Bovendien bevat een Magnum slechts zes procent van de hoeveelheid vet van een pakje roomboter. Inderdaad, we vergeten niet dat er aan een Magnum flink wat suiker en cacao zijn toegevoegd, maar zelfs als je die calorieën meetelt, is de Magnum nóg een veel betere keuze - calorie-technisch.
In de grote ijsjesfabriek van OLA wordt de magnum gemaakt. In deze fabriek staat een machine met een soort robotarm eraan die héél veel houten ijsstokjes vast heeft. Hij kan wel 100 ijsstokjes tegelijk vasthouden!
Omschrijving. Vanille-ijs met vanille uit Madagaskar omhuld met witte chocolade (26%).
Vette discussie daarover is onnodig, want zelfs ten opzichte van halvarine maakt een Magnum (de Classic uit de supermarkt) maar weinig indruk. Daar zit namelijk maar half zoveel vet in: zo'n 20 gram per 100 gram. Daarbij: een pakje boter weegt 250 gram, het roomijsje haalt de 100 nog niet.
Waterijs, zoals een raket, is de verstandigste keuze. Een waterijsje bevat ongeveer 50 calorieën per ijsje. Sorbetijs komt hierna: 2 bolletjes sorbetijs bevatten ongeveer 90 calorieën (zonder hoorntje). Yoghurtijs levert iets meer energie dan sorbetijs.
Producten als Omo, Knorr en Magnum zijn een stuk duurder geworden. Vanwege de hogere prijzen voor grondstoffen, mede door de oorlog in Oekraïne, heeft fabrikant Unilever de prijzen wereldwijd met gemiddeld 8,3 procent verhoogd. En daar blijft het niet bij.
De meeste bekende zijn de Classic, White en Almond. Een Magnum Classic bevat per ijsje 239 kcal. De Magnum Almond is goed voor zo'n 231 kcal. Magnum White bevat 237 kcal.
Elke dag ijs eten is voor ons geen straf. Wij houden van ijs en krijgen er geen genoeg van. Vaak wordt ijs gezien als een traktatie die je jezelf niet elke dag kan veroorloven. Maar wist je dat er juist ook (gezondheids)voordelen zitten aan het eten van ijs?
Een dagkeuze is iets kleins buiten de Schijf van Vijf, waarvan je 3 tot 5 keer per dag iets kunt kiezen. Zoals een waterijsje. Een weekkeuze is groter. Deze kun je beter niet meer dan 3 keer per week nemen.
De waterijsjes bevatten ongeveer 5% alcohol, maar hoeveel ijsjes kun eigenlijk eten zonder er dronken van worden? Het tv-programma EditieNL zocht het uit. Na tien verschillende soorten waterijsjes begon de verslaggeefster die de test ondernam het een beetje te voelen. Er werd een alcoholpromillage van 0.047 gemeten.
Populaire Unilever ijsmerken, als Magnum, Solero, Cornetto en Calippo, blijken daardoor verboden voor moslims.
Magnum is een ijsje van Ola.
Grote kans dat je vanille-ijsje deze zomer duurder wordt. En ook de vla zou weleens prijziger kunnen worden. Dat heeft alles te maken met een mislukte vanille oogst in Madagaskar, het land waar de meeste vanille geproduceerd wordt.
Afvallen en ijsjes eten
Wie willen afvallen en voor minder calorieën kiest, kan het beste gaan voor waterijs of sorbetijs. Een waterijsje bevat meestal zo'n 40 calorieën en een bolletje sorbetijs bevat ook 40 calorieën. Wie voor yoghurtijs kiest, gaat flink omhoog in het aantal calorieën: een bolletje telt 70 stuks.
Een Classic Magnum (110 mililiter) bevat 260 calorieën (220 per 100 mililiter) en 11 gram vet. Dat komt dus lang niet in de buurt van de 1862 calorieën van een pakje roomboter. Gelukkig! Wel bevat een Magnum meer suikers, namelijk 23 gram.
Vitamines en mineralen
In ijs zit veel melk en room. Deze ingrediënten bevatten veel vitamine D, vitamine A, calcium, vitamine B2 en fosfor. Daarnaast ligt het aan de smaak van het ijs, welke extra vitamines je binnen zult krijgen. Vanille bonen bevatten bijvoorbeeld veel antioxidanten en wat magnesium.
Welke ijsjes minste suiker? Waterijsjes zijn de beste keus. Die bevatten namelijk geen vet en vaak minder suiker dan chocolade-, room- of yoghurtijs. En daardoor minder calorieën.
Bij de 'Cornetto's' kwam Jumbo's Cornet als lekkerste uit de test, gevolgd door de Cones van AH Basic. Bij de varianten van de Magnum Almond viel ook de huismerk lookalike van Jumbo, Chocs!, het meest in de smaak, gevolgd door Gelatelli van Lidl.
Zout verlaagt het vriespunt van water – en dus ook het smeltpunt van ijs. Dat wil zeggen dat ijs niet smelt bij 0°C, maar bij een lagere temperatuur. Dat is ook de reden waarom we zout strooien in de winter: het ijs zal sneller smelten.