Ingrediënten. ui, tomaat, 15% paprika, 9,9% komijn, peterselie, knoflook, korianderzaad, cayennepeper, 4% chili ancho, tijm. Bevat geen toegevoegd zout.
62 g. Bevat geen toegevoegd zout.
Ingrediënten. paprika, knoflook, chili, 6,1% oregano, komijnzaad, 1,9% jalapeño, peterselie, korianderblad, zwarte peper, gerookte paprika, lavaswortel, kaneel, piment.
Het basisingrediënt van de meeste gerechten is maïs. De maïs wordt in verschillende vormen verwerkt en geserveerd. Verder gebruikt men in de gerechten vooral bonen, pepers, tomaten, rijst en avocado's. Bekende Mexicaanse gerechten zijn tortilla's, nacho's en salsa's.
Ingrediënten: 20% witte kool, 20% rode paprika, 18% maïskorrel, 15% prei, 15% sperzieboon, 12% kidneyboon, water, zout, voedingszuur (citroenzuur [E330]), zuurteregelaar (calciumchloride [E509]), stabilisator (calciumdinatrium-EDTA [E385]).
Typische Mexicaanse roerbakgroenten zijn bijvoorbeeld maïs, sperziebonen. rode paprika, witte kool en prei. Je kan kidneybonen ook vaak zat in Mexico op de keukentafel ontdekken en deze zijn dan ook in de groentemix te vinden.
Santa Maria | Kruiden | Peper | Mix | 41 gr | Delhaize.
Michelada. Een Michelada is een Mexicaans drankje gemaakt met bier, limoensap, verschillende sausjes (veelal met chili), clamato-sap (tomatensap met sap van schelpdier) en chilipepers. Een vreemde combinatie zo op het eerste oog en de meeste zullen hier een vies gezicht bij trekken.
De Mexicaanse oregano is een familie van Lippia graveolens en is veel sterker van smaak. Het heeft wel dezelfde mediterrane smaak als de oregano die wij kennen, maar de Mexicaanse bevat daarnaast ook smaken van citrus en zoethout. De oregano is een must in Latijns-Amerikaanse gerechten, Tex-Mex chili en salsa.
Santa Maria kruiden bestellen | Albert Heijn.
Maïs en bonen vormen van oudsher het basisvoedsel van de Maya's. Nog steeds horen tortillas, maïspannenkoekjes, bij iedere maaltijd in Mexico. Een traditioneel ontbijt, desayuno, bestaat uit eieren, tortillas, bonen (frijoles) en wat verse kaas of room.
Een ontbijt waar je wel tot 14.00 uur op kan teren, want de meeste Mexicanen lunchen pas rond dat tijdstip. Tot el desayuno fuerte behoren altijd eieren. En die eieren kan je op verschillende manieren eten. Er zitten bij deze eieren naar smaak altijd gebakken bonen en tortilla's (van maïs of van bloem).
Hier wat kosten van eten en drinken in Mexico. Kosten voor drinken: Fles water (0,5 liter) ➜ €0,50. Biertje ➜ €1 tot €3.
Het Dollarteken ontstond als afkorting voor de Mexicaanse of Spaanse Peso's of piasters, ofwel Realen van acht. Deze waren tot 1857 een wettig betaalmiddel in de VS. Men schreef hen kort als “Ps” voor Peso's. De P werd gaandeweg een verticale streep met de “S” erdoorheen en zo zou het Dollarteken zijn ontstaan.
Vroeger werd de larve toegevoegd aan de fles om het alcoholgehalte te garanderen. Als de larve gruis werd, wist men dat het alcoholgehalte te laag was. Hedendaags zijn de flessen met worm vaak van minderwaardige kwaliteit.
"Ze zijn erg populair, we verkopen er zo'n tweehonderd per week," vertelt hij. "De suikers in de mezcal houden de schorpioenen fris en voorkomen dat ze gaan rotten. Zo word je niet ziek als je ze eet."
Mezcal is een gedestilleerde alcoholische drank die net als tequila wordt gemaakt van de agave plant. Maar waar tequila enkel van de blauwe agave wordt gemaakt kan mezcal van wel 30 soorten gemaakt worden. Afhankelijk van het soort agave dat er gebruikt wordt kan het 8 tot 25 jaar duren totdat een plant rijp is.
Die combinatie (eerst zout, dan tequila en eindigen met wat citroen) is overal ter wereld populair, behalve in Mexico dus. De theorie erachter is dat het zout het branderige gevoel zou verminderen en de citroen de smaken in de tequila benadrukken.
Voor de productie van tequila wordt de agave gekookt, terwijl mezcal veelal wordt gerookt en hierdoor een rokerige smaak heeft. Daarnaast moet tequila gemaakt zijn van de blauwe Weber agaveplant, terwijl het voor mezcal niet uitmaakt welke agaveplant wordt gebruikt.
Tequila die uit minder dan 100% blauwe Agave bestaat wordt 'gemixt' genoemd. Tequila is gemaakt van het hart van de blauwe Agaveplant en kan tot 90 kg wegen. In Mezcal worden wormen gebruikt om de aanwezigheid van Agave aan te tonen.