Stonede dieren kunnen omvallen bij het lopen, gedesorienteerd of in paniek raken, ongecontroleerd gaan kwijlen of urineren en zelfs een toeval krijgen of in coma raken. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Honden kunnen high worden door de plant of edibles te eten of de rook in te ademen.
Je zou verwachten dat dieren stoned worden als ze cannabis binnenkrijgen. Maar geiten, apen en herten kunnen de plant zonder problemen eten. Er zijn planteneters die zich met graagte op de hennepplant Cannabis sativa storten – maar niet vanwege de euforiserende stof tetrahydrocannabinol.
Kangoeroes trippen op papaver, bijen zijn notoire alcoholisten, en zwarte maki's hebben vaak drugskaters van duizendpotensap. Een overzicht van dieren en hun lievelingsdrugs. Mensen hebben veel geleerd door het gedrag van dieren te observeren.
Net als honden en de meeste andere kleine huisdieren ervaren katten soms ook een roes van cannabis. Ze zijn met name gevoelig voor de THC in tweedehands rook omdat ze kleiner zijn. In 2018 hebben onderzoekers **THC in de bloedbaan van katten gevonden, die blootgesteld waren aan meeroken.
Catnip = cat trip
Dat is genetisch bepaald, ze moeten namelijk een gen hebben wat de geur van het kruid kan verwerken. Dat heeft iets meer dan de helft van alle huiskatten. Catnip geeft een euforische reactie bij katten. Ze vertonen speels, kittenachtig gedrag en raken in een soort trance.
Tenminste bij vogels. Wetenschappers zeggen dat het hun versie van blowen of drinken is en die gelukzalige vogeltjes kunnen er ook daadwerkelijk verslaafd aan raken…
Speurhonden: Speurhonden hebben een heel goede neus. Die neus gebruiken ze om op zoek te gaan naar mensen die verdwaald of vermist zijn of bij aardbevingen en andere rampen onder puin terechtgekomen zijn. Verder kunnen speurhonden drugs en explosieven vinden en zelfs bepaalde ziektes aan mensen ruiken.
De meest gangbare middelen zijn hasj, marihuana, opium, cocaïne en de amfetamine-achtigen. Die kunnen door de hond allemaal teruggevonden worden.
De Fransen noemen hem ook wel saupe. Het geelgestreepte dier is hier ook wel bekend als de “gestoorde vis”, vanwege zijn huid die een hallucinerende werking schijnt te hebben.
Het beste antwoord. Ja, waarschijnlijk wel (kort door de bocht antwoord). De uitleg: Of insecten stoned worden (een ander bewustzijnsniveau krijgen) kun je ze helaas niet vragen. Maar wel kun je hun gedrag waarnemen en dat verandert behoorlijk onder invloed van rook.
Klinische symptomen die duiden op inname van cannabis bij honden zijn depressies, speekselvloed, pupilverwijding, overgeven, incontinentie, tremoren, onderkoeling en bradycardie (te lage hartslag).
DE GEVOLGEN VAN THC VOOR HUISDIEREN
Als een huisdier marijuana heeft geconsumeerd kan het een zeer nerveuze tijd voor de baasjes. Sommige dieren kunnen epileptische aanvallen krijgen en de effecten van THC op je huisdier kunnen dagen duren, wat ze extreem ongelukkig maakt.
Die kunnen (helaas voor hen) niet high worden. Ze hebben geen endocannabinoïde systeem en zonder dat kun je niet reageren op cannabinoïden zoals wij doen.
Ze vertonen speels, kittenachtig gedrag en raken in een soort trance. Bij een klein beetje kattenkruid zijn katten sociaal en speels. Wanneer ze er te veel van binnenkrijgen, door het bijvoorbeeld op te eten. Kunnen ze dramatisch miauwen en soms zelf gaan schuimbekken.
Kun je high worden door aan wiet te ruiken? Nee, je kunt niet high worden door alleen maar aan cannabistoppen te ruiken. Om te beginnen, komen cannabinoïden niet vrij bij kamertemperatuur. Daarnaast is het niet THC dat in verse cannabistoppen zit, maar THCA, een niet-psychotrope molecule.
Het roken van wiet is schadelijk voor de hersenen. Deze sterven (langzaam maar zéker!) af. Niet alleen bij jouw vriend, maar ook bij jou, je dochtertje én je konijn.
Cannabis is bij matig gebruik schadelijk voor de longen als het gerookt wordt. Bij het roken van wiet of hasj komen teer en koolmonoxide vrij. Joints bevatten 70% meer kankerverwekkende stoffen dan normale sigaretten.
Naast de smaak heeft kattenkruid licht ontspannende eigenschappen die goed bij die van wiet passen. Gezien deze voordelen is kattenkruid in veel opzichten een van de prettigste tabaksvervangers in je joints. Aan de andere kant verbrandt kattenkruid snel en ongelijkmatig.
Paddo's veruit de veiligste drugs
De resultaten van de Global Drug Survey wijzen al enkele jaren lang op rij uit dat paddo's en psilocybine-houdende sclerotia veruit de veiligste drugssoort zijn om te gebruiken, zelfs nog veiliger dan het toch al onschuldige cannabis.
1 – Heroïne
Heroïne staat op nummer één in de lijst van de verslavende middelen top 10. Lichamelijke afhankelijkheid van heroïne treedt erg snel op, maar het middel is ook geestelijk erg verslavend.
Morfine en heroïne worden het meest gebruikt in de Verenigde Staten. Met 61 gebruikers per 1.000 volwassenen laat het land Tsjechië (27) en Estland (15.3) ver achter zich. De Amerikanen zijn ook de grootste gebruikers van amfetamines (19), voor opniew Estland (10) en Luxemburg (9,8).
Het klinkt wellicht vreemd, maar honden kunnen wel degelijk stoned worden van het eten van ontlasting met daarin drugsresidu, aldus de kliniek. "Niet van een drol van iemand die een jointje heeft gerookt, maar wel van het zwaardere spul. Hier zie je het eigenlijk nooit, maar in Amsterdam komt het veel vaker voor.
Door hun goede reukvermogen en hun goede gehoor weten ze al deze prooidieren op te sporen. Egels maken een hoop herrie tijdens het eten. Ze smakken en snuiven er op los. Na het ontwaken uit de dagslaap snuffelt de egel voortdurend rond.
Gek genoeg is het eigenlijk helemaal geen rustgevend middel. Katten gaan er licht van hallucineren en zijn na het gebruik ontspannen. Het is mogelijk dat het effect van kattenkruid wordt versterkt omdat katten ermee spelen, en spelen ontspant! Je kunt wel zeggen dat kattenkruid stressverlagend is.
Lobus temporalis epilepsie: Hierbij zie je een verandering van het bewustzijn van de hond. De hond gaat dan 'hallucineren'. Bij honden zie je dan bijvoorbeeld dwangmatig “vliegen happen', 'achter de staart rennen', of 'blaffen bij niet door ons waarneembare geluiden of bewegingen'.