Van cupcakes tot muffins en van ruby cake tot red velvet, het is allemaal geschikt om in te vriezen. Al onze bakmixen met het woord 'cake' er in, kun je zonder problemen invriezen. En voeg daar voor het gemak ook nog maar deze baksels aan toe: macarons, sloffenbodem, biscuit, brownies en muffins.
Gebak invriezen
Voor vrijwel alle baksels geldt dat je ze vrij gemakkelijk kunt invriezen. Dat kan zowel in z'n geheel (een hele taart) als per portie (per punt). Zorg dat je het gebak goed verpakt in vershoudfolie en leg het dan in de vriezer. Het is zo tot ongeveer drie maanden houdbaar.
Gebak kan ongeveer een maand in de vriezer bewaard worden en brood ongeveer 2-3 maanden. Sluit het goed af anders kan brood en gebak namelijk uitdrogen, iets wat de smaak natuurlijk niet ten goede komt. Muffins en cake kun je ook vriezen, zorg dat deze goed luchtdicht worden bewaard zodat ze niet uitdrogen.
Ja, MonChoutaart kan worden ingevroren. Wikkel de taart goed in vershoudfolie en plaats deze in een luchtdichte vriezerzak. Het kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard.
Ook invriezen kan heel goed. Verpak je cake of biscuit goed luchtdicht met folie en eventueel nog een extra plastic zak, zodat er geen vocht bij kan komen. In de vriezer blijven ze zo'n 3 maanden goed. Cake en biscuits kun je het beste buiten de vriezer op het aanrecht ontdooien.
Redacteur: Carolyn, het korte antwoord is ja! Veel taarten kunnen heel goed worden ingevroren, zelfs nadat ze zijn versierd . Sterker nog, het glazuur kan zelfs helpen de taart te conserveren en te isoleren — hij blijft vochtiger nadat hij is geglazuurd. Veel bakkerijen verzenden volledig geglazuurde taarten na het invriezen.
Tip: je kunt ook de vlaai per punt afwerken. Houd je nog wat over, dan kun je die punten makkelijker in de koelkast bewaren of invriezen.
Invriezen kan ook, maar laat hem dan wel eerst een nachtje opstijven in de koelkast. Snijd de taart daarna in punten, verpak elke punt in vershoudfolie en doe ze daarna nog in een luchtdicht zakje. In de vriezer blijven de punten ongeveer een maandje goed.
Slagroom taart invriezen: Een slagroom taart invriezen kan lastig zijn, maar met de juiste methode lukt het. Zet de taart eerst een uur in de vriezer zonder verpakking, zodat hij licht bevroren is. Wikkel de taart vervolgens in plasticfolie en daarna in aluminiumfolie.
Ja, je kunt een appeltaart invriezen, maar de kwaliteit van je appeltaart loopt dan wel terug. Laat de appeltaart na het bakken goed afkoelen en verpak de appeltaart luchtdicht. Wanneer je een appeltaart invriest blijft de appeltaart ongeveer 2 maanden goed.
Je kan ook de taart al in stukjes snijden en deze in diepvriesbakjes stoppen. Een ingevroren taart kan je twee tot drie maanden bewaren in de vriezer.
Houdbaarheid: Tompouce kan tot 2-3 maanden in de vriezer worden bewaard.
De meeste taarten, gebakjes of (luxe vlaaien) kunnen worden ingevroren, maar de kwaliteit zal hierdoor afnemen. Gebak of vlaai gemaakt met vers fruit is niet geschikt om in te vriezen. Tijdens het invriezen kun je het beste de vriezer gesloten houden voor ongeveer zes uur.
Ja hoor tompouchen kun je gewoon invriezen. Even een uur of 2 van te voren eruit halen en dan kun je ze gewoon opeten.
Tiramisu kun je maximaal 24 uur bewaren in de koelkast. Het Italiaanse nagerecht is ook in te vriezen, hoewel dat de smaak en textuur niet ten goede zal komen. Laat de tiramisu eerst opstijven zoals voorgeschreven in het recept en vries het daarna in. Tiramisu is in de vriezer 2 maanden houdbaar.
Ook gedecoreerde taarten kun je prima in de koelkast bewaren. Dek deze ook goed af in verband met geuren en smaken van andere etenswaren in de koelkast. Gedecoreerde taarten kun je goed invriezen, let wel op de vulling. Taarten met een slagroomvulling kun je niet invriezen.
Wat betreft de houdbaarheid: zachte en smeerbare kazen blijven maar een maand goed in de vriezer, terwijl harde kazen het wel een half jaar volhouden.
Frosted cakes die NIET goed invriezen: Cakes bedekt met slagroomglazuur kunnen niet goed worden ingevroren . Vries ook geen mousse cakes of cakes met een vulling van vla, pudding of room in (zoals Boston cream pie). De vulling kan tijdens het invriezen en ontdooien gaan schiften, wat leidt tot een zompige cake.
Een zelfgemaakte monchoutaart blijft ongeveer 3 dagen goed in de koelkast. En wist je dat een monchoutaart invriezen ook mogelijk is? Vries de taart in zonder de kersen bovenop en luchtdicht verpakt. De taart blijft dan ongeveer 2-3 maanden goed.
Je wilt de cheesecake goed inpakken en verpakken voordat je hem invriest . "Als je hem aansnijdt, bedek de zijkanten van de gesneden cake dan met een strook bakpapier, dat de stukken gescheiden houdt, plakken en rommelige sneden voorkomt," zegt David. Wikkel hem dubbel in plasticfolie en vervolgens in aluminiumfolie om vriesbrand te voorkomen.
Een kwarktaart kun je heel goed invriezen. Verpak de kwarktaart luchtdicht in een plastic zak en vries de kwarktaart in zonder garnering. In de vriezer blijft de kwarktaart ongeveer drie maanden goed. Een kwarktaart moet ontdooien in de koelkast, dit duurt tussen de 12 en 24 uur.
Slagroom gebak kan ook de volgende dag nog gegeten worden. Gebakjes met crème, bavaroise of appel kunnen zelfs nog iets langer bewaard worden tot ongeveer 3 dagen. Bij slagroom gebak is het niet aan te raden om het in te vriezen.
Een vlaai met gele room, slagroom of bavaroise moet je altijd in de koelkast bewaren. Vlaai kun je ook invriezen.Je kan hem dan ongeveer drie maanden bewaren. Vlaai met slagroom kun je beter niet invriezen.
Het bewaren van de gevulde koeken
Je kunt de koeken het beste bewaren in een goed gesloten koektrommel. Ze blijven dan ongeveer 7 dagen goed. Wil je de gevulde koeken nog langer bewaren? Dan kun je ze ook nog invriezen.