Het Oranje Kruis certificaat is alleen geldig in Nederland maar voldoet wel aan de Europese richtlijnen.Het Rode Kruis certificaat is Europees erkent. In een EHBO cursus van het Oranje Kruis leer je vooral de praktische vaardigheden om eerste hulp te verlenen.
Met het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis ben je in staat op een juiste wijze eerste hulp te verlenen. Op je werk, op straat, maar ook thuis. Je leert bijvoorbeeld wat je moet doen als iemand zich in zijn vinger snijdt, zich bij het uitstappen uit de bus verstapt of in de rij bij de kassa in elkaar zakt.
De kosten voor een EHBO cursus lopen per opleider uiteen van een paar tientjes per persoon tot enkele honderden euro's. Bij EHBOcursus.nl kun je al een EHBO cursus bijwonen vanaf een bedrag van €35,00 (excl. BTW) per persoon.
Het EHBO diploma is de eerste keer 2 jaar geldig.Na deze 2 jaar dien je elk jaar jezelf te hercertificeren. Je kunt jezelf hercertificeren door een cursus EHBO herhaling te volgen. Na het volgen van de EHBO herhalingscursus is het diploma weer 2 jaar geldig.
Herhalingscursus Basis EHBO - elke 2 jaar - Rode Kruis.
EHBO'er handelt vaker
In 2023 heeft 21 procent van de Nederlanders boven de 12 jaar een EHBO-certificaat. Om aan te geven hoe belangrijk dat is: mensen die een cursus volgden, grijpen in maar liefst 86 procent van de gevallen in. Mensen zonder certificaat doen dit in 37 procent van de gevallen.
Het verschil tussen EHBO en BHV
Een BHV'er kan wel EHBO verlenen, maar alleen levensreddende eerste hulp. Een BHV'er is dus minder goed opgeleid in EHBO, want bij een EHBO-cursus leert u naast levensreddende eerste hulp, ook aanvullende eerste hulp en hoe u een AED moet bedienen.
Eerste hulp verlenen is namelijk niet moeilijk. Als je deze snelcursus volgt, ben je goed voorbereid op alle gevolgen van de meest 7 verschillende ongelukken. Je weet wat je kunt doen én durft in actie te komen.
De EHBO-cursus is een cursus van drie dagen. Tijdens deze cursus leer je alles over het verlenen van eerste hulp bij ongevallen. Zowel de theorie van EHBO als praktijkhandelingen komen aan bod. De cursus sluit je af met een examen, waarna je een officieel Oranje Kruis EHBO-diploma ontvangt.
In een cursus EHBO aan volwassenen van het Rode Kruis leer je precies wat je moet doen bij de meest voorkomende ongevallen. En dat niet alleen. Je leert tijdens een cursus ook hoe je een ongevalssituatie beoordeelt, hoe je zorgt voor veiligheid voor jezelf en het slachtoffer en hoe je hulpdiensten inschakelt. 7,6 mln.
Een basisopleiding EHBO is niet nodig. * Tot welke groep jouw onderneming behoort, hangt af van het aantal medewerkers en het risico van de activiteit.
Hoelang duurt een EHBO-cursus? De EHBO-cursus Oranje Kruis duurt 3 dagen, deze bestaat uit 6 dagdelen van 08.30-17.00 uur.
Hoe lang duurt een EHBO-cursus? De cursusduur varieert 3 uur voor een korte workshop tot 24 uur voor een uitgebreide cursus. Hoe meer tijd je besteed, des te uitgebreider de cursus. Het is vaak mogelijk om een deel online te leren, op je eigen tempo en in je eigen tijd.
EHBO leren
In een basisopleiding leer je de beginselen. Daarna kun je verder met EHBO specialisaties zoals Eerste hulp bij waterongevallen. Ook reanimatie is een eerste hulphandeling. Reanimatie kun je makkelijk en snel leren, soms al in 2,5 uur.
Zo dienen standaard aanwezig te zijn: een eerstehulpschaar, hechtstrips, kleefpleisters, een ideaalzwachtel, ruime handschoenen, een mondmasker, ontsmettingsmiddel, een pincet, een isolatiedeken, snelverband, steriele kompressen en verbanddoeken, een vingerverband en een fixatiezwachtel.
Omdat met op tijd reanimeren je het leven van iemand kunt redden en kunt voorkomen dat iemand blijvend hersenletsel oploopt. Alleen al daarom is EHBO zo belangrijk dat eigenlijk iedereen een EHBO cursus zou moeten volgen.
Het hebben van een EHBO-diploma betekent niet dat iemand medische plichten of bevoegdheden heeft. De wet beschouwt eerstehulpverleners als "leken". Voor hen, maar voor iedere andere Nederlandse burger, geldt de wettelijke verplichting om naar eigen vermogen (eerste) hulp te verlenen aan een medemens in nood.
Het antwoord is eenvoudig: de geldigheid van het BHV-certificaat is 1 jaar. In de ARBOwet is bepaald dat men de BHV periodiek moet herhalen. Wie een BHV certificaat heeft gehaald, mag zichzelf een jaar lang gecertificeerd BHV-er noemen.
Medewerkers die op verzoek van de werkgever naast hun werkzaamheden tevens bedrijfshulpverlener (BHV-er) zijn, krijgen hiervoor een vergoeding van maximaal €75,- bruto/jaar bij het behalen of het verlengen van het certificaat.
Kennis van EHBO kan kinderen helpen zich voorbereid te voelen en vertrouwen te hebben in het omgaan met potentieel levensbedreigende situaties. Voorbereiding secundair: Een van de eindtermen en ontwikkelingsdoelen van het secundair onderwijs is kennis van EHBO hebben.
De overlevingskans
Is onder andere afhankelijk van de snelheid en deskundigheid van de hulp, de leeftijd en de gezondheid van het slachtoffer. De overlevingskans bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis is bijna 1 op 4: van de 100 mensen die worden gereanimeerd overleven 20 tot 25 personen.
Waarom is kinder EHBO nodig? Ruim 140.000 kinderen belanden jaarlijks op de Spoedeisende Hulp door een ongeluk in of om het huis. De meeste behandelingen zijn voor valpartijen en vergiftiging. Kinderen belanden vaker dan nodig in het ziekenhuis, doordat veel ouders niet weten wat ze moeten doen.