Openbare gegevens zijn onder meer: naam van het bedrijf of organisatie. contactgegevens zoals adres, telefoonnummer, faxnummer, e-mailadres en internetadres. gegevens van vestigingen.
Dit nummer is jouw unieke ondernemers ID, zodat andere ondernemers kunnen controleren met wie ze te maken hebben. Ook jij kunt de gegevens checken van je opdrachtgevers en zakenpartner. Denk hierbij aan adresgegevens, KVK-nummer en wie de eigenaar/directeur is. Zo kun je veilig zaken doen.
Nee, dit is niet mogelijk. KVK is verplicht de openbare gegevens uit het Handelsregister te verstrekken. Een lijst verstrekken met informatie over wie het register heeft geraadpleegd, mag echter niet omdat in een dergelijke lijst gegevens staan die niet openbaar zijn.
Het postadres is en blijft een openbaar gegeven zodat de onderneming bereikbaar blijft. EZK heeft KVK hiermee de ruimte gegeven om vooruitlopend op nieuwe wet- en regelgeving in bepaalde situaties op verzoek een bezoekadres al af te schermen.
Wilt u meer informatie over een bedrijf of een organisatie? Bijvoorbeeld wie de directeur is of wat het adres is? Dan kunt u dat opzoeken in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Ieder bedrijf en rechtspersoon (bijvoorbeeld een stichting) in Nederland moet zich inschrijven in het Handelsregister.
Het maximumbedrag voor inkomsten uit overige werk is € 8.750,- (laatste update in 2021). Meer bijverdienen naast dit bedrag mag, mits je je inschrijft als ondernemer. Meer opgeven bij je inkomstenaangifte kan niet en inkomsten verzwijgen betekent dat je zwart werkt en je schuldig maakt aan belastingontduiking.
Iedere onderneming en rechtspersoon in Nederland moet zich inschrijven in het Handelsregister. KVK is wettelijk verplicht de gegevens van bedrijven te registreren in het Handelsregister.
Bijvoorbeeld om te controleren met wie ze zaken doen of om hun klantenbestand actueel te houden. Denk aan banken, verzekeraars, telecom- en energiebedrijven en zakelijke dienstverleners. Ook informatiebrokers die adresbestanden leveren aan derden gebruiken KVK-data als informatiebron.
Bij een vestiging registreren wij het postadres en het bezoekadres (zaakadres). Een adres kan alleen als bezoekadres worden ingeschreven als wij voldoende kunnen vaststellen dat je vestiging daar echt zit en of je activiteiten op het adres feitelijk mogelijk zijn. Wij stellen dit vast via het huurcontract.
Heb je geen geluk met het bevolkingsregister? Dan kun je het nog proberen via de website ikhebje.nl. Hier kun je mensen zoeken op naam, nummer, adres, plaatsnaam en postcode.
KVK bewaart jouw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor zij zijn verzameld.
Een jaarrekening geeft inzicht in financiële ontwikkeling, kredietwaardigheid en financiële positie van een onderneming. Als je zakenpartner zijn jaarrekening heeft gedeponeerd kun je deze bestellen. Zo controleer je of je zakenpartner geld heeft om jouw rekeningen te betalen.
Met de nieuwe mobiele onlinedienst 'Check inhoudingsplicht' kan iedereen de inhoudingsplicht voor een onderneming uit de betreffende sectoren controleren. De onlinedienst geeft informatie in real-time, zonder financiële details.
Een KvK uittreksel is een document met verschillende bedrijfsgegevens en is op te vragen bij de Kamer van Koophandel. Dit document is het bewijs dat uw bedrijf officieel staat ingeschreven in het Handelsregister. Het KvK uittreksel kan door u – als bedrijfseigenaar - of anderen worden ingezien of opgevraagd.
Als je niets doet, dan wordt je onderneming na 4 weken uitgeschreven. Dit proces heet deregistratie. Het is soms lastig te bepalen wanneer er precies sprake is van een onderneming. KVK gebruikt een aantal criteria om te bepalen of je een onderneming hebt.
Ja, in principe kan iedereen, Nederlander of buitenlander (ongeacht uit welk land) zich inschrijven bij Kamer van Koophandel. Buitenlandse eenmanszaken die geen vestiging in Nederland hebben, hebben de mogelijkheid om zich in te schrijven in het Handelsregister indien zij ondernemingsactiviteiten in Nederland hebben.
Verschil woonadres en briefadres
Een woonadres is het adres waar u woont. Een briefadres is het adres van een andere persoon of van een instelling (de zogenoemde briefadresgever). Met het adres van de briefadresgever bent u zonder woonadres toch bereikbaar voor de overheid. Een briefadres is daarom nooit een postbus.
Het is niet toegestaan om meer dan één eenmanszaak te hebben. Dit komt omdat het privé-vermogen van de eigenaar onlosmakelijk is verbonden met de eenmanszaak. Dit is de uitkomst van een uitspraak van de rechtbank.
Wilt u zich als ondernemer inschrijven bij het Handelsregister, dan krijgt u te maken met de eisen voor een vestigingsadres bij de KvK. De naam van uw bedrijf wordt verplicht, samen met informatie zoals het KvK nummer, de rechtsvorm, het adres en andere zaken in de registers opgenomen.
Ieder bedrijf moet zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel en moet daarbij ook verplicht een aantal gegevens achterlaten, zoals een telefoonnummer en adresgegevens. Voor gewone bedrijven is dat geen punt, omdat er geen persoonlijke gegevens in de database terechtkomen, maar bedrijfsgegevens.
Kan de KvK een inschrijving weigeren? Ja, de KvK heeft altijd het recht om een inschrijving te weigeren. Dit kan bijvoorbeeld als er 'gerede twijfel is over de juistheid van een opgave' (zie punt 6 hierboven).
Een btw-ID kan je ook krijgen als je niet verplicht bent om je in te schrijven bij de KvK. Via het OSO-formulier (Opgaaf Startende Onderneming) vraag je gratis een btw-ID aan. Als de Belastingdienst jouw aanvraag goedkeurt, ontvang je per post een btw-ID en btw-nummer.
Let op: Als je regelmatig via ons platform gaat werken, ben je mogelijk verplicht om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Lees dus eerst verder voordat je een btw-ID aanvraagt via het OSO-formulier. Ga jij regelmatig freeflexen? Dan kan het zo zijn dat je je verplicht moet inschrijven bij de KvK.