Alle hotdogkits bestaan uit 4 broodjes, 4 hotdogs en 4 zakjes (vegan) mosterdsaus.
Het is al jarenlang een ultieme guilty pleasure: ik kan niet langs de HEMA lopen zonder een hotdog naar binnen te proppen. Het is de combinatie van dat malle, uitgeholde broodje in combinatie met dat lekkere zoute worstje en vooral ook: die HEMA-hotdogsaus.
Voedingswaarde per 100g: energie 1841 kJ 438 kcal, vet 16.6g/waarvan verzadigd vet 2.7g, koolhydraten 66.2g/waarvan suikers 62.7g, voedingsvezel 2.7g, eiwit 6.0g, zout 0.06g. Droog en bij een gematigde temperatuur bewaren.
Er zitten 235 kilocalorieën in 1 stuk (100 gram) broodje hotdog. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'broodje hotdog'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
AH Hotdogbroodjes bestellen | ah.nl.
Welke worst voor de hotdog? Meestal wordt worst uit blik genomen, omdat deze worsten vaak wat sappiger en zachter zijn, en dat is nu juist het kenmerk van een goede hotdog. Daarom worden meestal frankfurters of knakworsten gebruikt. Je kunt overigens ook verse knakworst gebruiken.
In een pan water aan de kook brengen, maar niet laten koken. Voorzichtig de worsten in het warme water doen, en 3 tot 4 minuten in het warme water laten. Afgieten en de knakworst eten of verwerken.
In een softijsje van de Ikea zitten 120 calorieën en in één hotdog zo 195 calorieën.
Lepel over elk worstje 1 eetlepel ketchup en 1 eetlepel mosterd. Strooi er wat gehakte ui over en beleg met wat gemarineerde komkommer. Serveer de hotdogs in een servet op een kartonnen bordje.
Een portie hotdog komt overeen met 90 gram.
1 stuk bevat 296 calorieën.
De winkelketen zet hiermee een stap in de trend om lekkere en duurzamere alternatieven te bieden voor vlees. De hotdog is 100% plantaardig en bestaat uit negen soorten groente, met zichtbare stukjes paprika, wortel en aubergine.
De rookworst bestaat op papier voor 95% uit varkensvlees en een bult smaakversterkers.
De Hemaworst is eigenlijk dezelfde als de ambachtelijke van Unox. Hetzelfde proces, dezelfde massa, dezelfde receptuur. Alleen is die van Unox nog extra gepasteuriseerd, waardoor de smaak net wat anders is.''
Reken op 2 à 3 hotdogs per persoon.
Een traditioneel hotdog-worstje bestaat uit varkensvlees, rundsvlees én kip. Meer precies worden allerhande restjes die overblijven na het versnijden van bijvoorbeeld steak of varkensribbetjes door de molen gehaald, waarna er verwerkte kippenresten aan toegevoegd worden, samen met zetmeel en zout.
Verwarm de hotdogs volgens de bereidingswijze op het blik. Bak de broodjes in 8-10 min. in de voorverwarmde oven af.
Gewoon koken dus! Je zou denken dat hotdogs en knakworsten toch al zijn voorgekookt dus die kun je gewoon rechtstreeks uit blik eten? Nee, niets is minder waar. De Listeria-bacterie ligt op de loer, deze is alleen maar te bestrijden door verhitting.
De worsten bestaan voornamelijk uit varkensvlees of rundvlees. Zorg dat de worstjes zo veel mogelijk in het water (met zout) liggen, anders wordt niet alles even warm. Het water mag niet koken, want dan bestaat de kans dat de worstjes openbarsten.
Om een échte knakworst te maken wordt een stukje darm gevuld met gemalen en gekruid vlees en daarna gerookt. Bij de knakworst wordt hier specifiek gebruik gemaakt van een stuk dunne darm van een schaap, de schapensnaar genoemd. De schapensnaar is erg compact waardoor het een knakkend geluid maakt wanneer je 'm breekt.
In 1880 werden deze warme Duitse worsten op een broodje in Amerika verkocht tijdens een baseballgame. Een tekenaar maakte hier een tekening van, maar kon de Duitse naam voor teckel niet goed spellen. Daarom maakt hij er "hot dog" van!