Populaire seksbestemmingen zijn onder andere Amsterdam, Brazilië, Thailand, Cambodja, Filipijnen en Afrika (Gambia, Kenia). Zuid-Europa, het Caribisch gebied, Thailand, Indonesië en Gambia zijn voor vrouwen de populairste bestemmingen.
Uw vaccinatiebewijs is 270 dagen geldig na de basisserie (uw eerste prik of prikken). Na deze 270 dagen kunnen mensen de QR-code van hun vaccinatiebewijs niet meer gebruiken om te reizen in Europa. Bent u jonger dan 18 jaar?
Vaccinatiebewijs beperkt geldig
Sinds 1 februari 2022 is uw vaccinatiebewijs in Europa 270 dagen geldig. De boostervaccinatie heeft nog geen geldigheidsduur en verloopt dus nog niet.
Kleinere kans op ziekenhuisopname en IC na volledige vaccinatie. Als u volledig gevaccineerd bent, kunt u nog wel besmet raken maar meestal wordt u minder ziek. De kans dat u ernstig ziek wordt door corona is kleiner. De vaccins beschermen u tegen ziekenhuis- en ic-opname.
Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf. Voor Denemarken heeft u geen visum nodig. Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee.
Iedereen krijgt het advies een medisch mondkapje te dragen dat minimaal type II is. Type II en type II-R houden de druppels tegen die vrijkomen naar anderen als u ademt, praat of zingt. Ook houden type II en type IIR druppels tot een bepaalde grootte tegen die u zelf inademt.
Als de test positief is, gaan ze naar de GGD-teststraat en blijven thuis. Met een negatieve zelftest mag je naar school, maar het dringende advies is wel om bij blijvende klachten de volgende dag nog eenmaal een zelftest te doen. Voor onderwijspersoneel gelden de quarantaineregels voor volwassenen.
Als toegangscontrole wordt soms nog de 3G-regel gebruikt. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer. Dit betekent dat u een negatieve uitslag van een antigeentest (maximaal 24 uur oud) of een PCR/NAAT-test (maximaal 48 uur oud) moet laten zien als u geen vaccinatie- of herstelbewijs heeft.
Positieve testuitslag met coronaklachten
U gaat minimaal 5 dagen en maximaal 10 dagen in isolatie. U telt vanaf het moment dat u klachten kreeg. Dat is dag 0.
Is het rijbewijs afgegeven door een ander land dan een EU- of EER-land of Zwitserland? Dan mag u ermee rijden, als u hier komt voor uw werk of voor vakantie. Gaat u in Nederland wonen, dan mag u nog 185 dagen met het rijbewijs blijven rijden. Daarna heeft u een Nederlands rijbewijs nodig.
In landen van de Europese Unie (EU) mag u aan het verkeer deelnemen met een geldig Nederlands rijbewijs. Gaat u in een land buiten de Europese Unie (EU) rijden? Dan heeft u soms een internationaal rijbewijs nodig. U moet ook altijd uw geldige Nederlandse rijbewijs bij u hebben.
In sommige landen buiten de Europese Unie (EU) heeft u een internationaal rijbewijs (IRB) nodig als u aan het verkeer wilt deelnemen. Dit is een vertaling van uw rijbewijs in meer talen. Naast het IRB moet u altijd uw geldige Nederlandse rijbewijs bij u hebben.
Paspoort of identiteitskaart in het buitenland
Het rijbewijs is in het buitenland geen officieel identiteitsbewijs.
Indien u langer dan drie maanden in Spanje verblijft, dient u zich in te schrijven in de Oficina de Extranjeros of de Comisaria de Policía van de provincie waar u verblijft. U kunt daar een verklaring van inschrijving (certificado de registro) aanvragen.
De stikstofoxiden die bij kernexplosies vrijkomen breken namelijk de ozonlaag af. Verder zouden hoge stralingsniveaus eeuwenlang de ecosfeer vervuilen waardoor veel levensvormen zowel op korte als op lange termijn schade zouden kunnen oplopen, met mogelijke verminderde reproductiekansen en hogere mutatiefrequenties.
Gevolgen van een kernoorlog
Als gevolg van de enorme branden zou er zoveel stof in de atmosfeer kunnen komen dat daardoor de atmosfeer zou verduisteren en een paar jaar een nucleaire winter zou heersen. Hierdoor zou er geen landbouw mogelijk zijn en de overlevenden verhongeren.
Corona bevindt zich in een andere fase. Sinds 11 april 2022 is het daarom niet meer nodig om na een positieve zelftest een bevestigingstest (confirmatietest) te doen bij de GGD. Zelftesten bij klachten blijft wel belangrijk. Door de zelftest weet u namelijk of u corona hebt of niet.
Bij coronaklachten doet u altijd een zelftest. Dit geldt ook voor kinderen. Bij een positieve zelftest hoeft u geen bevestigingstest te doen bij de GGD. Alleen specifieke doelgroepen kunnen zich laten testen bij de GGD.
Het Pools-Litouwse Gemenebest was tussen 1386 en 1772 qua oppervlakte (tezamen met Moscovisch Rusland en het Ottomaanse Rijk) een van de grootste rijken van Europa, dat zich uitstrekt vanaf de Oostzee tot aan de Zwarte Zee, met het huidige Wit-Rusland en grote delen van het huidige Oekraïne binnen zijn grenzen.
De kleurcode voor Polen is groen met een smalle rode strook langs de grens met Belarus.
Groen. De kleurcode van het reisadvies voor Griekenland is groen.
Corona bevindt zich in een andere fase. Sinds 11 april 2022 is het daarom niet meer nodig om na een positieve zelftest een bevestigingstest (confirmatietest) te doen bij de GGD. Zelftesten bij klachten blijft wel belangrijk. Door de zelftest weet u namelijk of u corona hebt of niet.
Corona bevindt zich in een andere fase. Sinds 11 april 2022 is het daarom niet meer nodig om na een positieve zelftest een bevestigingstest (confirmatietest) te doen bij de GGD. Zelftesten bij klachten blijft wel belangrijk. Door de zelftest weet u namelijk of u corona hebt of niet.
Een zelftest doet u bij klachten, als u dichtbij een besmet persoon was of gewoon voor de zekerheid. Ook als u volledig bent gevaccineerd of corona heeft gehad. In sommige gevallen is het beter om geen zelftest te doen.