Pure chocolade en diabetes Pure chocolade is rijk aan magnesium, ijzer en vitamine E en wordt beschouwd als gezond voedsel. De flavanolen die het bevat, werken als antidiabetica, vooral bij mensen met diabetes type 2 .
Welke chocolade kan ik als diabeet eten? Een stuk chocolade werkt altijd en misschien zelfs een paar stukjes meer, als je een paar simpele tips volgt: pure chocolade : Het bevat minder suiker dan melkchocolade en slechts een derde zoveel als witte chocolade. pure chocolade verlaagt ook de bloeddruk.
Lindt Excellence 90% Cacao : Deze optie met veel cacao is robuust van smaak en bevat een minimale hoeveelheid suiker. Hierdoor is het een van de beste keuzes voor diabetici.
Donkere chocolade: Het bevat minder suiker dan melkchocolade en maar half zoveel als witte chocolade. Maar pure chocolade verlaagt de bloeddruk. 100% chocolade bevat geen toegevoegde suiker - maar het smaakt niet zoet en is niet noodzakelijkerwijs ieders smaak.
"Over het algemeen heeft suikervrij snoep minder effect op de bloedglucose dan snoep met suiker ", zegt Jo-Anne M. Rizzotto, RD, een gecertificeerde specialist in diabeteszorg en -educatie bij het Joslin Diabetes Center in Boston.
Een uitgebreide keuze aan lekkere snoep en chocolade zonder toegevoegde suiker vind je bij Dieetwebshop!
Pure chocolade bevat veel cacao en veel minder suiker dan melk- of witte chocolade.
Veel mensen kiezen voor carobe als alternatief voor chocolade omdat het gezonder is. Het gaat daarbij voornamelijk om de natuurlijke zoetkracht van carobe. Het poeder is van zichzelf al zoetig, terwijl cacaopoeder een stuk bitterder en helemaal niet zoet is.
Maak een gezonde pudding met avocado, cacao en natuurlijke zoetstof en serveer in glazen. Smelt pure chocolade zonder toegevoegde suiker en gebruik het als topping voor gesneden fruit zoals bananen, aardbeien of ananas. Meng gemalen noten, dadels, chiazaad en pure chocolade zonder toegevoegde suiker om energieballen te vormen.
In plaats van 'diabetische' chocolade, probeer eens om goede kwaliteit pure chocolade te kiezen (70% cacao is het beste). Het heeft een sterkere smaak dan melkchocolade, dus je zult waarschijnlijk iets minder eten. Bepaal hoeveel je gaat eten en zet de rest van de chocolade weg, buiten bereik.
Een suikervrije biologische Belgische pure chocolade reep met hazelnoot van Diabetic Chef - vol antioxidanten, direct energie, geschikt voor diabetici om cadeau te doen (40 gram) (verpakking van 3)
Door te kiezen voor pure chocolade van hoge kwaliteit — zoals 70% cacao — krijg je een sterkere chocoladesmaak, wat je kan helpen om minder te eten. Controleer de etiketten op koolhydraatgehaltes om je te helpen je insulineniveau aan te passen, en je kunt genieten van een zoete traktatie.
Iemand met diabetes mag in principe alles eten, dus ook nog best een gebakje. Als hij er wel rekening mee houdt wat hij verder eet die dag. Suikervrije producten zijn niet nodig. Wel is het voor mensen met diabetes extra belangrijk om gezond en regelmatig te eten, en veel te bewegen.
Wil je tijdens het koolhydraatarme dieet genieten van een stukje chocolade kies dan voor 85% chocolade. De chocolade van: Lindt Excellence 99% cacao, dark noir, Hands Off Seriously dark 85% cocoa en Delicata Puur 85% zijn daarin de beste keuzes omdat ze de minste koolhydraten bevatten.
De chocolade producten van Sukrin bevatten geen suiker. Deze chocola is daarom lager in calorieën dan reguliere melkchocolade producten. Je kunt met een suikerarm dieet of als diabetespatiënt gewoon genieten van een chocolade reep.
Noten zijn geweldige alternatieven voor chocolade , omdat ze zowel magnesium als stikstof bevatten die in chocolade zitten. Soms verlangt je lichaam naar voedsel met voedingsstoffen die het niet heeft.
Rauwe chocolade is gezonder, dat stofje flavonoïde is hier beter behouden door een andere bereiding. Wat betreft de verzadigde vetten, dit zit dus wel meer in pure chocolade. Dit komt door de cacaoboter. En hoe puurder de chocolade, des te minder suikers het bevat.
Pure chocolade bevat meer cacao en dus meer flavanolen dan melkchocolade en witte chocolade, en is daarom een goede keuze. Flavanolen staan bekend om hun positieve invloed op insulinegevoeligheid en kunnen ook uw bloedglucosebalans verbeteren door de darmabsorptie en de spijsvertering van koolhydraten te vertragen.
Biologische pure chocolade, zoals Mast 80%, Theo 85% en Alter Eco 85% , staat bekend om het gebruik van schone producten en kwaliteitsingrediënten. Deze opties verminderen uw blootstelling aan chemicaliën en genetische mutaties in cacaoplanten, wat opmerkelijke gezondheidsvoordelen biedt.
Hoewel de 78%, 85%, 90% en 95% chocolade van Lindt allemaal UPF-vrij zijn , bevatten de chocolades met toegevoegd fruit en de melkchocolade van het merk wel UPF-ingrediënten. Lees daarom altijd het etiket.
Zotter, Labooko Maya Cacao, 100% pure chocolade reep
Een intens bittere en pure 100% cacao pure chocolade met nul suiker. Gemaakt van fair trade en biologische cacao.
Voor wie graag van lekkere chocolade geniet en toch zijn bloedsuikerwaarden stabiel wil houden, zijn de pralines Zonder Toegevoegde suiker van Leonidas een absolute aanrader!
Snoep met minder of geen suiker
Voorbeelden zijn dit dropfruit van Red Band, de apekoppen en biggetjes met minder suiker van Katja of het snoep uit deze speciale lijn van Albert Heijn, met 30% minder suiker en 15% minder calorieën dan de 'normale' receptuur.