Rododendrons zijn giftig voor konijnen en veroorzaken symptomen zoals irritatie van de slijmvliezen en het spijsverteringsstelsel. Vlier is ook giftig voor konijnen en veroorzaakt ook irritatie van de slijmvliezen en het spijsverteringsstelsel.
Een konijn zou in principe alleen op hooi, gras en onkruiden kunnen leven, alleen dan moeten ze daar wel heel veel van eten en de kwaliteit laat soms wat te wensen over. Het is goed om uw konijn bij te voeren met wat brokjes. Deze brokjes worden vaak ook wel bix of pellets genoemd. Veel konijnen eten selectief.
Om met het antwoord te beginnen: Ja, hedera is giftig voor mensen en dieren. In het blad en de bessen zit de stof hederagenine. Deze stof veroorzaakt klachten. Het belangrijkste voordeel van de hedera – dat deze het hele jaar door groen blijft – is nu een nadeel.
De bladeren van steenvruchten, zoals perziken, pruimen, enzovoort, moeten niet worden gevoerd, want deze bevatten giftige stoffen. In de bladeren en twijgen van de perzik komt blauwzuur voor. Acacia , hazelaar , beuk , linde , paardekastanje , populier , lijsterbes , berk , eik , sierbomen en -struiken.
Brandnetel bevat ontzettend veel verschillende en gezonde stoffen voor jouw konijn, waaronder Vitamine C, E en K en diverse B vitaminen. Ook bevat het mineralen zoals ijzer, silicium en calcium.
Fruit moet op dezelfde manier opgebouwd worden als groente. Een konijn mag appel, peer, banaan, aardbei, enz., eigelijk alles wat hij lust, met schil en al.
Ja, een paprika valt onder wat een konijn mag eten. De meeste konijnen zijn zelfs dol op hierop. Houd wel rekening met het feit dat je alleen de paprika zelf mag voeren, dus niet de groene steel. Het binnenkrijgen van de pitjes is niet gevaarlijk of gezond.
konijnen vinden de geur van lavendel niet lekker. je zou bij de natuur winkel een flesje vloeibare lavendel kunnen kopen en daar wat van op die plek kunnen strooien.
Slechte groente die NIET gegeven mogen worden: spruitjes, erwten, bonen, kool, prei, ui, bieslook. Enkele giftige planten zijn o.a.: taxus, lavendel, narcis, krokus, geranium, blauwe regen, brem, oleander, rhododendron, buxus, klimop en nog vele anderen.
Geef je konijnen geen bieslook, prei, ui, courgette, knoflook, bonen of erwten, rabarber, aardappelen, mais, vaste koolsoorten zoals rode kool, spruitjes en pas gemaaid gras.
De conclusie: konijnen kunnen best komkommer eten, maar geef ze niet te veel. Te veel vocht kan diarree veroorzaken. Bouw de hoeveelheid komkommer dus sowieso rustig op als je huisdier hier niet aan gewend is en stop wanneer je merkt dat de ontlasting dunner wordt.
Zout-, lik- en mineraalstenen kunnen ook schadelijk zijn, omdat ze te veel zout bevatten, wat tot nier- en blaasproblemen kan leiden. Vermijd bovendien liever avocado, ui, knoflook, bloemkool en aardappelen. Ook rabarber is giftig. Let verder op met sla, en in het bijzonder met ijsbergsla.
Het is wel duidelijk dat je jouw hond, kat, konijn, knaagdier of vogel dus beter niet kan laten spelen met slakken. Zeker jonge dieren vinden slakken vaak erg interessant en gaan dan spelen met de slak.
Konijnen kunnen veilig zowel de bloemen als de bladeren van rozen eten. Deze plant, vaak als onkruid beschouwd, produceert veel kleine bloemen met witte bloemblaadjes.
Is Pannenkoekplant Giftig Voor Huisdieren? (katten, honden, vogels, konijnen) De Pannenkoekenplant is niet giftig voor alle dieren. Het is dus geen probleem als jouw huisdier hier uiteindelijk aan knaagt.
Wat mogen konijnen niet eten
Geef uw konijn geen brood. Wij horen het helaas nog regelmatig dat konijnen brood, cracker en koekjes mee mogen eten. Dit is ontzettend slecht voor de darmen van uw konijn, waar hij zelfs chronische diarree aan kan overhouden.
Minder geschikt voer voor konijnen:
Appels.
Konijnen mogen bloemkool, het is juist goed voor ze! Konijnen hebben behoefte aan variatie in hun voedsel om een optimaal niveau van gezondheid te behouden.