Een staafthermometer is de meest betrouwbare manier om koorts te meten, en een voorhoofdthermometer is hygiënischer, sneller en comfortabeler in gebruik.
De Braun IRT 6520 ThermoScan 7 MNLA koortsthermometer (met nachtverlichting) is een uitstekende oorthermometer om de lichaamstemperatuur van jong en oud op te meten. Dit is een zeer nauwkeurige koortsthermometer die ook voor professionele doeleinden wordt gebruikt.
Het belangrijkste voordeel van een digitale thermometer is de betrouwbaarheid van de uitslag. Meten via de anus geeft namelijk de meest betrouwbare uitslag. Let wel: meten onder de tong en onder de oksel geeft een minder betrouwbare uitslag.
In ziekenhuizen gebruiken ze wegwerp thermometers. Omdat er zoveel mensen werken en dus wel eens afgelost worden, zullen daar heel weinig oorthermometers gevonden worden. Om die reden hebben ziekenhuizen allemaal digitale staaf thermometers.
De Braun IRT 6020 Mnla is de topper onder de oorthermometers. Deze thermometer is namelijk de meest gebruikte én aanbevolen thermometer door artsen en professionals. De oorthermometer wordt beschreven als infrarood oorthermometer voor de hele familie.
Een staafthermometer is de meest betrouwbare manier om koorts te meten, en een voorhoofdthermometer is hygiënischer, sneller en comfortabeler in gebruik.
De auteurs concluderen dat de voorhoofdthermometer de oorthermometer kan vervangen, maar dat men zich ervan bewust moet zijn dat beide methoden niet accuraat zijn. door de voorhoofdthermometer in vergelijking met invasieve methoden, zoals een rectale meting. meest accuraat de lichaamstemperatuur weergeeft.
De Thermoscan 7 komt keer op keer als beste thermometer uit de test als er oor thermometers worden getest. De Braun Thermoscan is ook de meest verkochte en hoogst gewaardeerde koortsthermometer.
1. Bintoi® XE200 – Thermometer voorhoofd. De Bintoi® XE200 – Thermometer voorhoofd is uit ons onderzoek gekomen als de beste voorhoofdthermometer van 2022. De thermometer beschikt over zowel een voorhoofd- als een oppervlakte modus en is hierdoor voor meerdere doelstellingen te gebruiken.
U heeft koorts als de temperatuur van uw lichaam 38 graden of hoger is. Meet uw temperatuur via de anus (poepgat) met een thermometer. Drink elke dag 1,5 tot 2 liter. Rust ook genoeg.
Beschrijving. Op betrouwbare wijze koorts meten doe je met deze infrarood thermometer van Grundig. Binnen 1 seconde verschijnt de temperatuur op het scherm.
De oorthermometer geeft in vergelijking tot een rectale meting een vrij betrouwbaar beeld van de lichaamstemperatuur. Bij goed gebruik en de juiste positie richting uw trommelvlies zal de afwijking oplopen tot maximaal ± 0,3°C in vergelijking met een rectale meting.
Koorts meten met een voorhoofdthermometer is net zo betrouwbaar(link is external) als reguliere thermometers. Ook de thermometers waarbij je de huid niet aanraakt zijn heel nauwkeurig. Voorhoofdthermometers kun je kopen bij vrijwel iedere apotheek, drogist, huishoudwinkel, thuiszorgwinkel of webshop.
De verschillen varieerden tussen de -1,5 en 3,6°C. De correlatiecoëfficiënt was 0,69. Als een rectale temperatuur > 37,8°C als criterium voor koorts gezien werd, werd bij 175/291 meetmomenten (60) met de oorthermometer de diagnose niet gesteld.
Prijs. De oorthermometer van de Kruidvat kost slechts 20 euro, maar oogt door de stevige bewaardoos een stuk duurder. Ook door het verlichte scherm en de veertig meegeleverde beschermkapjes lijkt deze thermometer meer te bieden dan de duurdere concurrentie.
Gebruik de ThermoCheck app van Dyzle
De ThermoCheck app werkt op zowel Android als IOS smartphones, elke moderne smartphone met bluetooth verbinding is hiervoor geschikt. Je installeert de app op je smartphone en we zorgen er samen voor dat al je controlepunten gedigitaliseerd worden.
Een normale lichaamstemperatuur ligt rond de 37 graden. Als je temperatuur iets hoger ligt, hoef je niet gelijk koorts te hebben. Bij een temperatuur tussen de 37,5 en 38 graden noemen we het namelijk 'verhoging'.
De Braun IRT 6520 ThermoScan 7 MNLA is momenteel de meest nauwkeurige en beste oorthermometer van 2022. Met dit apparaat meet je binnen enkele seconden de temperatuur van je baby, kind of familielid. De oorthermometer is super makkelijk in gebruik en gaat bovendien jarenlang mee.
Met een voorhoofdthermometer dient u dan ook 0,5 graden Celsius erbij te tellen. De staafthermometer is nog altijd de meest betrouwbare manier om koorts te meten. Ook de thermometers waarbij u de huid niet hoeft aan te raken zijn tegenwoordig bijzonder nauwkeurig.
Conclusie Hoewel een oorthermometer in het gebruik sneller, praktischer en comfortabeler is dan een rectale thermometer, kan de verkregen lichaamstemperatuur tot wel een hele graad afwijken van de daadwerkelijke lichaamstemperatuur.
Het medische tijdschrift Prescrire merkt op dat "de lichaamstemperatuur gemeten aan het voorhoofd met contactloze infraroodthermometers gemiddeld 0,2 tot 0,3°C afwijken van de temperatuurmeting met een rectale thermometer".