Curaçao is ook zeer geschikt voor het kantvissen op tarpon en red snapper. Zo af en toe gebeurt het dat je vanaf de kant een verdwaalde diepzeevis vangt. Naast de stranden zijn de Santha Martha baai, Sint Michiel baai, de Piscaderabaai en het water rondom Willemstad geschikt voor het kantvissen.
Van internationaal duikparadijs Bonaire tot de nevelwouden op de vulkaaneilanden Saba en St. Eustatius; er zijn wel 10.000 verschillende soorten dieren en planten te vinden. Van zeeschildpadden tot flamingo's, maar ook haaien, walvissen en tropische koralen.
Op Curaçao komen tien soorten inheemse zoogdiersoorten voor: vleermuizen (8 soorten), het Curaçaos witstaarthert en het Curaçaos konijn. Daarnaast zijn er de afgelopen eeuwen grote groepen zoogdieren op het eiland gebracht die uiteindelijk verwilderden. Geiten en katten zijn daar voorbeelden van.
het is 1 van de meest giftige vissen in de oceaan. een steek bij een mens zorgt voor flink wat pijn, overgeven en moeite met ademen (over het algemeen niet dodelijk) ze planten zich voort als konijnen.
De oceaan is erg diep op korte afstand van de kust, dus relatief dicht bij kust zul je vissen treffen zoals: Amberjack, barracuda, blackfin, blauwe marlijn, blauwvintonijn, bonito, kingfish, zeilvis, haai, wahoo, witte marlijn en geelvintonijn. De vissen laten zich gemakkelijk verleiden met kunstaas als natuurlijk aas.
Steenvissen hebben stekels op de rugvin die een krachtig neurotoxine bevatten, een gifstof die kan leiden tot hevige pijn en verlamming, en zelfs de dood kan veroorzaken bij mensen. Daardoor staan ze bekend als de giftigste vissen ter wereld.
Voor Curaçao, Sint Eustatius en Sint Maarten werden elk drie haaiensoorten waargenomen. Er is nog een aanvullende BRUV-onderzeeërtest op 300 meter diepte rondom Curaçao gedaan, waarbij een extra haaiensoort werd gezien: de Cubaanse doornhaai.
In het Caribische deel van ons land bevinden zich veel indrukwekkende haaiensoorten, zoals walvishaaien, tijgerhaaien, rifhaaien en grote mantaroggen.
Het heeft een oppervlakte van 2 miljoen km² en een diepte van ongeveer 7 kilometer. Het staat daarmee op de 5e plaats van diepste wateren ter wereld.
Op Curaçao komt de Curaçaose slang (Liophis triscalis) of Kolebra di Kòrsou voor. Veel mensen zijn bang voor slangen. Terwijl de slangen die wij tegen kunnen komen volstrekt ongevaarlijk zijn en dat weten mensen meestal zelf ook. Toch kunnen ze hun angst niet bedwingen wanneer ze dit reptiel zien.
Het water op Curaçao is niet alleen veilig om te drinken, het is ook nog eens van de beste kwaliteit. Rond 1890 zijn er op Curaçao windturbines ingevoerd, ten behoeve van de irrigatie. In 1928 is er een zeewaterdistilleerderij in werking gesteld om drinkwater te produceren.
De grootste kans om wilde dolfijnen te zien maakt u tijdens een boottocht naar Klein Curacao. Tevens vanaf de kust; de kustlijn bij Westpunt tot helemaal tot aan de kust van Pietermaai en Jan Thiel.
Leefgebied. De witte haai leeft vooral in koude en meer gematigde zeeën en in alle grote oceanen, van de Atlantische tot de Grote Oceaan en leeft voornamelijk in water met een temperatuur tussen de 12 en de 24 graden.
de witte haai of mensenhaai (Carcharodon carcharias) de tijgerhaai (Galeocerdo cuvier) de stierhaai (Carcharhinus leucas) de zandtijgerhaai (Carcharias taurus).
Ze zijn meestal ongevaarlijk voor de mens, maar kunnen als ze zich bedreigd voelen, toch stevig van zich afbijten. Deze haai staat nummer twaalf op de lijst van het ISAF, met 10 niet uitgelokte aanvallen op mensen (tussen 1580 en 2008), waarvan geen enkele dodelijk.
De hamerhaai, verpleegsterhaai en zandhaai zijn de haaiensoorten die sporadisch voorkomen in de wateren van Bonaire. De kans op een ontmoeting met deze haaien is het grootst aan de oostkust van het eiland. Aan deze kant is de noordoostpassaatwind nog op volle snelheid en jaagt hij de golven metershoog op.
Alle hamerhaaien eten octopussen, (inkt)vissen en kreeftachtigen. Grote hamerhaaien zijn bovendien gek op pijlstaartroggen. Die hebben een gifstekel, maar grote hamerhaaien slikken die door zonder er last van te hebben. Ook vallen grote hamerhaaien soms kleinere haaien aan die ze vervolgens opeten.
De Tunnel of Doom ligt aan de noordkant van Curaçao, waar haaien, roggen en grote tandbaarzen leven. Duiken op eigen houtje, zonder ervaring, is hier levensgevaarlijk. If playback doesn't begin shortly, try restarting your device.
Waar vind je schildpadden op Curaçao? Schildpad-spot-zekerheid heb je in theorie op Klein Curaçao en in praktijk op Playa Grandi. Ook heb je een redelijke kans bij Playa Lagun en Porto Marie. Je kunt ze zelfs zomaar tegenkomen bij een ander strand, maar wil je ze per se zien, dan raad ik je echt Playa Grandi aan.
Giftig. De meeste kogelvissoorten hebben gifstoffen in hun huid en andere delen van hun lichaam om te voorkomen dat ze door andere dieren worden opgegeten. Je kunt ze daarom ook beter niet aanraken. Voor mensen zijn ze ook niet eetbaar.
"Meervallen gaan ons niet aanvallen, want zij zien ons niet als prooi. Ze kunnen niet kauwen dus hij moet een prooi in één keer doorslikken. En dat gaat natuurlijk niet met mensen", zegt hij tegen Editie NL.
Zoutwatervissen: ansjovis, bot, griet, heilbot, makreel, kabeljauw, koolvis, rode poon, sardien, schar, schelvis, schol, tarbot, tong, tonijn, wijting, zeepaling en zeeduivel. Zoetwatervissen: baars, forel, karper, meerval, paling, snoek en steur.