Wanneer je flexfolie bestellen wil voor alle gangbare transferopdrachten, dan ben je bij CAD-CUT® Premium Plus van stahls aan het juiste adres. Deze folie, vaak geprezen om zijn enorme rekbaarheid, is te bestellen in alle kleuren van de regenboog en is geschikt voor bedrukkingen op katoen, polyester of een mix hiervan.
Flexfolie staat bekend als een dunne en gladde folie. Flock is het tegenovergestelde. Door een suède afwerking voelt de folie een stuk dikker aan. Daarnaast is de afwerking niet glad; de toplaag van de folie bestaat namelijk uit kleine zachte haartjes.
Gekleurde nylon en polyester shirts bevatten vaak sublimatie inkt, die door de hitte van de transferpers weer wordt opgewarmd en door de flex heen zichtbaar wordt. Voor het bedrukken van deze materialen wordt Sublistop flexfolie of Silicone flexfolie aangeraden.
Sublistop flexfolie gebruik je het meest voor het bedrukken van gesublimeerde sportshirts en softshell jassen.
Wat draag je onder een softshell skijas? Gebruik altijd een basislaag met een softshell, om te profiteren van de rekbare stof en bewegingsvrijheid. Twee basislagen kunnen een goede optie zijn voor koudere dagen, omdat basislagen behoorlijk wat warmte toevoegen, maar zonder veel ruimte in beslag te nemen.
Wil je flexfolie persen met een strijkijzer, zet dan je strijkbout op een van de warmste instellingen dat het item waarop je gaat strijken kan verdragen. Met mijn strijkijzer neem ik de heetste katoeninstelling of de laagste linneninstelling. Dat betekent waarschijnlijk dat de hoge katoenstand ongeveer 150° C is.
Flexfolie toepassingen
Bijna alle goedkope flexfolies kun je bedrukken op textiel van polyester, katoen of een combinatie van beide. We bieden ook speciale folies aan die geschikt zijn voor sublimerende textielsoorten waarbij de kans aanwezig is op doorbloeden.
Het grote verschil tussen flexfolie en vinyl, is dat het niet wordt aangebracht met warmte. Het is dus eigenlijk gewoon één grote sticker! Er zijn net zoals bij flexfolie enorm veel keuzemogelijkheden. Bekijk altijd voor welke doeleinden je het gaat gebruiken, vooraleer je een aankoop doet.
Het flexfolie heeft twee kanten : De glanzende kant is de drager, ook wel backing genoemd, en we raden je af om in deze kant te snijden!De matte kant is de kant waar je moet snijden en moet omhoog in de snijplotter worden geplaatst.
Flexfolie, kortweg flex, is een textieldruk-folie. Kwalitatieve flexfolie is vaak gemaakt van polyurethane (PU). Flex wordt gebruikt om kleding, tassen, paraplu's en andere textiel items van namen, logo's en andere opdrukken te voorzien.
Plaats textiel binnenstebuiten uit de snijmat en druppel een paar druppels VLR op achterkant van de folie. Laat dit een minuut inwerken zodat de lijmlaag van de folie week wordt. Stretch het textiel rondom de drukfout en verwijder de folie met een pel pincet of met de hand.
Vinylfolie wordt veelal gebruikt voor het maken van stickers en met name voor het beletteren van reclame borden en voertuigen. Daarnaast wordt het gebruikt op diverse ondergronden zoals hout, glas, metaal, plastic en nog veel meer.
10 TIPS IVM FLEXFOLIE OVER ELKAAR DRUKKEN
Je kan flexfolie over elkaar aanbrengen. Alleen moet je dan rekening houden met je tijden. Elke laag mag slechts gedurende enkele seconden geperst worden. Dat is omdat de flex wat kan krimpen en dan past je ontwerp niet meer in elkaar!
De printbare textielfolie zit op een drager (plastic backing). Na het printen en snijden van de folie, verwijdert u de overtollige resten om hem vervolgens te transfereren op het textiel. Onder de folie zit dan een zelfklevende drager of een niet klevende drager.
Advies temperatuur voor het aanbrengen van flex is 150° C en dit is bij de meeste strijkijzers op stand 2; Verwarm/strijk het textiel voor, want dit bevordert de hechting van de lijm.
De flex van Siser is een PVC-vrij flex voor textiel die je kan gebruiken op katoen, polyester en andere stoffen. Door de klevende drager is de flex van Siser makkelijk te pellen (zowel hotpeel als coldpeel) waardoor de folie geschikt is voor de allerkleinste details. Je kunt zelfs met meerdere lagen flex werken.
Flockfolie, ook vaak flock genoemd, is een textieldrukfolie met luxe velours/ suède toplaag. De folie lijkt qua werking op reguliere flexfolie, maar wordt door zijn samenstelling gebruikt om textielbedrukkingen een luxere uitstraling te geven.
Leg een stuk bakpapier of een strijkdoek over het ingestreken kledinglabel (let op met synthetische materialen). Strijk gedurende 30 - 60 seconden over het label terwijl je druk geeft met het puntje van het strijkijzer (de lijm moet smelten). Je kunt het strijklabel nu van de stof verwijderen.
Fleece materiaal is effectiever voor warmte, maar is niet waterafstotend. Softshell kleding biedt meer bescherming tegen de wind, maar minder isolatie. Fleece voelt zachter aan, terwijl softshell een gladdere, 'geborstelde' afwerking heeft.
Is een softshell jas geschikt voor de winter? Tot bepaalde temperaturen in de winter is een allround softshell jas nog zeer geschikt om te dragen, bijvoorbeeld in combinatie met een trui of andere tussenlaag. Wordt het echt kouder (onder de 6 graden) dan zijn er ook speciale winter softshell jassen met teddy voering.
Een softshell doet het goed bij droog en koud tot niet te warm weer. Omdat een softshell winddicht of bijna winddicht is, is een softshell vaak de beste oplossing als je actief buiten bezig bent. Wind krijgt geen kans om voor afkoeling te zorgen en zweet kan wel prima naar buiten. Hierdoor blijf je dus comfortabel.