Wil je de aardbeien zelf gebruiken om op te eten dan is het aan te raden om je aardbeien hier tegen te beschermen. Doe je dit niet dan kunnen de aardbeien binnen vrij korte tijd worden opgegeten door vogels. Vooral merels zijn erg dol op aardbeien.
Aardbeien beginnen te rijpen vanaf eind mei, maar wanneer het veel regent kunnen slakken opduiken en alvast beginnen smullen van deze lekkernijen. Het is ongeloofelijk wat slakken (en ook andere insecten) op 1 nacht kunnen opeten. Ze kruipen op de aarbeien en vreten er gaten in.
Konijnen en hazen houden van groente zoals kolen, aardbeien en wortels. Tegen hazen en konijnen is het het beste om konijnengaas of kippengaas te planten aan de onderkant van het hek. Deze dieren graven onder een hek door en kunnen de gaten van een rasterhekwerk vergrote.
Welke insecten eten aardbeien? Lieveheersbeestjes. Hommels en solitaire bijen. Insecten – overige.
Eén van de beste manieren om er voor te zorgen dat vogels niet aan je aardbeien komen, is door het plaatsen van insectengaas. Het voordeel van insectengaas is dat deze gaas erg fijnmazig is, namelijk 1,35 x 1,35 millimeter. Het is hierdoor niet mogelijk dat vogels met hun poten en vleugels verstrikt raken in het net.
Gewassen en kruiden. Hoe dol slakken ook zijn op sla, de rucola in jouw tuin vermijden ze zeker. Hetzelfde geldt voor tomatenplanten. Ook met sterk geurende kruiden zoals munt, lavendel, salie, tijm en knoflook zorg je ervoor dat jouw tuin onaantrekkelijk wordt voor slakken.
Senga Sengana is een bekend oud ras van een eenmalig dragend soort. Ostara is een bekende soort van de doordragers. Aardbeien houden van een vruchtbare bodem met veel humus.
Na bestuiving verdikt de bloembodem zich tot een sappige schijnvrucht. Onder de vuurrode glans van de vrucht gaat voor het grootste deel water met suikers schuil. De zaadjes bevinden zich als gelige pitjes op de buitenkant van het vruchtvlees." Het zijn dus zaadjes.
Muizen eten zaden. Vogels eten insecten en zaden. Mollen eten wormen. Kikkers eten insecten en wormen.
Dat eekhoorns een wintervoorraad voedsel aanleggen om barre tijden te doorstaan was u waarschijnlijk bekend. Ook hamsters, muizen en ratten leggen voorraden aan. Maar hoe zit dat met vogels?
Als de wortels te lang nat zijn of zelfs vrij langdurig onder water staan, worden ze bruin en gaan ze dood. Maar geef bij langdurig droog weer wel extra water.
koemestkorrels zijn die ook goed voor aardbeien.
Er zijn twee groepen schadelijke insecten: zuigende en vretende insecten. Zuigende insecten zoals bladluizen, witte vliegen en tripsen zuigen plantensap uit de plant en veroorzaken zo zuigschade. Bladeren krullen op en de plant voelt plakkerig aan door de suikerachtige honingdauw die ze uitscheiden.
Verwijder aangetaste takken of bladeren met bijvoorbeeld bladluis. Gooi die niet op je composthoop, maar bij het gft-afval. Anders breng je de beestjes later zelf weer terug in je tuin. Insecten op jonge scheuten kun je met de hand verwijderen of met een stevige waterstraal.
Vogelschriklint als vogelverschrikker
Vogels schrikken van geluid en weerkaatsing. Een speciaal vogelschriklint gebruik je als vogelverschrikker om je pas ingezaaide gazon beschermen. Knoop het lint vast aan takken, schuttingen of (bamboe) paaltjes.
Er zijn heel veel manieren om je fruit te beschermen tegen vogels. Een manier is om vogels af te leiden met bijvoorbeeld een vogelverschrikker. Het helpt ook om wat glinsterende linten, blikken of oude cd's op te hangen, vogels hebben hier een hekel aan. Een fijnmazig net helpt ook goed.
Zorg voor hindernissen waar slakken niet over heen kunnen, waaronder scherp zand, sparrennaalden, schelpengrit, fijngemaakte eierschalen en schelpen, zaagsel, kaf, houtas, lavagruis, dolomiet, koffieprut (hoe meer cafeïne, hoe beter de werking), zeewier, ongebluste kalk op jouw paadjes, hennepstrooisel of cacaodoppen.
Slakken bestrijd je met koffiedik
Slakken kunnen een vervelende plaag zijn wanneer ze je planten opeten. Gooi wat van de koffieprut rondom de planten die aangevreten zijn en de diertjes blijven weg. Ook gemalen koffie helpt slakken verjagen.
Slakkenkorrels met metaldehyde of methiocarb
Dit zijn zeer giftige korrels die alle slakken doden maar óók de vogels en egels die de korrels of de vergiftigde slakken eten. Je kinderen worden er hartstikke ziek van. Ook honden en regenwormen eten die korrels graag op en gaan er dood aan.