Voor vrijwel alle baksels geldt dat je ze vrij gemakkelijk kunt invriezen. Dat kan zowel in z'n geheel (een hele taart) als per portie (per punt). Zorg dat je het gebak goed verpakt in vershoudfolie en leg het dan in de vriezer. Het is zo tot ongeveer drie maanden houdbaar.
In de diepvries
Veel baksels kun je ook prima invriezen, zoals cakes, koekjes en taarten zonder slagroom. Verpak ze eerst in plasticfolie en daarna in een luchtdichte diepvrieszak of doos. Zo blijven je baksels ongeveer drie maanden goed. Ontdooi ze rustig in de koelkast voordat je ze weer serveert.
Dan kun je de slagroomtaart ook enkele dagen in de koelkast bewaren. Pak 'm goed in, bijvoorbeeld in een taartstolp of een goede taartdoos. Invriezen is ook een optie voor wie op een later moment wil genieten, maar raden we niet aan.
Slagroom taart invriezen: Een slagroom taart invriezen kan lastig zijn, maar met de juiste methode lukt het. Zet de taart eerst een uur in de vriezer zonder verpakking, zodat hij licht bevroren is. Wikkel de taart vervolgens in plasticfolie en daarna in aluminiumfolie.
Van cupcakes tot muffins en van ruby cake tot red velvet, het is allemaal geschikt om in te vriezen. Al onze bakmixen met het woord 'cake' er in, kun je zonder problemen invriezen. En voeg daar voor het gemak ook nog maar deze baksels aan toe: macarons, sloffenbodem, biscuit, brownies en muffins.
Taarten die boordevol smaak zitten, zoals lemon drizzle cake, carrot cake, chocolate cake en fruitcake, kunnen heel goed worden ingevroren en behouden hun smaak tot wel drie maanden. Als u bijvoorbeeld een cheesecake wilt invriezen, is het goede nieuws dat dat kan.
Houdbaarheid: Tompouce kan tot 2-3 maanden in de vriezer worden bewaard.
Een zelfgemaakte monchoutaart blijft ongeveer 3 dagen goed in de koelkast. En wist je dat een monchoutaart invriezen ook mogelijk is? Vries de taart in zonder de kersen bovenop en luchtdicht verpakt. De taart blijft dan ongeveer 2-3 maanden goed.
Ja hoor tompouchen kun je gewoon invriezen. Even een uur of 2 van te voren eruit halen en dan kun je ze gewoon opeten.
Frosted cakes die NIET goed invriezen: Cakes bedekt met slagroomglazuur kunnen niet goed worden ingevroren . Vries ook geen mousse cakes of cakes met een vulling van vla, pudding of room in (zoals Boston cream pie). De vulling kan tijdens het invriezen en ontdooien gaan schiften, wat leidt tot een zompige cake.
Een vlaai met gele room, slagroom of bavaroise moet je altijd in de koelkast bewaren. Vlaai kun je ook invriezen.Je kan hem dan ongeveer drie maanden bewaren. Vlaai met slagroom kun je beter niet invriezen.
Ja, je kunt een appeltaart invriezen, maar de kwaliteit van je appeltaart loopt dan wel terug. Laat de appeltaart na het bakken goed afkoelen en verpak de appeltaart luchtdicht. Wanneer je een appeltaart invriest blijft de appeltaart ongeveer 2 maanden goed.
Recepttips
Om de lemon drizzle cake in te vriezen, maak de cake tot stap 3 en laat de cake volledig afkoelen. Wikkel in een dubbele laag huishoudfolie en vries tot 3 maanden in . Ontdooi op kamertemperatuur, verpakt, gedurende 3 uur.
Zorg er wel voor dat je hem goed afdekt onder een taartstolp of in een taartdoos, zodat de geurtjes van ander eten in je koelkast niet in de taart trekken. Ook invriezen kan heel goed bij taart. Doe de taart in de taartdoos en verpak die in een plastic zak. Ingevroren blijft de taart zo'n 3 maanden goed.
Gebakken cheesecake bewaren
Invriezen kan ook, maar laat hem dan wel eerst een nachtje opstijven in de koelkast. Snijd de taart daarna in punten, verpak elke punt in vershoudfolie en doe ze daarna nog in een luchtdicht zakje. In de vriezer blijven de punten ongeveer een maandje goed.
Nonnevotten zijn vers gebakken het allerlekkerst, maar je kunt ze ook een paar dagen bewaren. Luchtdicht verpakt blijven ze 2-3 dagen lekker. Invriezen kan ook.Je kunt de nonnevotten dan 2-3 maanden bewaren in de vriezer.
Haal de taart ongeveer een uur voordat je gaat serveren uit de koelkast zodat de taart op kamertemperatuur kan komen. Als je niet zoveel tijd hebt kan je altijd een stukje een paar seconden in de magnetron opwarmen. Voor een langere houdbaarheid kun je de appeltaart ook invriezen.
Slagroom gebak kan ook de volgende dag nog gegeten worden. Gebakjes met crème, bavaroise of appel kunnen zelfs nog iets langer bewaard worden tot ongeveer 3 dagen. Bij slagroom gebak is het niet aan te raden om het in te vriezen.
In de vriezer kun je een taart tot wel 3 maanden bewaren. De bacteriën kunnen in de ijskoude vriezer namelijk niet verder groeien. Let wel op: slagroomtaart kan niet goed in de vriezer, dat tast de smaak en structuur erg aan. Nog maar een extra puntje eten dus, er zit niets anders op!
Ook gedecoreerde taarten kun je prima in de koelkast bewaren. Dek deze ook goed af in verband met geuren en smaken van andere etenswaren in de koelkast. Gedecoreerde taarten kun je goed invriezen, let wel op de vulling. Taarten met een slagroomvulling kun je niet invriezen.
Je kan de taart ook invriezen. Doe de taart [of een deel ervan] in een taartdoos en doe hier een zak omheen tegen vocht. De taart blijft ongeveer 3 maanden goed. Ook gedecoreerde taarten met fondant kun je prima bewaren in de koelkast en invriezen.
MonChou en roomkaas zijn niet precies hetzelfde, maar wel vergelijkbaar. MonChou is een merk van zachte roomkaas. MounChou is romig en licht van smaak. Roomkaas is de algemene term voor zachte kaas die wordt gebruikt in verschillende recepten, terwijl MonChou specifiek verwijst naar het merk.
Je kunt een Bossche bol enkele dagen in de koelkast bewaren als je hem niet meteen wilt opeten. Een handige tip is om de bol in te vriezen.Hierdoor blijft de Bossche bol langer houdbaar, en je kunt hem op elk gewenst moment ontdooien en genieten van de heerlijke smaken.
Bewaaradvies: Dit product kan 4 à 5 dagen bewaard worden, mits goed afgesloten in een plastic zak op een schone droge plek. Bij invriezen is dit product 7 tot 8 weken houdbaar. Invriezen moet wel snel en goed gebeuren om de kwaliteit te garanderen. Na ontdooien niet opnieuw invriezen.
Het bewaren van de gevulde koeken
Je kunt de koeken het beste bewaren in een goed gesloten koektrommel. Ze blijven dan ongeveer 7 dagen goed. Wil je de gevulde koeken nog langer bewaren? Dan kun je ze ook nog invriezen.