Visfriet bestaat uit gepaneerde stukken vis, wat betekent dat de smaak beïnvloedt wordt door het paneermeel. Maar wanneer u in de korst bijt kunt u nog steeds de heerlijke smaak van de vis proeven.
Het voedingscentrum kent visfriet niet, maar vissticks zijn 239 kcal/100 gram. Als visfriet vergelijkbaar is, dan is zo'n portie ongeveer 430 kcal.
Visproducten zijn een rijke bron van eiwitten en vitaminen. Het aantal eiwitten, calorieën en vitaminen hangt echter af van het soort vis dat gebruikt is voor de visfriet. Omdat visfriet gepaneerd is bevatten de frietjes ook koolhydraten.
In 1 portie (145 gram) kibbeling zit: 304 kcal energie. 16,2 gram vet. 3,2 gram verzadigd vet.
Airfryer (180°C): plaats de visfriet in de airfryer, besprenkel met een halve eetlepel olie en bak in circa 5-7 minuten. Voor het beste bakresultaat halverwege omkeren. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van de airfryer voor eventuele afwijkingen in temperatuur of bereidingstijd.
Nee, het gebruik van bakpapier en aluminiumfolie in uw Philips Airfryer wordt om de volgende redenen niet aanbevolen: Als u de bodem van de mand bedekt, wordt de luchtstroom in de Airfryer beperkt. Hierdoor functioneert uw Philips Airfryer niet optimaal.
Bereidingswijze: – 2 a 3 minuten in de frituurpan op 180 graden. – 4 a 5 minuten in de koekepan, meermaals draaien. – 8-12 minuten in een voorverwarmde oven / airfryer van 200 graden.
Vis opwarmen
Heeft u gebakken vis koud gekocht of is het afgekoeld voordat u thuis bent? Zet het 10 minuutjes in een voorverwarmde oven (circa 180 °C) of warm het even op in de koekenpan. De vis blijft zo heerlijk knapperig en is snel klaar voor gebruik.
Gebakken vis gezond? Gepaneerde vis, bijvoorbeeld kibbeling, is minder gezond dan vis zonder krokant laagje. Natuurlijk zitten er nog steeds goede voedingsstoffen in de vis, maar door het bakken in vet of boter, wordt er ook veel vet opgenomen. Dit maakt gebakken vis een minder goede keuze.
Bereidingswijze: Opwarmen in de oven of magnetron of koud serveren.
Verse vis, schaal- en schelpdieren mag je maximum 1 à 2 dagen in de koelkast bewaren. Koop je voorverpakte vis, let op de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Gerookte en gebakken vis zijn 2 dagen houdbaar.
Je kunt dus het beste bakken in olie die goed tegen hitte kan. Neem neutrale olie als zonnebloemolie, arachide-olie of geraffineerde olijfolie, die de smaak van de vis niet overheerst. Ben je echt een fan van een lekkere botersmaak, verlaag dan aan het einde van de baktijd de temperatuur iets en bak wat boter mee.
Vis bakken in frituurpan
Je moet de vis bakken in zonnebloemolie of frituurolie en de frituurpan eerst goed heet laten worden. Laat om de beurt de vis in de pan laten zakken met een schuimspaan en laat deze uitlekken op wat keukenpapier. Daarna kruiden met viskruiden.
Je kunt de meeste soorten diepvriespizza's bakken met je airfryer, maar sommige merken bakken beter dan andere. Sommige merken zullen niet zo goed smaken als ze in een airfryer worden gebakken, terwijl andere niet helemaal warm worden.
Snelle antwoord: Ja, een airfryer kun je gebruiken om maaltijden of restjes mee op te warmen. Dit kunnen restjes zijn, maar ook kant-en-klaar maaltijden voor in de oven.
Bakjes voor de magnetron, kunststof verpakkingen of papieren schaaltjes. Let ermee op, want alles wat je niet in de oven zou kunnen doen, dat geldt ook voor je airfryer. Sommige mensen verwarren een airfryer wel eens met hun magnetron en denken dat je er magnetronbakjes in kunt gebruiken.
Echte kibbeling wordt van oudsher van kabeljauw gemaakt. De stukjes worden door een beslag gehaald, gefrituurd en eventueel bestrooid met viskruiden. Kabeljauw is schaarser geworden en daardoor duurder. Daarom wordt in plaats van kabeljauw vaak de goedkopere vissoort Alaska-koolvis gebruik.
Kibbeling kan niet door iedereen gegeten worden. Het bevat vis, tarwe en mosterdzaad, hier kun je allergisch voor zijn. Het eten van deze allergenen kan dan zorgen voor verschillende klachten van je huid, luchtwegen, of maagdarmkanaal. Daarnaast kan het vochtophopingen of een plotselinge shock (anafylaxie) veroorzaken.
Vis eten is gezonder dan vlees, doordat je bij het eten van vis een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren zoals omega 3 binnenkrijgt. Vlees daarentegen bevat alleen verzadigd vet, wat onder andere een stijging kan geven van het LDL-cholesterol. Daarnaast is rood vlees moeilijker te verteren voor de darmen.
Maar welke vissen kan je dan nog wel met een gerust hart eten? Wel, met schelvis, heek, tong, Alaska pollak, kabeljauw, koolvis en pladijs zit je goed. En ook mosselen, garnalen, kreeft en sint-jacobsschelpen zijn een goede keuze.
Voor een gezond voedingspatroon is het advies om 1x per week vis te eten, of schaal- en schelpdieren. Kies bij voorkeur vette vis, zoals makreel, haring, sardines of zalm. Daarin zit het meeste omega-3: een gezond visvetzuur. Een portie van 100 gram bevat ongeveer 7 keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.
Er zitten 112 kilocalorieën in 1 stukje (150 gram) kabeljauw. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'kabeljauw'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.