In Nederland is Apple Pay al enige tijd beschikbaar via ING, ABN AMRO en Rabobank. Ook bunq en Knab bieden de dienst aan. Uit onderzoek van De Nederlandsche Bank bleek onlangs dat het aantal contactloze betalingen enorm is gestegen.
Neem contact op met uw kaartverstrekker om na te gaan of deze Apple Pay ondersteunt. Werk bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, watchOS of macOS. Controleer of u zich bevindt in een land of regio waar Apple Pay wordt ondersteund. Controleer of uw apparaat compatibel is met Apple Pay.
In de SNS Mobiel Bankieren app kun je Apple Pay activeren, je betaalrekening kiezen en koppelen aan Apple Pay. Bij het activeren wordt een digitale betaalpas voor je aangemaakt in de Apple Wallet. Hierna ben je klaar om bijvoorbeeld met je telefoon of je Apple Watch te betalen.
In België ondersteunen van de grote banken enkel ING, KBC en BNP Paribas Fortis de mogelijkheid om te betalen met Apple Pay. Wie bijvoorbeeld bij Belfius of Argenta klant is en een iPhone heeft, kan dus moeilijk contactloos betalen met de smartphone.
Beste bank algemeen: KBC
KBC mag zich de beste bank van 2021 noemen. De instelling krijgt van haar klanten een gemiddelde score van 7,8 op 10. Die score is gebaseerd op de evaluaties door de consument van het kantorennetwerk, het online platform en de beleggingsaanpak.
Bijna alle bekende banken in Nederland hebben een app die betalen met je Android-smartphone mogelijk maakt. Het gaat om ABN Amro, ING, Rabobank, SNS, RegioBank, ASN Bank en Bunq. De enige banken die op moment van publicatie nog geen ondersteuning bieden voor mobiel betalen, zijn Triodos Bank en Knab.
Dat kan met de SNS Mobiel Betalen app. Download de Android app, houd je mobiel tegen de betaalautomaat en je hebt betaald! Razendsnel betalen met je telefoon met NFC. Geen contant geld of betaalpas nodig.
Heb je een smartphone met Android 5.0 of hoger en een NFC-chip? Download dan de SNS Mobiel Betalen app. Dan betaal je met je telefoon door 'm gewoon tegen de betaalautomaat te houden.
Toevoegen van de ING-betaalpas gebeurt via de Wallet-app van Apple of via de ING-app en is helemaal gratis. Na activatie kunnen klanten met hun telefoon betalen bij elke winkel of service die contactloos betalen ondersteunt. Bankpassen zijn dus in theorie niet meer nodig.
Let op: deze is gestopt! De Rabo Wallet is gestopt per 1 augustus 2022. Sinds die datum kun je geen gebruik meer maken van de Rabo Wallet en de daarbij horende functies. Mobiel betalen op je Android telefoon of smartwatch kan nu eenvoudig met Google Pay en parkeren is beschikbaar in de Rabo App.
Zijn er kosten aan het gebruik van Apple Pay? Nee. Apple rekent geen extra kosten voor het gebruik van Apple Pay in winkels, online of in apps.
Apple Pay is onderdeel van de Wallet-app, de plek waar al je bankpassen opgeslagen zijn. Om de betaaldienst te kunnen gebruiken, moet de dienst wel beschikbaar zijn in jouw land. Apple Pay is sinds 11 juni 2019 te gebruiken in Nederland en daarnaast in ruim 30 andere landen, waaronder België, Duitsland en Frankrijk.
Voor de meeste rekeningen is de limiet standaard €5.000,- per week. Heb je een Rabo JongerenRekening is het €500,- per week. Je kunt jouw limiet zelf aanpassen in de Rabo Bankieren-app. Voor de creditcard van Rabobank geldt geen apart limiet voor betalen met Apple Pay.
De digipas is een apparaatje waarmee je inlogt op Mijn SNS. Vroeger kregen klanten een digipas bij een betaalrekening, nu niet meer. Op deze pagina lees je hoe een digipas werkt en ook hoe je zonder digipas kunt inloggen.
Een betaalverzoek aan iemand sturen zoals met het bekende Tikkie kan nu ook bij SNS, ASN Bank en Regiobank. Deze banken lanceren hun eigen variant daarop. Heb je een betaalrekening bij een van deze banken, dan kun je voortaan via je mobiele bankapp zo'n verzoek verzenden.
U heeft de laatste versie van de ABN AMRO app. U heeft een geschikt apparaat voor Apple Pay (bekijk de complete lijst op Apple Support ) Uw apparaat is geüpdatet naar de nieuwste versie van iOS, watchOS of macOS. U bent ingelogd met uw Apple ID op iCloud.
AMSTERDAM - iPhones en andere smartphones kunnen bankpassen beschadigen door de sterke magneten die erin zitten. De Rabobank waarschuwt daarvoor. De bank adviseert bankpassen bij moderne mobieltjes uit de buurt te houden. De ING en pinbeheerder Currence zijn minder stellig over de schadelijkheid van telefoons.
Binnen 2 minuten heb jij een digitale Betaalpas op jouw Android™ telefoon staan en kan je 'm gaan uitproberen. Ga naar "Mobiel Betalen" via de instellingen in de ING app. Maak een "mobiele pas" en lees en accepteer de voorwaarden.
Belfius biedt zijn klanten vanaf vandaag Apple Pay aan, een veilige en discrete manier om te betalen. Apple Pay helpt klanten te vermijden dat ze hun betaalkaart moeten overhandigen, op knoppen moeten drukken of met cash geld moeten omgaan.
Meld u aan op Belfius Mobile, open het menu instellingen en druk op Contactloos betalen. Via de optie Actief activeert of deactiveert u contactloos betalen via Belfius Mobile op de smartphone die u op dat moment gebruikt.