Mag je eten meenemen in het vliegtuig? In het algemeen mogen passagiers hun eigen voedsel aan boord brengen zolang het geen vloeistof of gel is die het maximale volume overschrijdt - deze limiet is 3,4 ounce of 100ml. Fruit en groenten die niet voorverpakt zijn, mogen tot deze beperkte voedingsmiddelen worden gerekend.
De meeste vaste etenswaren mag je meenemen in je handbagage in het vliegtuig. Denk hierbij aan belegde broodjes, salades, groente en fruit, vlees, snoep, koekjes, nootjes, snacks, taart. Als jij een huisgemaakte appeltaart mee wil nemen aan boord, mag dat gewoon!
Wat voor eten mag je meenemen in het vliegtuig? In je ruimbagage mag je alles meenemen: van vloeibaar tot vast voedsel.In je handbagage mag je geen vloeibare of gel-achtige voedselproducten meenemen.
Bier vervoeren in het vliegtuig
In het vliegtuig kun je wel eens last hebben van veranderende druk, waardoor flesjes of blikjes het moeilijk krijgen. Maar in principe is het vervoeren van bier in het bagageruim gewoon goed te doen.
Plaats niet alleen de spullen uit je zakken, maar álle voorwerpen met metaal op de band. Dus ook je riem, horloge en andere sieraden. En uit voorzorg ook maar vast je schoenen en je jas. Verder moeten ook je laptop en andere elektronica uit de tas worden gehaald.
Spullen die je nooit in je bagage moet stoppen
Drugs zoals hasj, cocaïne, heroïne, crystal meth of andere verdovende middelen. Beschermde dier- en plantsoorten - ook geen producten die daarvan gemaakt zijn, zoals schoenen van krokodillenleer of ivoren sieraden.
Chocola en snoep mogen gewoon. Van honing mag u maximaal 2 kilo meenemen. Vis of visproducten mogen ook, maar maximaal 20 kilo.
Neemt u liquide middelen ter waarde van € 10.000 of meer mee als u de Europese Unie in- of uitreist? Dan moet u daar aangifte van doen. Als de liquide middelen een gezamenlijke waarde hebben tot en met € 9.999,99 hoeft u geen aangifte te doen.
Ja, je mag eten meenemen in je handbagage. Voor drinken gelden dezelfde regels als voor andere vloeistoffen: je mag 1 liter meenemen, in verpakkingen van max. 100 ml. Koop je drankjes na de veiligheidscontrole? Dan mag je die gewoon meenemen in het vliegtuig.
Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij mag je tussen de 5 en 14 kilo handbagage meenemen. Wil je geen risico nemen? Dan zit je bij 8 tot 10 kilo handbagage in de meeste gevallen veilig. De standaard maximale afmetingen van handbagage zijn 55x25x35 cm of 55x20x40 cm (lengte x breedte x hoogte).
Vloeistoffen en gels in handbagage
Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn. U mag per persoon maximaal 1 plastic 1-literzakje meenemen.
Mogen medicijnen en babyvoeding mee? Medicijnen en dieetvoeding mogen mee in je handbagage. De verpakking mag groter zijn dan 100ml.
Eten meenemen in je ruimbagage
Met ruimbagage heb je geen last van de 100 ml regel. Je kan daardoor gewoon een fles drinken meenemen zonder moeilijkheden.
Mag je snoep meenemen in het vliegtuig? Ja dat mag!Je mag gewoon je eigen snoep meenemen in het vliegtuig. Doe dus vooraf gewoon inkopen in de Albert Heijn of andere supermarkt, voor jezelf of voor de persoon waarnaar je toe gaat, en stop de snoep in je handbagage of ingecheckte bagage.
Ja, een rugzak kan gezien worden als persoonlijk item. Het moet wel een kleine rugzak zijn, dus geen grote backpack. Wanneer je geen koffer of trolley meeneemt als handbagage, maar wel een rugzak dan wordt deze niet gezien als persoonlijk item maar als handbagage.
U mag vloeistoffen, spuitbussen en gels in uw handbagage hebben zolang zij niet meer dan een maximum volume van 100 ml overschrijden per artikel, meegenomen in een hersluitbare, doorzichtige plastic tas van niet meer dan 1 liter capaciteit per passagier.
Scherpe voorwerpen in de handbagage
U mag ook kleine, scherpe voorwerpen als een schaartje, nagelknippertje, een nagelvijl of een pincet meenemen, zolang het scherpe gedeelte maar niet langer is dan 6 centimeter.
Onder de borden 'niets aan te geven' of 'aangifte goederen' staan douaniers die mogelijk willen zien wat er in je bagage zit. De douane controleert onder meer of je vals geld, drugs, beschermde diersoorten of namaakartikelen bij je hebt. De douane checkt dus goederen en dus geen mensen of paspoorten.
De Douane houdt bijvoorbeeld toezicht op de invoer, de uitvoer en het vervoer van goederen. Daarbij controleert de Douane of de bij invoer verschuldigde belastingen worden betaald en of goederen bij uitvoer voldoen aan de voorschriften. Daarnaast ziet de Douane toe op de naleving van wetgeving op het gebied van VGEM.
Enkele suggesties voor onderweg
Ook in je ruimbagage mag je voeding meenemen. Let wel op met dierlijke producten zoals melk, kaas, vlees en eieren. Om deze producten mee te kunnen nemen, heb je een zogenoemd gezondheidscertificaat nodig. Dat kun je verkrijgen bij de autoriteiten van het land van vertrek.
Check de reisapp van de douane
Je mag voor maximaal 430 euro aan spullen van buiten de EU invoeren. Over alles wat daarboven komt, betaal je belasting. Als je met de auto naar de EU reist, is het maximale bedrag 300 euro per persoon. Je moet ook belasting betalen als je te veel sigaretten, tabak of drank meeneemt.
De handbagage wordt gecontroleerd met een CT-scan. Alle voorwerpen zoals vloeistoffen, laptops en andere elektronica mogen in de handbagage blijven zitten. Het kan zijn dat de beveiligingsbeambte een extra controle wil doen.
De Douane gebruikt passagiersgegevens (PNR) om de bagage van reizigers te controleren. De douane analyseert direct de PNR gegevens van alle vluchten van en naar Nederland. Zo ziet de Douane welke goederen zij nog verder moet onderzoeken. En zo hebben reizigers zo min mogelijk last, omdat de controles sneller gaan.