Twee merken die biologisch zijn en die ik met vertrouwen aanraad, zijn Bandit (hond, kat) en Carnibest Bio (hond, kat). Bandit is ontwikkeld door nutritionist Huub van de Lang, met behulp van dierenarts Tannetje Koning (schrijfster van het boekje Voer voor Carnivoren).
KVV staat voor Compleet Vers Voer of Kant en Klare Versvleesvoeding. In de vers voer wereld spreekt men vaak over vlees ("Geef je vlees?"), maar men bedoelt daar niet letterlijk alleen (spier)vlees mee, maar het totale pakket: spiervlees, orgaan en bot.
Vers vlees hondenvoer
Als we het hier hebben over vers vlees voor honden, dan bedoelen we onverhitte voeding. Naast vlees voeding kan dat ook zijn: orgaanvlees, vis, gevogelte, botten, melk of eieren. Deze producten worden koel bewaard of diepgevroren. Rauw voer is te verkrijgen als volledige of aanvullende voeding.
KVV staat voor Kant-en-klaar Vers Vlees en BARF staat voor Biologically Appropriate Raw Food, ook wel bekend als Bones And Raw Food. De naam zegt het al, wanneer je je hond BARF voert, voer je rauw vlees. Het voeren van BARF en KVV kennen zowel voor- als nadelen.
Smuldier is een kvv (rauwvoer) die bij veel supermarkten verkrijgbaar is. Het is verkrijgbaar in twee soorten: Smuldier Compleet (complete voeding)
Rodi Rund en Hart is een heerlijke en 100% complete vers vlees voeding voor honden. Deze variant is rijk aan runderhart en vezels. Runderhart is vetarm maar eiwitrijk en zit boordevol vitamines.
Volgens de verpakking heeft ze ong 30 gram per kg lichaamsgewicht nodig, dat is 750 gram. Met 400 gram per pak is het dus prima om 2 pakken smuldier compleet te geven per dag.
Tot 4 maanden geef je hem 50 gram per kg in lichaamsgewicht. Tussen de 4 en 7 maanden wordt dit 40 gram per kg in lichaamsgewicht. 7 tot 10 maanden zit je op 30 gram en na 10 maanden op 20 gram per kg in lichaamsgewicht. Een volwassen hond kun je 1 of 2x per dag KVV voeren, 20 a 30 gram per kg in lichaamsgewicht.
In principe is een complete kvv voldoende om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Voor een hond is 2%-3% van het lichaamsgewicht genoeg.
Honden knagen graag eens aan een bot maar beenderen van gevogelte, konijn, varkenskotelet of andere kleine botten mag u absoluut niet aan uw hond geven. Die zijn te klein en splinteren gemakkelijk. De botten worden ingeslikt en kunnen darmverstopping veroorzaken.
Je kunt je hond ook alleen vers vlees geven, zolang het maar een complete voeding is. Een complete voeding bevat alle ingrediënten die een hond nodig heeft om gezond en actief te kunnen leven. Dus ook plantaardige ingrediënten zoals groente en fruit. Vers vlees bevat bacteriën die voor een sterke afweer zorgen.
Carnibest is een complete vers vlees diepvriesvoeding van zeer goede kwaliteit voor honden en katten. Het voer bestaat gegarandeerd voor 100% uit grondstoffen die zijn goedgekeurd voor menselijke consumptie en volledig afkomstig zijn van Nederlands vee en deels van biologisch gehouden dieren.
Carnibest Natuurvoer BIO is een uitkomst voor de consument die bijvoorbeeld zelf uitsluitend biologisch eet en zijn/haar hond ook biologisch voer met het EKO-keurmerk wil voorschotelen.
KVV staat voor Kant-en-klaar Vers Vlees. De complete KVV's van Rodi bevatten precies alle voedingsstoffen die jouw hond nodig heeft om gezond en fit te blijven! Het is dan ook een hele gemakkelijke én veilige manier om een complete vers vlees maaltijd te geven aan jouw hond!
Beoordeling: Kivo lijkt me een prima merk. Alle mixen bevatten de essentiële organen, spiervlees en genoeg bot. Sommige mixen bevatten wel wat veel bot, wat je kunt zien aan het hoge calciumgehalte.
Vers Gestoomd Vlees is voor iedere hond, groot en klein, jong en oud een heerlijke maar natuurlijk ook gezonde maaltijd. Met volop vitamines en mineralen die zorgen voor een goede weerstand, sterke botten en een stralend gebit.
In principe kan dit, maar brokken worden anders verteerd dan vers vlees. Brokken vragen een andere zuurgraad van de maag en hebben andere enzymen nodig dan vers vlees. Voor de vertering kunt u brokken en vers vlees beter niet tegelijk geven, zeker niet als uw huisdier een gevoelig verteringssysteem heeft.
De vuistregel voor volwassen honden is 20 à 25 gram vlees per 1 kg. Dus als jouw viervoeter 30 kilogram weegt, geef je 750 gram vlees per dag (30 x 25). Dit kun je over twee momenten verspreiden. Dus 375 gram in de ochtend en 375 gram in de avond.
Voor de meeste honden maakt het niet uit op welke manier je rauwvoer en brokken combineert. Voor de vertering is het waarschijnlijk beter om brokken en vers vlees niet tegelijk te geven, zeker als het om een dier gaat met een gevoelig verteringssysteem.
Hoeveel vers vlees heeft mijn hond of kat nodig per dag? Ongeveer 50 gram per kg lichaamsgewicht en bij kleinere rassen tot wel 100 gram per kg lichaamsgewicht. Hoe ouder de pup wordt, hoe minder per kg lichaamsgewicht je hoeft te voeren.
Bewaar Smuldier bevroren of gekoeld en ontdooi in de koelkast. Koelkast (max. 4°C): 24 uur. Diepvries -18°C (***): zie houdbaarheidsdatum.