Er gelden geen inreisvoorwaarden meer in Frankrijk. Dit betekent dat u geen coronabewijs meer nodig heeft om Frankrijk in te reizen.
Er gelden geen inreisvoorwaarden meer in Frankrijk. Dit betekent dat u geen coronabewijs meer nodig heeft om Frankrijk in te reizen.
Met de auto
Om te mogen rijden in Frankrijk dien je in het bezit te zijn van een geldig nationaal rijbewijs (inwoners van buiten de Europese Unie hebben een internationaal rijbewijs nodig), geldige kentekenpapieren (in Frankrijk "carte grise" genoemd) en je verzekeringsbewijs.
De pas is er voor alle mensen van 11 jaar en ouder. Omdat vaccinatie nog niet is toegestaan voor minderjarigen boven de 11 geldt voor die leefstijdsgroep de Covid-test als enig aan te voeren bewijs. Het kan daarbij gaan om een RT-PCR- of een antigeentest die door het afgeven van speeksel of via de neus wordt afgenomen.
Reizigers kunnen zonder quarantaine Frankrijk binnenkomen als zij alle volgende documenten overleggen: Europees digitaal passagierszoekformulier: reizigers die met de lucht aankomen, moeten deze invullen voordat ze Frankrijk binnenkomen. eOS elektronische vorm, als ze afkomstig zijn uit oranje landen.
Reisregels vanaf 11 maart
De algemene verplichting om een Passenger Locator Form (PLF) in te vullen vervalt. Het PLF is enkel nog verplicht voor wie met een vervoerder naar België reist vanuit een derde land dat niet op de witte lijst van de Europese Unie staat.
Als je geen internet hebt op jouw vakantieverblijf, kan je internettoegang vragen aan de receptie van je verblijf, bij een toeristisch bureau, een plaatselijke horecagelegenheid met WIFI of iemand die je kent. Het PLF kan trouwens tot 6 maanden voor je aankomst terug in België worden ingevuld.
Corona gehad en 1 prik gekregen
Heeft u corona gehad vóór uw 1e vaccinatie? Dan is 1 vaccinatie genoeg voor een geldig vaccinatiebewijs. 14 dagen na uw laatste prik heeft u een geldig vaccinatiebewijs. Na een corona-besmetting heeft u tot 180 dagen na de positieve test een geldig herstelbewijs.
Een coronabewijs om te reizen binnen de EU kan zijn: een negatieve testuitslag; een vaccinatiebewijs; of. een bewijs dat u bent hersteld van corona.
Wanneer u langer dan 5 dagen symptomen heeft, is een sneltest niet betrouwbaar en dient u zich te laten testen met een PCR test. Heeft u bepaalde symptomen en weet u niet of een test voor corona zinvol is, vul dan eerst even de online vragenlijst van de federale overheid ((opent in nieuw venster)) in.
Alcoholtester: niet verplicht
Sinds mei 2020 is het in Frankrijk niet meer verplicht om een alcoholtest in de auto te hebben. Wel is het nog steeds aan te raden om een alcoholtest bij je te hebben.
Heeft u geen milieusticker voor Frankrijk en rijdt u toch een Franse milieuzone binnen, dan riskeert u een boete van €68,- . De boete voor vrachtwagens en bussen bedraagt €135,-.
voor vaccins ten behoeve van mensen die Covid hebben doorgemaakt (en dus slechts één dosis nodig hebben): 2 weken na de injectie voor reizen binnen Europa (met uitzondering van reizen naar Frankrijk); 1 week na injectie voor reizen naar Frankrijk (om Frankrijk binnen te komen);
Als je het virus bij je draagt, kan een antigeentest dan al vroeg aantonen. In tegenstelling tot een PCR test, kan de antigeentest dit snel laten zien; meestal een kwartier na het opbrengen van het monster op de test-cassette.
Adviezen om verspreiding coronavirus te beperken
Basisadviezen tegen corona: handen wassen, hoest en nies in je elleboog, blijf thuis bij klachten en doe een test, zorg voor voldoende frisse lucht en haal een vaccin, booster- of herhaalprik.
Hoe aanvragen? U kan uw COVID-certificaat digitaal downloaden. Dit kan zowel via verschillende portaalsites als in de Covid Safe app. Om aan te melden maakt u gebruik van uw eID of andere geactiveerde digitale sleutels.
Download de officiële CovidSafeBE-app op je mobiele toestel. Maak een taalkeuze en beantwoord drie vragen die uitwijzen welke COVID-certificaten voor jou beschikbaar zijn. Hierna kan je je aanmelden met een digitale ID (zoals Itsme) en zijn je certificaten beschikbaar om te downloaden en te bewaren.
Met de CoronaCheck-app kunnen mensen een internationale QR-code genereren die bruikbaar is in alle EU-lidstaten. De internationale QR-code, ook bekend als Digitaal Corona Certificaat, kan worden aangemaakt op basis van een negatieve test, vaccinatie of doorgemaakte corona-infectie.
Als QR-codes gedeeld worden op internet of via social media kan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport deze QR-codes blokkeren. De QR-codes zijn dan geen geldig coronabewijs meer. Het is strafbaar om QR-codes te delen.
ZWEDEN. Zweden, het eerste land ter wereld waar je binnenkomst zonder een QR code, zonder een test en ook zonder vaccinatiebewijs. Een land zonder inreisbeperkingen. In het land zelf worden nog wel de basisregels gehanteerd.
Opvallend: je hoeft het PLF niet meer maximaal 48 uur voor je terugkeer in te vullen. Het mag al tot 180 dagen op voorhand, wat betekent dat je het eigenlijk al online kan invullen vóór je op reis vertrekt.
Het is verplicht voor alle reizigers om binnen 48 uur voor vertrek een digitaal Health Control Formulier in te vullen. Dit kan via de App SpTH. Je kunt ook het formulier invullen via https://www.spth.gob.es/. Indien je het formulier niet invult en dus geen QR-code kunt aantonen, mag je niet aan boord van het vliegtuig.
Raadpleeg voor je vertrek de website reopen.europa.eu of de website van de FOD Buitenlandse Zaken, www.diplomatie.belgium.be. Je vindt er de reisadviezen per land. Indien je een PCR-test nodig hebt, kan je een code aanvragen via www.mijngezondheid.belgie.be. Registreer je reis op TravellersOnline.