India. India is waarschijnlijk het land met de meest complexe wetten als het op alcohol aankomt. De rechtmatigheid van alcohol en leeftijd beperkingen verschillen hier per staat. In Gujarat, Manipur, Mizoram, Nagaland, en het eilandgebied Lakshadweep is alcohol echter volkomen illegaal.
Op nummer 1 staat Moldavië zij consumeren 17,4 liter pure alcohol per persoon per jaar, wat vergelijkbaar is met 178 flessen wijn. Moldavië is niet het enige Oost-Europese land in de top 10, op de tweede en derde plek staan Wit-Rusland en Litouwen. De top vijf wordt verder aangevuld door Rusland en Tsjechië.
In Finland zijn de regels heel wat strenger. Je moet er achttien zijn om eender welke alcoholische drank te kopen. Vanaf dan kan je in de supermarkt bier, cider en andere dranken met een laag alcoholpercentage kopen.
Het is verboden alcohol te verkopen aan personen onder de 18 jaar in winkels, pubs en restaurants, cafés en in openbare ruimtes. Het gebruik van alcohol in openbare ruimtes is strikt verboden. Houd er rekening mee dat de alcoholtolerantie 0.2 promille bedraagt.
De wettelijke minimum leeftijd in Spanje is in alle regio's 18 jaar op 4 (van de 17) regio's na. On-premise sale = verkoop van alcoholhoudende drank voor consumptie ter plaatse (bv. restaurants, kroegen etc.).
Met een leeftijdsgrens van 16 jaar voor de aankoop van bier en wijn behoort Nederland tot de Europese middenmoot. Ook Portugal, Spanje, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en Denemarken hanteren deze grens.
In Griekenland mag je sinds 2009 vanaf je 18e alcohol drinken. Voor het kopen van alcohol geldt geen minimum leeftijd. Over het algemeen zijn de kroegen en discotheken niet heel streng in het controleren van de minimum leeftijden voor het betreden van de kroeg of discotheek.
En als je bij een discotheek wordt geweigerd, ga je toch gewoon indrinken met bier uit de supermarkt?” Net als in Nederland is de minimale leeftijd om bier of wijn te nuttigen op populaire vakantiebestemmingen als Blanes, Lloret de Mar, Salou of Ibiza 18 jaar.
Hieronder vindt u relevante wet- en regelgeving, waar u wellicht mee te maken krijgt tijdens uw bezoek aan Rusland. – Alcohol: Kopen vanaf 16 jaar, drinken op alle leeftijden. – Alcohol en verkeer: Maximaal toegestane alcoholpromillage is 0. – Tabak: Kopen en/of roken vanaf 18 jaar.
In het Poolse Krakau betaalt u volgens GoEuro het minst. Daar bedraagt de prijs voor een glas bier gemiddeld 1,48 euro. Let wel: in een bar bedraagt het gemiddelde er 2,41 euro. Goedkoop bier is dus vooral te vinden in de supermarkt, waar het gemiddeld 0,55 euro kost.
Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 0,5 promille (wat ongeveer overeenkomt met 0,25 milligram alcohol per liter uitgeademde lucht). Voor beginnend bestuurders (die nog geen 3 jaar in het bezit zijn van rijbewijs A of B) geldt een limiet van 0,2 promille.
Alcohol mag je in Kroatië kopen en drinken vanaf 18 jaar.
Jongeren mogen vanaf 16 jaar bier of wijn kopen en nuttigen. Sterke drank mag pas vanaf 18 jaar, ook als het in mixdrankjes zit. Er is in Duitsland veel kritiek op het toestaan van drinken op zeer jonge leeftijd.
In het algemeen reageren Aziaten anders op alcohol. Dit komt omdat het enzym (A.D.H.; alcoholdehydrogenase) dat alcohol afbreekt tot de giftige stof aceetaldehyde bij veel Aziaten afwijkend is of zelfs ontbreekt. Hierdoor krijgen zij meer aceetaldehyde in hun bloed.
Cola. Dit is veruit wel de nummer één meest gedronken frisdrank ter wereld, Cola. Iedereen kent het.
Een absolute must in een Chinees banket is het drinken van baijiu. Baijiu (letterlijk wit of transparant alcohol) behoort tot de categorie sterke dranken gestookt op basis van granen en met meer dan 50% alcohol.
De minimumleeftijd in Turkije om alcohol te mogen kopen en drinken is 18 jaar.
Ook nu nog wordt er niet eens zoveel meer gedronken dan in Groot-Brittannië of Tsjechië, al kunnen die er ook wat van. Een volwassen Rus drinkt gemiddeld ongeveer vijftien liter pure alcohol per jaar, tegen zeven per volwassen Nederlander.
Een Rus is nergens zo verknocht aan als aan zijn wodka. Ideaal voor het eten, tijdens het eten, na het eten of om iets te vieren. Zoals een verjaardag, een nieuwe baan, een nieuwe liefde of gewoon het begin van de avond. Met vrienden of alleen.
Minimumleeftijd. Het is voor handelaars en horeca-uitbaters verboden om: alcohol te verkopen, te schenken of aan te bieden aan min 16-jarigen. sterke drank te verkopen, te schenken of aan te bieden aan min 18-jarigen.
Hieronder vindt u relevante wet- en regelgeving, waar u wellicht mee te maken krijgt tijdens uw bezoek aan Malta. – Alcohol: Kopen en/of drinken vanaf 17 jaar. – Alcohol en verkeer: Maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,8. – Tabak: Kopen en/of roken vanaf 16 jaar.
– Alcohol: Kopen en/of drinken vanaf 16 jaar. In toeristengebieden vanaf 18 jaar. – Alcohol en verkeer: Maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5 (0,2 voor beginnende bestuurders tot 2 jaar).
In Griekenland mag je alleen roken op het terras of in de tuin. In dichte restaurants of bars is roken niet toegestaan.
Op het moment dat de producent van een alcoholishe drank met anijssmaak van de drank proefde zei hij: "Uso Massalia". Hiermee bedoelde hij dat de drank zo goed was, van de allerbeste kwaliteit, dat hij voor gebruik in Marseille bestemd had kunnen zijn. En zo werd deze drank Uso - Ouzo genoemd.