Leg je kledingstukken plat neer (vooral handig om boorden, kragen of hardnekkige kreukels te stomen) of hang ze aan een deur. Steek de stekker van je stomer in het stopcontact en laat het apparaat opwarmen. Na 45 seconden is de stomer voldoende opgewarmd voor verticaal gebruik, na 90 seconden voor horizontaal gebruik.
Katoen, linnen, acryl, polyester en nylon kunnen vaak een thuiswas aan; leer, zijde en wol besteed je in principe uit. Die stoffen kunnen beter niet nat worden, en hoewel de naam anders doet vermoeden, komt aan stomen geen druppel water te pas.
Een kledingstomer is in veel gevallen geen complete vervanging voor je strijkijzer. Zo verwijder je met een handstomer geen hardnekkige kreukels, omdat de continue stoomproductie over het algemeen te laag is. Bedenk daarom vooraf waarvoor je de kledingstomer gebruikt.
1. Stomen is minder schadelijk. De stomerij van tegenwoordig gebruikt groene producten en die zijn minder schadelijk voor je kleren dan het ouderwetse thuis wassen en drogen. Je delicate kleren die speciale aandacht nodig hebben, worden altijd behandeld met de beste zorg.
Als het gaat om het opfrissen van jouw kleding kun je in principe alle kleding stomen. Dat geldt ook voor strijken, behalve voor kleding die je niet mag strijken (of binnenstebuiten moet strijken). Houd er rekening mee dat je de kleding niet reinigt door die te stomen.
Zelf stomen: kleding zelf stomen is een heel goede optie om je dagelijkse kledingstukken snel, makkelijk en goed kreukvrij te maken. Een pak of jas stomen is voor veel kledingstomers voor thuisgebruik te veel gevraagd, maar overhemden, jurken, blouses en pantalons kun je heel goed zelf stomen.
Dit is een ander proces dan wassen, er komt geen water aan te pas. Zodoende is er ook minder risico op krimp, terwijl er wel een groot scala aan vlekken mee te verwijderen is.
Een kledingstomer is een uitstekend hulpmiddel om kreukels uit kleding te krijgen. Het apparaat verwarmt water totdat er stoom ontstaat. De stoom wordt dan met een mondstuk op de kleding gespoten, waardoor de vezels van de stof uitrekken en kreukels verwijderd worden.
Beste koop kledingstomer
Deze SteamOne S-Nomad Plus is de topper uit onze kledingstomer review. Nadat we deze kledingstomer een paar keer hadden gebruikt, besloten we om deze de titel “Beste koop kledingstomer” te geven. Met deze draagbare handstomer haal je snel kreukels en luchtjes uit je kleding.
Welke materialen kun je laten stomen? In principe zijn bijna alle meubelstoffen geschikt om gestoomd te worden, zoals katoen, wol, linnen en synthetische stoffen. Leer en kunstleer kunnen meestal niet gestoomd worden.
Het is al snel duidelijk geworden: de beste kledingstomer is toch echt de SteamOne DP80SB Dualys Plus! Met de flinke stoomkracht, inhoud en extra standen maak je de hele kledingkast vrij van kreukels.
STOOMPROGRAMMA. Het stoom wasprogramma kan je gebruiken met katoenen en synthetische stoffen. Dit programma kan je toepassen op gedroogde was, gewassen kleding of kleding die eenmaal gedragen is. Dankzij de stoom verminder je kreukels, verdrijf je de geur en ontspan je de vezels in de stoffen.
Wat is stomen bij verkoudheid? Stomen kan op verschillende manieren, maar het idee is dat je bij het inademen allemaal kleine verdampte waterdruppeltjes in je neus krijgt. Dit helpt om je neus en je bijholtes te openen en de verschijnselen van de verkoudheid wat te verlichten.
Het wassymbool voor stomen is een cirkel met een letter erin, dit is alleen niet het geval als de kleding niet gestoomd mag worden. Dan is het slechts een cirkel met een kruis er doorheen.
Je vult het apparaat met water, zet de stoommandjes met de ingrediënten erop, je schakelt het toestel in en na enkele seconden bereikt het toestel zijn stoomkracht.
Een stomerij, droogkuis (Belgisch-Nederlands) of nieuwkuis (niet-algemeen) is een textielreinigingsbedrijf, waar kleding en andere textiele stoffen worden gewassen en gereinigd.
De eerste mogelijkheid om je pak schoon te maken, is stomen. Zo wordt jouw pak op de beste manier gereinigd. Doe dit echter maximaal drie keer per jaar en alleen wanneer het echt nodig is of als je het pak voor langere tijd gaat opbergen.
- De stoomfunctie verwijdert bacteriën en vieze luchtjes uit het wasgoed. - Het gebruik van de stoomfunctie is beter voor het milieu. Met dit programma verbruik je namelijk minder water. - Kleding slijt minder snel doordat bij het wassen met een stoomprogramma alleen stoom wordt gebruikt (dus geen wasmiddel en water).
Kies dan een wasmachine die extra hygiënisch wast. De wasmachine voegt stoom toe tijdens het wassen en verwijdert bacteriën en allergenen. Als je een allergie hebt voor bijvoorbeeld dierenharen, huisstofmijt of pollen, koop je een wasmachine met stoom.
Stoom dringt gemakkelijker en dieper door tot in de vezels van stof dan bijvoorbeeld water. Hierdoor bereik je een schoner resultaat dan bij een reguliere wasmachine. Door het gebruik van stoom slijt kleding minder snel. Bij reguliere wasprogramma's met water kunnen er gaatjes in kleding ontstaan.
Jumbo Stomerijservice
Veel Jumbo winkels hebben een stomerijservice. Vakbekwame medewerkers reinigen je kleding met behulp van de nieuwste machines. Alle benodigde vergunningen zijn in huis en we voldoen aan alle Europese milieueisen. Je kleding is bij Jumbo dus in goede handen.