Een opvouwbare paraplubuggy is ruimbagage, maar mag je voor het gemak meenemen tot de gate. Kies je ervoor om je opvouwbare paraplubuggy (maximaal 10 kg) mee te nemen tot de gate? Dan wordt daar de buggy ingenomen en in het ruim vervoerd.
Buggy's en kinderwagens
Het is mogelijk om gratis een buggy of kinderwagen mee te nemen. Een lichtgewicht buggy (paraplubuggy) die inklapbaar is, mag meegenomen worden tot aan de gate. Alle overige (niet inklapbare) buggy's en kinderwagens dien je bij de check-in balie als ruimbagage in te checken.
Omdat een buggy weinig ondersteuning biedt, mag je baby er pas in als hij zelfstandig kan zitten. Hierbij is het belangrijk dat hij zonder hulp vanuit een liggende positie in zithouding komt. Meestal leert je kleine dit tussen de 6 en 9 maanden. De buggy kan je gebruiken tot je kindje ongeveer 4 jaar is.
De reden hiervoor heeft te maken met de bouw van een buggy: hij biedt weinig steun. Een baby kan meestal zelfstandig zitten als hij ergens tussen de zes en negen maanden is, maar dit verschilt natuurlijk per kind. Je kunt een buggy gebruiken totdat je kind ongeveer vier jaar is.
In de eerste levensfase van je kind, vanaf 0 tot ongeveer 6 tot 9 maanden, kun je een klassieke kinderwagen gebruiken: een onderstel met daaraan vastgemaakt een kinderwagenbak (of wieg). Dit is dus een soort wieg op wielen, waar je kindje alleen plat in kan liggen.
Een opvouwbare kinderwagen van maximaal 15 x 30 x 100 cm mag als handbagage mee de cabine in. Als er geen plaats is onder de stoel of in de bagagebak, wordt er gevraagd de buggy kosteloos bij de gate in te checken. Grotere buggy's moeten altijd ingecheckt worden.
Een buggy is eigenlijk een extra compacte kinderwagen die licht is en zeer compact is op te klappen, mede dankzij kleinere wielen. Aangezien een buggy veel compacter en lichter is dan een kinderwagen, is deze ook een stuk minder comfortabel.
Bagage, kinderwagens, babywiegjes en kinderzitjes
Daarnaast mag je per kind tot 6 jaar één paraplubuggy of andere buggy van klein formaat, maxi cosy of easy walker tot maximaal 10 kg gratis meenemen.
De kinderwagen
Heb je een (grote) kinderwagen die níét kan worden opgevouwen tot handbagageformaat (meestal 55 x 35 x 25 cm), dan moet je hem inleveren bij de incheckbalie of de gate. Dat is dan weer afhankelijk van de vliegmaatschappij en de kleine lettertjes op je ticket.
Sommige zijn te groot of te zwaar en deze moeten worden ingecheckt als ruimbagage. Een buggy tot een maximaal gewicht van 10 kg mag worden meegenomen in het vliegtuig. De maximale afmetingen van het opgevouwen pakket mogen 15 x 30 x 100 cm zijn. Let wel op dat de regels per luchtvaarmaatschappij kunnen verschillen.
'Van de tien geteste buggy's is de Joolz Aer+ de absolute winnaar, vanwege het comfortabele rijgedrag en de luxe uitstraling. Deze wagen heeft het compacte van een simpele buggy, maar de luxe van een complete wandelwagen, zowel voor het kind als voor degene die de buggy duwt.
Vooral het compacte formaat is waarin een buggy verschilt van een kinderwagen. Dat maakt een buggy ideaal voor op vakantie, in het OV of voor een dagje uit. Een buggy is dus geen musthave, maar zeker een handig vervoersmiddel (al dan niet naast je kinderwagen).
Wat is de meest compacte buggy van het moment? De Goodbaby Pockit is de kleinste buggy van het moment met een afmeting van slechts 30 x 18 x 35 cm en een gewicht van 4.3kg. De Bugaboo Butterfly is ontworpen voor het drukke stadsleven, maar is ook perfect voor onderweg en op reis.
Een opvouwbare paraplubuggy of reisbuggy van maximaal 10 kg mag je voor het gemak meenemen tot aan de gate. Bij de gate wordt de buggy ingenomen en vervoerd in het ruim. Je kunt de buggy bij aankomst weer ophalen bij de bagageband.
Op alle KLM-vluchten mag u per kind altijd gratis 1 opvouwbare kinderwagen (15 x 30 x 100cm) en een (auto)kinderstoeltje of baby carrier meenemen. De babycarrier moet ingecheckt worden als ruimbagage, het autostoeltje en de kinderwagen mogen mee wel aan boord, mits deze aan een aantal regels voldoen.
De Joolz Aer buggy
De Joolz Aer is ideaal voor in het vliegtuig vanwege zijn compacte formaat en lichtgewicht ontwerp. Deze wandelwagen biedt veel comfort en gemak voor zowel het kindje als papa en mama. Met de 5-puntsgordel zit je kindje veilig en stevig in de buggy.
Wat mag niet mee op het vliegtuig? Verboden wapens (volgens de wapenwet van 9 juni 2006). Explosieve- en brandgevaarlijke stoffen (slaghoedjes, springstoffen, terpentijn, verfverdunner,...), gevaarlijke producten, oxidatiemiddelen en/of organische peroxiden (bleekmiddel,..). Toxische en besmettelijke stoffen.
Vloeistoffen en gels in handbagage
Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn. U mag per persoon maximaal 1 plastic 1-literzakje meenemen.
Een reiswieg (maxi-cosi), een kinderwagen (wandelwagen) of een buggy. Grotere objecten zoals complete wandelwagens kunnen niet als handbagage meegenomen worden omdat ze gewoonweg niet in de lockers passen, deze dien je dan ook vaak al bij de incheckbalie in te leveren.
Ombouwen naar wandelwagen
Je kindje is klaar voor de wandelwagen wanneer hij/zij goed en stevig rechtop kan zitten. De leeftijd waarop dit gebeurd is per kindje verschillend. Bij de meeste kinderen is dit tussen de 6 en 12 maanden.
Je kind kan mee in een wandelwagen als hij goed en stevig rechtop kan blijven zitten. Op welke leeftijd hij dat kan, dat verschilt per kind. Het zal ergens tussen de zes en twaalf maanden zijn. Zorg ervoor dat je kind in de wagen altijd een veiligheidsriempje om heeft.
Het algemene advies is dat je baby niet langer dan twee uur achter elkaar in een autostoeltje mag zitten/slapen.