Hertog heeft ook een enorm groot assortiment aan smaken, waarvan de meesten gelukkig glutenvrij zijn! Ook zijn alle kleine potjes (die je kan delen of gewoon lekker zelf kan opeten!) glutenvrij.
Helaas kunnen er in de ijssoorten van de ijssalon, in verpakt ijs en softijs gluten zitten, omdat toegevoegd zijn ze aan veel basiscomponenten, waarvan het ijs gemaakt wordt. Je speelt het op veilig, als je het precies navraagt of de ingrediëntenlijst bekijkt.
De Magnum Classic, Magnum White, Magnum Almond, Magnum Mini Classic, Magnum Mini Double Caramel Double Chocolate, Magnum Mini Classic Almond White, Magnum Mini Almond, Magnum Mini White, Magnum Gold, Magnum Strawberry White, Magnum Infinity Caramel, Magnum After Dinner en Magnum Bomboniera bevatten geen gluten.
We kennen Ben & Jerry's ongetwijfeld allemaal van heerlijke ijssmaken verpakt in de mooiste pints met de allerlekkerste swirls en chunks. Tot nu toe was je met een glutenvrij dieet gezegend met maar liefst 8 glutenvrije smaken. Moet je daarnaast ook lactosevrij eten? Dan had je wat minder geluk.
Product omschrijving
OLA Festini Peer is een verfrissend waterijsje met de fruitige smaak van peer. Het ijsje bevat vitamine C en echte peren. Festini Peer is glutenvrij en vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen.
De bovenste variant Viennetta is glutenvrij, de onderste niet.
Bij Albert Heijn is het sorbetijs melk- en glutenvrij. Yoghurtijs is gemaakt van melk. Dit ijs is dus niet vegan en lactosevrij. De meeste yoghurtijsjes zijn glutenvrij.
Chocolade op zichzelf is glutenvrij, maar in eindproducten van chocolade zitten toch vaak gluten of sporen van gluten verwerkt. Kies daarom altijd chocolade met het kenmerk 'glutenvrij', zo weet je zeker dat je ongestoord kan genieten!
Ja, slagroom is glutenvrij, ook kant en klare uit een spuitbus. Slagroom klop je van dunne room (die geschept is van volle melk). Klop niet te lang, anders wordt het boterachtig, maar ook niet te kort, anders zakt het te snel in.
Glutenvrije chips Lays
De volgende soorten zijn daarvan glutenvrij: Naturel. Sticks naturel. Cheese Onion.
INGREDIËNTEN. Citroen: Ingrediënten: Water, suiker, citroensap op basis van geconcentreerd sap (10%), glucosestroop, fructosestroop, aroma, stabilisatoren (johannesbroodpitmeel, taragom), voedingszuur (citroenzuur), kleurstoffen (curcumine, chlorofylen). Glutenvrij.
De gluten veroorzaken bij mensen met coeliakie een overgevoeligheidsreactie in de darm. Door die overgevoeligheidsreactie raakt het slijmvlies aan de binnenkant van de darm beschadigd. Voedingsstoffen kunnen dan minder goed worden opgenomen. Er ontstaan darmklachten, zoals buikpijn en diarree.
Ingrediënten: Water, gerehydrateerde magere MELK, suiker, sinaasappelsap op basis van geconcentreerd sap (12%), glucose-fructosestroop, kokosolie, LACTOSE en MELKEIWITTEN, stabilisatoren (johannesbroodpitmeel, guargom), zuurteregelaar (citroenzuur), emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren), aroma's, kleurstoffen ...
Onder glutenvrij snoep vallen bijvoorbeeld spekjes en schuimpjes, lollies, autodrop en winegums. Let wel op dat per merk kan verschillen of snoep daadwerkelijk glutenvrij is.
Om de coeliakieklachten te voorkomen, is het belangrijk om helemaal geen gluten meer te eten. Neem dus geen graanproducten zoals brood, pasta, beschuit, crackers, koekjes, koek, cake, gebak, muesli en pizza. Lees het etiket op de verpakking goed voordat u een voedingsmiddel koopt of gebruikt.
Johannesbroodpitmeel is vrij van suiker en zetmeel, wat het een ideaal product maakt voor diabetici. Het is glutenvrij en is 100% natuurlijk.
Voorbeelden van merken die plantaardig ijs verkopen zonder sporen van lactose, zijn: Alpro, Ben en Jerry's, Swedisch glace, Perfect World en prof Grunschnabel.
Magnum is een ijsje van Ola. Karakteristiek voor een Magnum is de dikke laag chocolade rondom een dik blok roomijs en echte vanille. Het gewicht van het ijsje was aanvankelijk 86 gram, te vergelijken met snacks als Mars en Snickers. Unilever introduceerde de Magnum als tussendoortje.
Ingrediënten: Gerehydrateerde magere MELK, suiker, cacaoboter¹, LACTOSE en MELKEIWITTEN, AMANDELEN, kokosolie, magere MELKPOEDER, glucosestroop, BOTERCONCENTRAAT, glucose-fructosestroop, cacaomassa¹, emulgatoren (E471, E442, E476), stabilisatoren (E410, E412, E407), gemalen vanillestokjes, aroma's, kleurstof (E160a).
Standaard softijs wordt bereid van melk of melkpoeder gemengd met water. De melk heeft een lager vetpercentage dan normaal roomijs. Dit mengsel laat men bevriezen bij ongeveer -5 graden, tegen een gekoelde cilinderwand.
In een perenijsje van Ola zit dus niet meer dan 1/15e stukje peer! En de echte perensmaak dan? Die is vooral afkomstig van glucose-fructosestroop, suiker, citroenzuur en aroma's. Ook de vitamine C zit niet van nature in het ijsje; die heeft Unilever toegevoegd om Festini een gezonder imago te geven.
De Festini Peer is al jaren een absolute favoriet onder ijsliefhebbers en dat is ook niet zo gek. De Festini fruitijsjes bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen, bevatten 23% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C en is met maar 50 calorieën per ijsje een heel puur en fruitig ijsje.