De Nacho Cheese bites van
Pasta: Pale Ale: Een amber ale, porter, of stout combineert hier goed bij. Oesters: Belgisch Witbier; zoute en wrange bieren gaan goed samen met oesters. Rundvlees: Stout is de perfecte combinatie; voor sommige mensen is jerky en bier een van de beste bier-spijs combinaties.
Licht bier, licht gerecht
Salades gaan bijvoorbeeld heel goed samen met een fris en licht bier. Bij Mexicaans eten zou een bittere IPA bijvoorbeeld een prima keuze zijn, zeker als je gerecht ook spicy is. Die bittere smaak in een IPA zorgt ervoor dat het pittige in het gerecht mooi wordt uitgebalanceerd.
AMBER BIER & ETEN
Drink eens een amber biertje bij: Carpaccio: het zacht bittere amber bier versterkt de smaak van het hele gerecht maar is subtiel genoeg om de carpaccio niet te overschaduwen. Port Salut en oude schapenkaas: worden mooi gecomplimenteerd door een wat zoetig amber biertje.
Bij iets donkerdere bieren, zoals amberkleurige bieren en tarwebieren, kun je overwegen ze te combineren met iets rijkere snacks zoals kaas en crackers, gemengde noten of groentechips. Liefhebbers van hoppige IPA's of stouts kunnen deze combineren met zoute snacks zoals jerky of zelfs friet.
Heineken als winnaar uit de test
Hertog Jan is volgens de mensen thuis het lekkerste biertje met een 7,7, gevolgd door Grolsch (7,2) en Jupiler (6,7).
De meest verkochte biermerken in Mexico zijn Corona Extra, Modelo, Pacífico Clara, Victoria, Dos Equis, Santa Clara, Tecate en Sol. De biermerken Corona (AB Inbev) en Sol (Heineken) lijken qua smaak veel op elkaar, het zijn prima biertjes voor in de felle Mexicaanse zon.
Daarnaast vindt u in Mexico deze typische dranken: tequila, margarita cocktail, pulque, mezcal, Tia Maria, Corona en Sol.
Voor diegenen die liever bier drinken in plaats van wijn, raden wij blonde -of amberkleurige bieren aan. Voor de blonde bieren denk aan een Leffe, Grimbergen, Affligem, La Chouffe of zelfs een Omer dat ietswat hoppiger zijn.
Voor visgerechten met Aziatische smaken, zoals teriyaki zalm of Vietnamese loempia's met garnalen, past een bier met een lichte, frisse smaak, zoals een lager of een pilsner, goed omdat het de smaken van de gerechten niet zal overweldigen.
Bockbier is in Nederland het meest gedronken speciaalbier. Het bier is verkrijgbaar vanaf 21 september tot februari.
Terwijl grote brouwerijen over eigen fancy brouwinstallaties en honderden werknemers beschikken moeten craftbrewers hun bier in zogenaamde huurbrouwerijen brouwen. Deze ontwikkelingskosten om van hobbybrouwer naar craftbierpro te gaan zijn één reden waarom craftbier duurder is dan het bier van grote brouwerijen.
Alle bovenstaande punten zijn belangrijk bij het tappen van speciaalbier.In de schuimkraag van speciaalbier zitten veel aroma's. Die sluit je af door af te schuimen. Wil je de smaak van het speciaalbier goed laten beleven, dan schuim je speciaalbier niet af.
Tja, wat is duur. Het is een ambachtelijk gebrouwen biersoort, bewerkelijker dan de meeste andere bieren. Bovendien bevat het meer ingrediënten; er wordt na het koken extra hop toegevoegd. En hop is duur, zeker de bijzondere soorten, een stuk duurder dan graan,” weet de zytholoog (bierkenner) en biersommelier.
IPA staat voor India Pale Ale en wordt op verschillende manieren uitgesproken. Sommige zeggen IEPA, anderen weer Ippa en vaak hoor je ook Aipiee. Hoe je het uitspreekt maakt eigenlijk niet zoveel uit.
IPA is een van oorsprong Engelse biersoort, waarbij er meer hop wordt toegevoegd dan bij pils. Daardoor zijn IPA-bieren vaak bitterder, maar dat wordt goedgemaakt door de fruitige tonen. Het alcoholpercentage ligt tussen 5 en 7,5 procent.
7,0 Smaak Niet het meest lekkere biertje voor de fijnproever. Als hij goed koud is in combinatie met lekker weer is het een prima biertje! Spijssuggestie Goed koud en in de zon drinkt het biertje lekker weg. De prijs kwaliteit verhouding is goed.
In 1968 fuseerde Amstel met Heineken. Er is nog tot in de jaren tachtig biergebrouwen in de brouwerij aan de Mauritskade. In de ruim veertig jaar die er sinds de fusie verstreken zijn is Amstel Heinekens belangrijkste zustermerk geworden.
Bij deze vragen werden mijn vermoedens bevestigd: bier adten is het makkelijkst als het bier op kamertemperatuur, met 10 van de 11 elf stemmen.