Het materiaal van goede onderbroeken is comfortabel, ademend en duurzaam. Belangrijk is dat het materiaal niet schuurt en fijn op de huid zit. Het materiaal moet duurzaam zijn omdat je je ondergoed vaak wast. Het meeste herenondergoed wordt gemaakt van katoen.
De voordelen van een ballenknijper. Ballenknijpers of slips zijn al veel ouder dan boxershorts en hebben natuurlijk ook hun voordelen. Ten eerste is dit het perfecte soort ondergoed voor mannen die het liefst zo weinig mogelijk aan hebben. Een slip bevat immers heel wat minder stof dan een boxer.
Een onderzoek van Stanford University uit 2015 wees uit dat mannen die overdag boxer dragen en 's nachts in adamskostuum slapen, 25 procent minder beschadigde DNA in hun sperma hadden dan degenen die dag en nacht ondergoed zonder Cup technologie droegen.
Uit hun onderzoek blijkt dat de stof van de onderbroek een belangrijke invloed heeft op de gezondheid van een man. Polyester is uit den boze. Weinig absorberende stoffen zoals zijde, lycra en nylon doen daarnaast een man harder zweten, wat kan leiden tot schimmels, eczeem en andere huidinfecties.
Het is beter voor je huid
Wanneer je zonder onderbroek of pyjama slaapt, krijgt je huid de kans om te ademen. Daarom is het ook goed om af en toe op blote voeten te lopen. Als je naakt slaapt, krijgt je huid de hele nacht de tijd om te ademen.
Zakje in de onderbroek
Door dit extra stukje stof heeft het daar beneden meer de ruimte om te 'ademen'. Daarnaast geeft deze stof een extra bescherming tegen dikke naden van kleding, zoals de dikke naden van een spijkerbroek.
Je onderbroek mag niet knellen, moet je de ruimte geven om vrij te kunnen bewegen, maar mag niet afzakken. Het kan ook zijn dat je ondergoed bij je benen als gegoten zit maar bij je taille net iets te strak. Na een aantal keer wassen rekt het elastiek vanzelf wat uit.
Als er iets goed op het lichaam moet worden gedragen en moet aanvoelen als een tweede huid, dan is het wel je ondergoed. Als je tussen twee maten zit, bepaal dan waar het ondergoed niet goed zit. Als het te los om de benen zit neem dan een maat kleiner.
vochtabsorberend Tencel lyocell ondergoed
Nog zo'n topper als het gaat om anti zweet ondergoed: het materiaal lyocell, ook wel Tencel genoemd. Een lyocell boxer voelt niet alleen zijdezacht aan, maar heeft ook vochtabsorberende, ventilerende, sneldrogende én antibacteriële eigenschappen.
Welke boxers kruipen niet op? Boxershorts met een slim fit pasvorm zorgen ervoor dat het model perfect aan de benen aansluit en dus geen kans krijgt om op te kruipen. Dit zorgt voor een aangename fit en maximaal comfort.
Strakke boxer populairste ondergoed bij mannen
9,9% van de mannen draagt een slip en 4,3% draagt weer iets anders.
De bamboe vezel is van nature een bacterie- en schimmelwerende vezel. Onaangename transpiratie luchtjes, die veroorzaakt worden door bacteriën, hebben hierdoor geen kans van overleven. Hierdoor blijft bamboe ondergoed langer fris en kan het zelfs meerdere malen (zonder te wassen) wordt gedragen.
De allerbelangrijkste reden is hygiëne, dus voor de frisheid. Ondergoed is er altijd wel geweest. Vroeger was vaak de bovenkleding zo ruw dat het ondergoed je beschermde tegen die schurende laag. En de kleding was moeilijk te wassen, dus door ondergoed werd de bovenlaag minder snel vies.
Wat is de Trunk? De trunk is een strakke boxershort met korte pijpjes. Hij zit iets lager op de heupen dan andere modellen boxers. Het voordeel van deze onderbroek is dat hij minder snel omhoog kruipt bij activiteiten.
De string (ook wel 'thong' of 'tangaslip') heeft een zeer dunne strook stof op de achterkant en wordt enkel verbonden door de tailleband.
Het dragen van wijde boxershorts is goed voor je gezondheid. Je lichaamstemperatuur en doorbloeding wordt dan namelijk beter gereguleerd.
Good Housekeeping Institute (GHI) raadt aan om ondergoed na een jaar te vervangen, anders zou je risico lopen op dergelijke infecties en ontstekingen. Ook raadt het GHI aan om je gedragen ondergoed te wassen in water met een temperatuur van 60 graden.
Het extra lapje stof in de onderbroek zorgt ervoor dat je vagina beter kan 'ademen'. Met deze extra ventilatie krijgen bacteriën die voor irritaties of schimmelinfecties kunnen zorgen minder kans.
De gulp in je boxershorts is bewust zo gemaakt. Als je netjes gekleed bent en boxershorts zonder gulp draagt, kan het frustrerend zijn om je broek omlaag te doen. Als je een boxer met gulp draagt, kun je je shirt netjes in je broek laten zitten, waardoor een bezoek aan het toilet veel eenvoudiger wordt.
Dit 'zakje' zorgt ervoor dat de spanning op je vagina met nauwsluitende kleding minder wordt. Het extra stukje stof zorgt ervoor dat het daar beneden beter kan 'ademen'. Bovendien beschermt het je vagina tegen schade, zoals van de dikke naden van een spijkerbroek.
Hoeveel procent van de mannen draagt geen ondergoed? Volgens onderzoek draagt 5 tot 7% van de mannen nooit een onderbroek.
Wassen, wassen, wassen
Hoewel de kans op besmetting niet groot is, raadt Buikx toch aan om het ondergoed elke dag te verschonen.
Over het algemeen is het beste er na 1 jaar er wel vanaf. Er is geen wetenschappelijk onderzoek dat dit onderschrijft, maar iedereen die ondergoed draagt weet dat dit zo is. Elastiek begint te lubberen, de vorm is niet meer wat het geweest is en misschien is er wel hier en daar een klein gaatje ontstaan.