Varianten van de kentekenplaat
Vanaf de invoering van het kentekensysteem op 1 april 1997 tot de toetreding tot de Europese Unie op 1 mei 2004 werd daar het Slowaakse nationale wapenschild met daaronder de letters SK afgebeeld, op een witte achtergrond.
Op een kentekencard staat de naam van eigenaar van het voertuig vermeld, alsook zijn/haar adresgegevens.Ook staat er informatie over het desbetreffende voertuig op de card vermeld:Het kenteken van de auto.
De A staat voor apprentice (leerling) en is bedoeld om andere automobilisten te laten weten dat ze te maken hebben met een beginnend bestuurder. De eerste twee jaar na je rijexamen is het verplicht om deze op je auto te plakken.
Wij hebben NL, onze zuiderburen hebben de B en onze oosterburen hebben D. Maar Liechtenstein heeft bijvoorbeeld FL. Dit staat voor Fürstentum Liechtenstein. Ook de lettercombinatie HR zal misschien niet meteen een belletje doen rinkelen, maar dit is voor Kroatië.
Tussen 1 januari 1906 en 1 januari 1951 waren de kentekenplaten op voertuigen niet alleen persoonsgebonden, maar ook per provincie verschillend. Elke provincie kreeg een letter uit het alfabet, voor Limburg was dat de P.
Sinds 1951 worden kentekens van voertuigen landelijk geregistreerd. Het eerste nummerbord is ND-00-01, dus 2 letters, 2 cijfers en dan weer 2 cijfers.Dit wordt als volgt genoteerd: xx-99-99.
Soms staat op de kentekenplaat een cijfer (bijvoorbeeld 1 of 2) boven het eerste streepje op de plaat. Dit heet een duplicaatcode (ophoogcode). Dit cijfer geeft aan hoe vaak er kentekenplaten voor het voertuig zijn afgegeven. Op de eerste afgegeven kentekenplaat staat niets boven het liggende streepje.
Sinds eind 2015 staat soms de letter E achteraan het kenteken. Dit betekent dat het een elektrische auto betreft.
De volgorde waarin de letters en cijfers staan, vertelt je bijvoorbeeld iets over de datum van afgifte. Zie je een combinatie als 99-XX-XX, dan weet je dat de auto tussen 2000 en 2008 op kenteken is gezet. Sinds 2019 wordt de kentekencombinatie X-999-XX gehanteerd.
In het kentekenregister staan gegevens van voertuigen geregistreerd.Zoals het merk van het voertuig.Maar ook de vervaldatum van de algemene periodieke keuring (apk).En het zuinigheidslabel.
"Sidecode" verwijst naar het gelijktijdig ingevoerde systeem van letters en cijfers waaruit unieke kentekens sindsdien opgebouwd worden.
4) 1) Internetextensie van slowakije 2) Landcode op auto''s uit slowakije 3) Landcode van Slowakije 4) Nationaliteitsletters slowakije 5) Scheikundige aanduiding 6) Slovakij...
Afkorting van 'Steilkegel' (steile conus), genormeerde gereedschapsopname in de hoofdspindel van een gereedschapswerktuig. Deze is bedoeld voor het snel opnemen en exact vasthouden van het gereedschap.
Het Servisch kenteken voor auto's bestaat uit een witte plaat, met aan de linkerzijde een blauw vlak met daarin, in witte letters, de afkorting SRB.
Nu bent u vast benieuwd welke voertuigen zijn uitgerust met zwarte kentekens. Zwartkleurige kentekenplaten vallen onder de speciale kentekens: ze hebben een militaire achtergrond. Deze nummerborden worden gebruikt voor privévoertuigen van Nederlandse en Duitse militairen die werkzaam zijn onder BFG-NATO-verband.
De zwarte letters en cijfers staan op een witte achtergrond. De eerste twee letters geven de regio aan waar het voertuig is ingeschreven, de regiocode voor Tirana is TR.
Als alle toegestane combinaties met een "2" zijn opgebruikt, gaan we verder naar de "3" enzovoort. De laatste nummerplaat volgens het huidige systeem zal "7-ZZZ-999" zijn. Het cijfer "8" is gereserveerd voor internationale nummerplaten, "9" werd gebruikt voor gepersonaliseerde nummerplaten.
De commerciële plaat (ook wel proefrittenplaat, handelaarsplaat of beroepsplaat genoemd) is bedoeld voor professionals in de automobielsector. De commerciële plaat heeft een mosgroene kleur op een retroreflecterende witte achtergrond. De kentekenplaat bestaat uit 3 letters gevolgd door 3 cijfers.
Alle cijfers hebben een specifieke betekenis. Cijfers van 1 tot en met 7 worden voor iedereen gebruikt. De 8 wil zeggen dat het om een Europese nummerplaat gaat en als er een 9 voor staat, gaat het om een gepersonaliseerd kenteken. Taxi's beschikken over een plaat die met T-X …
Het kenteken van lichte bedrijfsauto's (tot 3500 kg) begint altijd met de letter V. Het kenteken van zware bedrijfsauto's (boven 3500 kg) begint altijd met de letter B.
In het bijzonder is een kenteken een nummer (letter- en cijfercombinatie) van een voertuig (exemplaar), aangebracht op een of meer op dat voertuig bevestigde kentekenplaten, en op een bijbehorend (papieren) kentekenbewijs.
In Nederland is het kenteken een reeks van letters en cijfers. RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) geeft het kenteken uit. Kentekens zijn hier niet gekoppeld aan de bestuurder of je rijbewijs, maar aan de auto. Verkoop je je auto, dan gaat het kenteken dus mee.
Het Internationale Stelsel van Eenheden (Frans: Système international d'unités) of SI-stelsel is het metrieke stelsel van uniforme internationale standaardeenheden voor het meten van bijvoorbeeld afstand, massa, snelheid en temperatuur.