Een lichtgewicht buggy (ca. 6 kg) is voor fietsers de beste optie, want de meeste buggydragers kunnen een gewicht van maximaal 5-7 kg aan. Daarnaast geldt op de fiets: hoe compacter de buggy, hoe beter. Goed om op te letten bij het aanschaffen: niet alle buggy's passen op alle buggydragers.
Goodbaby Pockit Buggy
De Goodbaby Pocket Buggy is op dit moment de kleinste opvouwbare buggy ter wereld en de lichtste buggy ter wereld. De buggy meet slechts 30x18x35 en weegt maar 4,3 kilo. Deze buggy komt met een handige buggy beschermhoes (los bijkopen) en kan je als draagtas meenemen. Zelfs als handbagage.
Formaat: 30 x 18 x 35 cm | 4,9 kg
Dit is de meest compacte buggy ter wereld die je in de bagagevakken van de meeste vliegmaatschappijen kunt meenemen! Als je echt een hele kleine buggy zoekt, is er eigenlijk maar 1 keuze. Dat is de GB Pockit Plus buggy.
Joolz Aer
Om die reden is de Joolz buggy door ons als beste getest en bekroond tot de beste buggy van 2022! Met 6 kg is de Aer de lichtste buggy uit deze top 10, dus zelfs nog lichter dan de Babyzen Yoyo.
Omdat een buggy weinig ondersteuning biedt, mag je baby er pas in als hij zelfstandig kan zitten. Hierbij is het belangrijk dat hij zonder hulp vanuit een liggende positie in zithouding komt. Meestal leert je kleine dit tussen de 6 en 9 maanden. De buggy kan je gebruiken tot je kindje ongeveer 4 jaar is.
Een opvouwbare kinderwagen van maximaal 15 x 30 x 100 cm mag als handbagage mee de cabine in. Als er geen plaats is onder de stoel of in de bagagebak, wordt er gevraagd de buggy kosteloos bij de gate in te checken. Grotere buggy's moeten altijd ingecheckt worden.
Op pad met twee kinderen
De meeste duo buggy's zijn geschikt voor kindjes die al kunnen zitten of vanaf 6 maanden oud. Als je de buggy vanaf de geboorte wilt gebruiken kies dan een model met slaapstanden en gebruik een voetenzak of babynestje om de kindjes in te vervoeren.
Een kinderwagen is stevig en robuust, heeft grote banden en een stevige vering voor- en/of achteraan. Het grote voordeel van een plooibuggy, of simpelweg buggy, is zijn grote manoeuvreerbaarheid. Buggy's wegen tussen 5 en 9,5 kg en zijn over het algemeen veel lichter dan wandelwagens.
Een paraplu buggy is een kleine, lichte en compacte buggy uit één stuk. Je kunt de buggy, net als een paraplu, gemakkelijk in een handomdraai dichtklappen. Bij veel vliegtuigmaatschappijen mag je enkel paraplu buggy's meenemen tot aan de gate.
Het meest gangbare maximale draaggewicht van een buggy is 15 kg. Toch is er zeker genoeg aanbod wanneer je specifiek op zoek bent naar een buggy tot 20 kg. Een buggy tot 20 kilo draagvermogen vind je bij de bekende merken zoals Chicco, Easywalker, Maxi-Cosi, Joie, Mountain Buggy, Lascal en Hamilton.
Welke bagage mag ik voor mijn baby meenemen met TUI fly? Voor baby's t/m 1 jaar geldt een gratis ruimbagagevrijdom van 10 kg. Daarnaast mag je één paraplubuggy, andere buggy van klein formaat, maxi cosi of easy walker tot 10 kg gratis meenemen. Baby's en kinderen jonger dan 2 jaar hebben geen recht op handbagage.
Een opvouwbare paraplubuggy of reisbuggy van maximaal 10 kg mag je voor het gemak meenemen tot aan de gate. Bij de gate wordt de buggy ingenomen en vervoerd in het ruim. Je kunt de buggy bij aankomst weer ophalen bij de bagageband.
Deze GB Pocket Plus buggy is met stip de nummer 1 als het gaat om inklappen. De buggy is tot een dusdanig klein formaat in te vouwen dat je deze mee kunt nemen in de bagagevakken in het vliegtuig. Dit is toch wel de Transformer onder de buggy's! De buggy is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden tot een jaar of 4.
De Babyzen Yoyo2 en Joolz Aer buggy zijn twee van dit soort buggy's. Ze lijken erg op elkaar; kunnen beide in een lig- en zitstand, mogen als handbagage mee in het vliegtuig en zijn super licht en compact.
Op lange vluchten van grote luchtvaartmaatschappijen kun je vaak gebruikmaken van een bassinet (Engels voor wieg). Dat is een klein bedje voor je baby dat uit de muur voor je eigen zitplaats klapt. Daarin kan je baby tijdens de vlucht heerlijk slapen. Bovendien is het erg handig bij het verschonen.
Je mag de maxicosi alleen meenemen als handbagage als je daadwerkelijk een stoel voor je kindje hebt in het vliegtuig. Als zij bij jou op schoot zit, dan mag dat niet en moet ie worden ingecheckt.
Een beschermhoes is een echte must, want bij Transavia laat je de kinderwagen dus al bij de incheckbalie achter. Als je geen beschermhoes hebt, stopt de luchtvaartmaatschappij de wagen bij incheckbalie vaak in een grote plasticzak.
Het belangrijkste verschil tussen de begrippen zit in de leeftijd wanneer er gebruik van de wagen wordt gemaakt. De kinderwagen is voor baby's, de allerjongsten, die liggend vervoerd dienen te worden. Er is bij deze wagen geen mogelijk om de zittend te vervoeren.
Je kunt een buggy gebruiken totdat je kind ongeveer vier jaar is. In sommige gevallen is een baby al uit de kinderwagen gegroeid terwijl hij nog niet goed zelfstandig kan zitten. In dat geval kun je een kinderwagen gebruiken met zit.