Ingrediënten: water, TARWEMEEL, rundvlees 29%*, palmolie, rundergelatine, SOJABLOEM, zetmeel (mais), suiker, kruiden, specerijen (bevat: SELDERIJ), uienpoeder, gedroogde peterselie, MELKEIWIT, gekarameliseerde suiker, GERSTEMOUT extract, gist, tafelzout, aroma, smaakversterker (mononatriumglutamaat, dinatriumguanylaat, ...
De traditionele Nederlandse kroket is de rundvleeskroket, dus gevuld met rundvlees. Daarnaast komen kalfsvleeskroketten en satékroketten ook vaak voor in Nederland. Wanneer je thuis zelf kroketten wil maken, kun je het beste runderpoulet of kalfspoulet gebruiken.
Een kroket bestaat uit water, vlees, tarwemeel, paneermeel (voor het krokante korstje), vet, zout, uien, gelatine (soort gelei), kippeneipoeder, kruiden en specerijen. De rundvleeskroket is de bekendste.
Een vleeskroket is een kroket die als vulling een salpicon van vlees heeft. Een krokodel is een kroket die als vulling salpicon met stukjes frikandelvlees heeft. Een goulashkroket is een kroket die als vulling een salpicon van vlees en goulash heeft.
Waar kan ik producten van Mekkafood kopen? Onze Mekkafood producten zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Plus, Dirk, Dekamarkt, Hoogvliet, Jan Linders, Coop, Boon en Boni.
Mekkafood is geboren
Na de verkoop van Ludwig aus Venlo, stichtte Wout van Eeuwijk in 1993 Mekkafood. De voornaamste doelstelling van het bedrijf was Nederlandse snacks beschikbaar te maken voor een grotere doelgroep.
De ingrediënten van de vegetarische kroketten van Mora zijn Water, paneelmeel (tarwe), tarwebloem, vegetarisch draadjesvleesch 8% (water, vrije uitloopkippenei-eiwitpoeder, kleurstof: E150d), palmolie, zonnebloemolie, volkorentarwebloem, raapzaadolie, roomboter(melk), natuurlijk aroma (bevat selderij), gemodificeerd ...
Kleinere kroketjes, meestal gemaakt van aardappelen of groenten, worden ook in andere landen gegeten als bijgerecht bij een uitgebreide maaltijd. De Nederlandse vleeskroket is gemaakt van een salpicon van vlees (een soort dikke ragout), die in koude toestand tot een rolletje wordt gevormd.
Om wat voor producten gaat het? In Nederland wordt paardenvlees in verschillende vormen verkocht: als paardenbiefstuk of paardenrookworst, maar ook verwerkt in bijvoorbeeld ingeblikt stoofvlees, en snacks zoals vleeskroketten, gehaktstaven en bitterballen.
De kroket heeft een knapperig krokant korstje en een vulling van smeuïge ragout en mals varkensvlees.
De Kwekkeboom Rundvlees Croquet is bereid met smaakvolle blokjes rundvlees.Een scheutje verse slagroom, verfijnde kruiden en het meesterschap van Kwekkeboom zorgen voor de herkenbare signatuur.
De kroket komt waarschijnlijk uit Frankrijk. Daar werd in 1705 een eerste recept neergeschreven in Le cuisinier royal et bourgeois, het kookboek van de kok van Lodewijk XIV. Het is het oudste, bekende recept van de vleeskroket.
In rundvleeskroketten zijn nauwelijks stukjes en draadjes vlees te vinden, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond, terwijl fabrikanten daarmee wel koketteren. Volgens de verpakkingen zit er gemiddeld 10% vlees in de kroketten, maar in 13 van de 15 gevallen is een groot deel niet traceerbaar.
De frikandel bevat gewoon vlees: kippenvlees, varkensvlees en ja.heel soms ook een klein beetje paardenvlees. Het hoofdbestanddeel van de snack is separatorvlees. Dat zijn kleine restjes vlees die aan het karkas blijven zitten nadat de filet, borst en andere grotere stukken van de kip zijn afgesneden.
De grote rundvleeskroket-tweedeling zit 'm echter in blokjes- of draadjesvlees.
Ingrediëntenlijst. Kippenseparatorvlees 46%, varkensspek 21%, water, paneermeel (bevat tarwe), zout, ui, specerijen, dextrose, glucosestroop, smaakversterker: E621, emulgator: E450, maltodextrine, antioxidant: ascorbinezuur, stabilisator: E452, natuurlijk aroma, voedingszuur: citroenzuur.
Schotse en Zweedse archeologen melden in het blad Royal Society Open Science dat ze in het steentijddorp Skara Brae op de Orkney Eilanden de oudste snack ter wereld hebben aangetroffen: gebakken Orkney-woelmuis, Microtus arvalis orcadensis.
Amsterdamse groentekroket is bereid van een krokant laagje paneermeel met een vulling van groenten.Bevat onder meer spinazie à la creme, prei en doperwten. De kroketten hebben een stevige bite en een volle smaak.
Gezondheid
In een gezonde dagelijkse voeding passen vleesvervangers als eiwitbron. Er zijn gezondere opties dan Vegetarische Slager Kroketten. Vegetarische Slager Kroketten kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Er bestaan ook veganistische varianten van de groentekroket. Het verschil tussen deze twee is dat er in de veganistische kroket geen zuivel is verwerkt, ideaal voor als je lactose-intolerant bent of een vegan dieet volgt. Nederland is een groot liefhebber van kroketten.
Wie tijdens een bezoek aan Diergaarde Blijdorp in Rotterdam een broodje kroket bestelt krijgt sinds drie jaar een vegetarische variant. Sinds dit jaar is de snack zelfs veganistisch.
Halal is namelijk ook gezond, er zit beduidend minder vet en zout in. We gebruiken alleen kip- en rundvlees. Verder doen we de naam van ons concern eer aan. We gebruiken dus alleen maar pure ingrediënten gebruiken we en daar doen we geen concessies in.
Moslims mogen alleen snoepjes eten die voldoen aan de halal-richtlijnen. Dit betekent dat ze vrij moeten zijn van alcohol, varkensvleesproducten en andere onreine ingrediënten.