De Chinese gerechten koe loe yuk en koe loe kai bestaan uit blokjes varkensvlees danwel kip in een deegjasje, geserveerd met een zoetzure saus met daarin ananas en knapperige stukjes paprika. Het is een van de meest bekende Chinese gerechten op de wereld.
achtergrondinfoKoe lo kai is van oorsprong een Kantonees gerecht van gefrituurde kip in een zoetzure saus. Er zijn in Nederlands-Chinese gerechten grofweg twee versies van dit gerecht: de Kantonese versie met een dunner laagje deeg, en de vernederlandste versie waarbij het eerder balletjes deeg zijn.
Maak nu zelf de lekkerste koe loe kai, oftewel kip in zoetzure saus, met knapperige paprika, wortel en ananas uit de wok! Voor deze heerlijke Chinese-Kantonese maaltijd maak je zelf de zoetzure saus en wordt de kip in een deegjasje gefrituurd tot het lekker krokant is.
Golauyoek, veelal geschreven als ku lo yuk (met varianten als: koe lu/loe/lou/low yok/yoek) is een Chinees gerecht dat bestaat uit gepaneerde en gefrituurde varkensvleesblokjes in zoetzure saus, traditioneel gecombineerd met onder andere ananas, paprika en ui. Het gerecht is populair in de Kantonese keuken.
Oven: op lage temperatuur 100 – max.120 graden, 25 minuten. Let op - Oven: De bakken zijn niet specifiek voor de oven. Maar opwarmen met de oven kan met deksel tot maximaal 120 graden gedurende 15 - 20 minuten.
De Chinese gerechten koe loe yuk en koe loe kai bestaan uit blokjes varkensvlees danwel kip in een deegjasje, geserveerd met een zoetzure saus met daarin ananas en knapperige stukjes paprika. Het is een van de meest bekende Chinese gerechten op de wereld.
Kip Ketjap oftewel Ajam Ketjap is een heerlijk simpel Indonesisch recept.In plaats van het gebruikelijke pittig is dit gerecht eerder zoet door het gebruik van ketjap. Door het sudderen wordt de kip heerlijk mals en de saus goed plakkerig: wat mij betreft de perfecte combinatie.
Kung po kai; een heerlijke Chinese kipgerecht met champignons, ui, paprika en komkommer. Maak af met pinda's en roerbaksaus voor de perfecte smaakbeleving. Serveer met witte rijst of mie voor een volledige maaltijd.
Ku lo kai, lekker bij de chinees.
Daging roedjak (Indisch stoofgerecht) met frisse zuren
De kruiden in daging roedjak zijn vaak wat frisser van smaak, terwijl rendang bekendstaat om zijn diepe, krachtige specerijenmengsel. Hierdoor is daging roedjak perfect voor iedereen die van een subtielere smaak houdt.
Babi ketjap is een populair Indonesisch gerecht dat bestaat uit stukken varkensvlees die langzaam gekookt worden in een rijke saus op basis van ketjap manis, een Indonesische sojasaus die dikker en zoeter is dan de meeste andere sojasauzen.
Lo mai kai is een authentiek dimsum gerecht. Het is een van de basis dimsumgerechten tijdens de Kantonese traditionele brunch met thee en dimsum. Doordat de inhoud in lotusbladeren te stomen, krijgt het gerecht zijn typische, lekkere smaak.
Sechuan Kai (kip met groenten in een pittige Sechuan saus)
Tau sie kai (kip met zwarte bonensaus) Geniet van een heerlijk Oosters gerecht met deze kip in zwarte bonensaus. De kip wordt gebakken in een wok met verschillende groenten en smaakmakers zoals geraspte gember, sojasaus en ketjap. Serveer met rijst en geniet van deze smaakexplosie.
Ketjap is ook een sojasaus, maar kun je geen nauw verwant van de Chinese sojasaus noemen. Met zijn typische Indonesische smaak is het meer een verre vriend. De twee belangrijkste en meest bekende soorten zijn ketjap asin en ketjap manis. De asin is de zoute variant, de manis kent een zoete smaak.
Saté ajam is een Indonesisch gerecht waarbij kleine stukjes kip aan een houten spies worden geregen en vervolgens worden geroosterd.
Net als Rendang is Ajam Smoor een iconisch gerecht uit de Indonesische keuken, bekend om zijn rijke smaken en mals vlees. De kip wordt langzaam gestoofd in een smaakvolle saus op basis van zoete ketjap, kruidige specerijen en een vleugje pittigheid. Wij stoven de kip totdat het vlees volledig uit elkaar valt.
Zwarte Bonensaus, ook Tausi saus genoemd, is een populaire donkere Chinese saus. De Golden Turtle for Chefs™ Zwarte Bonensaus bevat enkel natuurlijke ingrediënten, zoals knoflook, sojabonen en een vleugje sesamolie. Het bevat geen conserveermiddelen, geen smaakversterkers, geen kunstmatige kleurstoffen.
Tjap tjoy oftewel cap cai betekent letterlijk gemengde (tjap) groenten (tjoy) en is een vernederlandst Chinees gerecht gemaakt van, inderdaad, gemengde groenten – vaak paprika, komkommer, taugé, wortel en champignons – gebakken met naar wens kip, varkensvlees, rundvlees of tofu in een milde, zoutige saus.
Kip in stukken gebakken en vervolgens gesudderd in een kruidige kokossaus van o.a. ui, knoflook, sambal, kemirienoten en santen. Serveer met rijst. Gegarandeerd smullen!
kip (zn): 鸡
Kerry Kok Hovenier is een hovenier in Bovenkarspel in de provincie Noord-Holland. Kerry Kok Hovenier is opgericht op 01-09-1995. Dit bedrijf is bij de Kamer van Koophandel bekend onder KvK-nummer 59600314.
Hokoo is een aloude bereidingsvorm waarbij het gerecht 'spettervers' op tafel wordt geserveerd, dankzij een gietijzeren braadslede die zo van het vuur afkomt. Ook wel bekend als “Tipan”.