De Hot Toddy, in Nederland ook wel eens 'Grog' genoemd, zit boordevol vitamine C die je weerstand een boost geeft. Deze mix van alcohol, thee en oma's secret ingredients, gaat ervoor zorgen dat jouw verkoudheid verdwijnt als sneeuw onder de zon.
Grog is een oud huismiddel wat vroeger vaak gedronken werkt om griepklachten te verminderen. In een echte grog zit alcohol en aangezien van alcohol de lichaamstemperatuur iets daalt, kan dit effect hebben op koorts.
Een grog is een warm drankje tegen de griep of een verkoudheid met bijvoorbeeld whiskey er in. Het bestaat echt al eeuwen en er zijn mensen die zweren bij dit middeltje. Dus mocht je een beetje in de lappenmand zitten na al die sneeuw en koude nachten en minstens 18 jaar oud zijn, dan kun je dit drankje eens proberen!
Piraten hielden echt van rum
Ja, de rovers dronken behoorlijk wat rum: in de tropen was drinkwater niet houdbaar, daarom was rum populair aan boord. Het werd gestookt uit suiker. Met zoveel suikerplantages in de buurt, was het overal in de Cariben verkrijgbaar.
Maar ook warm water, thee, helpt tegen keelpijn. De warme drank heeft een kalmerend effect op de keel. Neem bijvoorbeeld kamille- of zoethoutthee. Kamille heeft een licht ontstekingsremmend en ontsmettend effect.
6. Alcohol. Overslaan omdat: Je ziek bent en vooral wanneer je een buikvirus hebt. Waarom je je er rotter door voelt: 'Alcohol is net als koffie een diuretica dat zorgt voor uitdroging,' zegt dokter Arthur.
Hoewel verkoudheid iets anders is dan keelpijn valt het wel vaak samen. Als je whisky met warm water en honing mixt dan heb je een smaakvolle remedie voor keelpijn. De alcohol in de whisky is een antiseptisch en werkt verdovend op bijvoorbeeld pijnlijke of ontstoken amandelen.
Als we kijken naar wat het meest gedronken wordt onder jongeren staat bier met 69 procent op nummer een. Andere populaire drankjes onder jongeren zijn mixdrankjes (44 procent), wijn (43 procent) en sterke drank (32 procent). Ook speciaal bier, zoals La Chouffe bier, wordt onder jongeren gedronken.
Vul een glas met Fanta of Sinas, Malibu en gecondenseerde melk. Roet het zachtjes door elkaar. Niet té snel anders verdwijnt het koolzuur. Maak af met slagroom & geniet!
Malibu is een drank op basis van rum, gemaakt (door destillatie) in Barbados. Het bevat natuurlijke kokosnootextracten, en de smaak is veel zoeter dan die van rum. De drank wordt gebotteld in het Schotse Dumbarton. Malibu bevat 21% alcohol.
Ice tea-cocktail 1: BOSQUITO
Doe de munt en een paar schijfjes limoen in een shaker, meng met ijsblokjes, rum en honingsiroop. Serveer in een long drink glas met twee rietjes, een schijfje limoen en een blaadje munt. Giet een blikje Bos Lemon Ice Tea erbij.
Ontstaan/ Geschiedenis van Jägermeister
Oorspronkelijk was dit drankje eerder bedoeld als geneesmiddel voor allerlei kwaaltjes: van een simpele verkoudheid tot meer inwendige kwalen. Hierdoor stond/staat het veel in de (medicijn)kast van Duitse huishoudens.
Overmatig alcoholgebruik (zie begrippenlijst) heeft impact op het immuunsysteem en kan zo het risico op luchtweginfecties vergroten en leiden tot een ernstiger verloop van luchtwegaandoeningen zoals longontstekingen.
Alcohol: slecht voor de keel
Alcohol irriteert de keel in erge mate. Alcohol bevordert eveneens het ontstaan van kanker omdat die drank stoornissen veroorzaakt in de genen. Alcohol is trouwens een van de erkende kankerverwekkende stoffen voor kanker van de farynx en van de tong.
Regelmatig koud water drinken of op een snoepje zuigen, kan helpen tegen de pijn. Neem bij heftige pijn paracetamol. Antibiotica hebben bij keelpijn meestal geen zin.
Na een goede schoonmaak bleek dat de flessen Harewood Rum uit 1780 bevatten, wat betekende dat het de oudst bestaande rum ter wereld was. De Harewood Rum werd vervolgens geveild en verkocht voor opmerkelijk hoge bedragen. De laatste zestien flessen Harewoom Rum zijn verkocht voor meer dan €100.000 per stuk.
Rum kan puur gedronken worden, of als mengsel met bijvoorbeeld cola (de zogenaamde Cuba Libre of baco, van bacardi-cola). Ook kan rum gebruikt worden om mee te koken.
Oorspronkelijk komt rum waarschijnlijk uit Brazilië. In de 16e eeuw plantten Spaanse en Portugese kolonisten daar suikerriet aan. De Brazilianen noemen hun rum cachaça. Vanuit Brazilië verspreidde de kunst van het rum stoken zich over zee naar andere landen in het Caribische gebied.