Verplichte voorwerpen Italië In Italië is het verplicht om een veiligheidshesje voor iedere inzittende en een gevarendriehoek mee te hebben. Een verbanddoos, reserveband, brandblusser en reservelampen zijn niet verplicht, maar zijn natuurlijk wel aan te raden.
Gaat u binnenkort naar Italië op vakantie via Duitsland en Oostenrijk? Dan heeft u een vignet nodig. Dit vignet kan gekocht worden als sticker bij de ANWB, maar ook digitaal.
Op vakantie naar Italië: stekker meenemen
De stopcontacten in Italië hebben drie gaatjes en dus ook een stekker met drie pinnen. Deze stekkers vallen onder het type L en zijn geaard. Je platte Nederlandse stekkers kun je wel gebruiken in dit type stopcontact, maar je ronde stekkers helaas niet.
In italië is het kraanwater over het algemeen goed drinkwater en levert het heen maag- of darmklachten op. Wel kan het kraanwater niet altijd even helder zijn. Een witte troebele kleur kan door twee dingen komen: Er kan chloor in het water zitten.
Kaarten zijn online verkrijgbaar bij areac.atm-mi.it en bij tabakswinkels, kiosks en een aantal winkelketens. Het toegangsbewijs is alleen beschikbaar voor auto's die aan bepaalde milieu-eisen voldoen. Betalen kan ook met de tolbadge.
Nederlandse voertuigen zijn verplicht om een sticker te hebben . Want alle buitenlandse voertuigen dienen voorzien te zijn van een geldige milieusticker. Er zijn wel enkele uitzonderingen. Zo kun je sommige Duitse steden, zoals Dresden en Kiel bezoeken zonder milieusticker.
Of reis je erdoorheen naar Italië? Dan heb je een vignet nodig. Voor toeristisch en zakelijk verkeer is het op de Oostenrijkse en Zwitserse snelwegen verplicht om een Autobahnvignet te hebben.
De meeste prijzen in Italië zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Benzine en boodschappen zullen je dus ongeveer hetzelfde kosten als thuis. Maar er zijn ook een aantal dingen veel duurder, zoals medicijnen.
In Italië gelden verschillende snelheidslimieten. Binnen de bebouwde kom mag je maximaal 50 km/u.Buiten de bebouwde kom is dit 90km/u en op autowegen mag je maximaal 110 km/u.Op de Italiaanse snelwegen is de snelheidslimiet 130 km/u.
Dit zijn dingen die je je kunt afvragen rond betalen in Italië. Gelukkig heb je hier geen speciale pas voor nodig. Hoewel je niet op alle plekken kunt pinnen, is jouw Nederlandse bankpas hier gewoon te gebruiken als betaalmiddel.
– Leg je handen niet op tafel, maar houd ze op schoot. Tijdens het eten heb je wel je handen op tafel, maar niet je ellebogen. – Verhef je stem niet in restaurants of op andere openbare plekken. – Voordat je gaat eten was je je handen en ook na het bezoeken van het toilet.
Buongiorno kun je eigenlijk altijd zeggen en is net iets beleefder dan salve. Salve is eigenlijk gewoon het beleefde ciao en wordt vooral in het noorden van Italië gebruikt. Ciao zeg je alleen tegen iemand die je kent en ook tutoyeert, terwijl je salve rustig tegen iemand kunt zeggen die je niet kent.
In Italië is het geven van een fooi in een restaurant niet gebruikelijk. Meestal zijn er op de bon servicekosten van rond de 10% berekend. Als dat niet zo is, is een fooi van 5 tot 10% uiteraard altijd aardig voor de ober. Bij taxichauffeurs kun je het bedrag afronden naar boven.
Welke auto's hebben een milieusticker nodig in Duitsland? In Duitsland hebben de meeste voertuigen een milieusticker nodig om in milieuzones (Umweltzonen) te mogen rijden. Dit geldt voor zowel diesel- als benzineauto's, evenals voor buitenlandse voertuigen.
De auto's die in een milieuzone rijden, moeten zijn voorzien van een milieusticker. Heb je die niet, dan kun je een boete van €68 krijgen. De milieusticker in Frankrijk kan zes kleuren hebben, afhankelijk van hoe schoon of vervuilend je auto is.
Autoredacteur Niek Schenk antwoordt: 'Ja, die is ook voor elektrische auto's verplicht als je in een milieuzone rijdt. Handhavers kunnen niet altijd eenvoudig aan de buitenkant van een auto zien of die elektrisch is. Sommige automodellen worden immers zowel elektrisch als met benzinemotor geleverd.
Veel steden in Italië hebben een milieuzone, de Zona Traffico Limitato. Daar mag u niet zomaar met uw auto rijden. Doet u dat wel, dan krijgt u een boete thuisgestuurd.
Het witte ronde bord met rode rand geeft een algemeen inrijverbod aan. Daarboven staat dat het gaat om een zone waar u niet in mag rijden (Zona Traffico Limitato, ZTL), of parkeren (Zona Tutelata). Daarbij geven de tijden op het bord de duur van het verbod aan.
Sinds 2019 beperkt een LEZ (ZTL), de Area B, de toegang voor auto's die niet voldoen aan de toegestane Euronorm. Sinds 2019 beperkt een LEZ, Area B gedoopt, de toegang voor vervuilende voertuigen (kalender van bepalingen). Die zone wordt gecontroleerd door 186 camera's.
Lunch is vaak na 13.30 en ook het diner is later dan wij in Nederland gewend zijn. Italianen dineren meestal pas rond 21.00. Wandel je voor deze tijden een restaurant binnen heb je kans dat het personeel nog niet klaar is voor ontvangst of eet je uitsluitend met andere toeristen, wat toch een beetje aan charme inboet.
De afstand bedraagt ongeveer 1.400 kilometer, afhankelijk van je woonplaats en de plaats van bestemming in Toscane. Een autorit naar Toscane kost vanuit Nederland ongeveer 13 tot 14 uur. De reis duurt in het echt natuurlijk altijd langer, omdat je op je route een aantal stops hebt om te pauzeren.
U kunt het alarmnummer 112 bellen in alle landen van de Europese Unie (EU) en in een aantal andere landen.