Welke BBQ is het makkelijkste schoon te maken? Een gasbarbecue is in de basis het eenvoudigst schoon te maken, omdat een gasbarbecue snel opwarmt en etensresten heel snel kan verbranden. Vervolgens kun je met een goede borstel of speciale BBQ schoonmaak producten zaken, zoals het rooster eenvoudig schoonvegen.
Elektrische BBQ schoonmaken
Dit model is het makkelijkste schoon te maken als deze eerst goed verwarmd is. Zet hem dus een kwartier tot twintig minuten op de hoogste stand. Haal vervolgens de stekker uit het stopcontact. Vervolgens zijn etensresten zeer eenvoudig te verwijderen met een borstel.
Onze favoriet | Weber Q3200 gasbarbecue
Onze favoriete gasbarbecue is van Weber. Hij heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt en is groot genoeg voor 13 personen, met twee branders. Bijna net zo goed, maar goedkoper (en mooier vinden wij) is de Boretti Addizio gasbarbecue, met wel 3 gasbranders.
De beste barbecue van dit moment is de KitchenBrothers Elektrische BBQ. De beste overall barbecue is de Weber Master Touch GBS E-5750. De beste elektrische barbecue is de KitchenBrothers Elektrische BBQ Opvouwbaar met Wielen De beste compacte barbecue is de Boretti Terzo Houtskool Barbecue.
Ook is het wat rommeliger omdat er meer as bij komt kijken dan wanneer je met gas werkt. Houtskool barbecues zijn in aanschaf een stuk goedkoper dan gasbarbecues. Wil je dus voor de eerste keer een barbecue aanschaffen maar heb je maar een klein budget? Kies dan voor een mooie houtskoolbarbecue.
Gezonder grillen: een goede gasbarbecue voert het vet uit het vlees af. Bij een houtskoolbarbecue valt het vet in het vuur, verbrandt en er kunnen ongezonde stoffen in het vlees terecht komen. Goedkoper in gebruik: gasflessen zijn in aanschaf misschien duurder dan een zak houtskool maar ze gaan erg lang mee.
Vind je het belangrijk om overal te kunnen barbecueën dan is een elektrische barbecue iets voor jou, omdat je hem vrijwel overal kunt aansluiten. Ben je er meer voor om toch de gezellige barbecue sfeer te hebben, maar gezonder te barbecueën en snel aan de slag te kunnen dan kun je beter kiezen voor een gas barbecue.
Houtskool barbecue
Een houtskool barbecue is makkelijk te verplaatsen, omdat je niet afhankelijk bent van gas of stroom. Bovendien is de houtskool barbecue licht van gewicht. Ideaal om mee te nemen dus!
Kokosbriketten en gezuiverd houtskool zorgen voor aanzienlijk minder rook dan de traditionele briketten en houtskool.
Het aantal personen waarvoor je barbecuet, bepaalt welke maat gasbarbecue je nodig hebt. Gril je bijvoorbeeld vaker voor grote groepen, kies dan voor een gas bbq met een groot kookoppervlak. Vergeet geen rekening te houden met hoeveel vlees je tegelijk wilt grillen en de grootte van je te bereiden producten.
Voordelen Weber barbecue
De Weber barbecues zijn ontworpen in een specifieke fabriek in Chicago, waar ze in optimale omstandigheden worden vervaardigd om tegen alles bestand te zijn. Dit maakt de barbecues enorm duurzaam. Doordacht ontwerp en van optimale kwaliteit.
Boretti Carbone Barbecue reviews
Met een 9.1/10 op Coolblue, 4.6/5 op Bol.com en 4.8/5 op allesvoorbbq.nl is dit een van de beter beoordeelde kolenbarbecues in zijn prijsklasse. Gebruikers vinden vooral het design, kwaliteit en het gebruiksgemak van deze barbecue geweldig.
Welke je gebruikt hangt af van hoe je wil grillen. Snel beginnen met BBQ'en?Gebruik dan houtskool.Wil je lang barbecueën op een constante temperatuur, dan zijn briketten meer geschikt.
Disclaimer: Het doel van het schoonbranden is niet de kamado weer helemaal wit laten worden aan de binnenkant. Het doel schoonbranden is dat je vetresten verbrandt, en etensresten en bacteriën cremeert. Je zult er vrede mee moeten hebben dat de kamado nooit meer wordt zoals die uit de doos kwam.
Doe een scheut schoonmaaksoda in de emmer en giet hier kokend water overheen. Zorg ervoor dat de soda volledig oplost. Vul de emmer of de teil verder met warm of koud water. Gebruik een staalborstel om het ergste vuil en roet van je rooster te verwijderen.
In principe mag volgens de Europese normen enkel gezuiverde houtskool verkocht worden voor het roosteren van voedingsmiddelen. Kokosbriketten zijn een nog gezonder (en duurzamer) alternatief.Ze roken minder, gloeien sneller en worden warmer dan houtskool(briketten). Zorg ervoor dat je vlees niet verbrandt.
Kamado barbecue: De Kamado barbecue doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar je kent vast wel de Kamado Joe, of de Green Egg. Juist, dat zijn dus Kamado barbecues. Dit type barbecue gaat door als de meest gezonde optie onder de barbecues.
Staat de barbecue dicht bij de gevel, dan kan de rook en het koolmonoxide via ventilatieroosters of open ramen of deuren de woning in komen. Het is niet toegestaan om een vuur/houtskool BBQ op een balkon, dakterras of in de gemeenschappelijke ruimten te gebruiken. Een elektrische BBQ is wel toegestaan.
De industrieel vervaardigde keramiek (met cordieriet) van een Kamado barbecue is op extreem hoge temperatuur (1150-1300 graden Celcius) gebakken en maakt de barbecue zeer slijtvast. De keramische dome met perfect sluitende deksel zorgen voor een zeer efficiënte barbecue.
Weber is een echte marktleider op het gebied van barbecues en alles wat daar bij komt kijken. De barbecues van Weber zijn van goede kwaliteit en geschikt voor elke barbecue liefhebber.
De beste houtskool is in dat geval Flames & Flavour Europees Eiken & Beuken of kies een Black Wattle houtskool variant uit Zuid Afrika van Dammers of van Flames & Flavour. Ga je de hele avond aan de slag, een lange low & slow sessie of pizza's bakken? Kies dan een hardhout soort.
De nadelen van een elektrische barbecue.
Een elektrische barbecue is minder heet dan een houtskool BBQ. Een elektrische barbecue is duurder dan een houtskoolbarbecue. Een elektrische barbecue geeft geen rooksmaak aan het eten. Tip: Door een bakje met vochtig rookhout op de BBQ te zetten krijgt u alsnog een rooksmaak.
Waarom moet er water in een elektrische BBQ? Sommige elektrische BBQ's hebben een waterbak. Het water in deze bak helpt om de temperatuur in de BBQ stabiel te houden en voorkomt dat vet en sappen die van het voedsel druipen, verbranden en rook produceren.