Krentenbaard zit meestal rond uw neus of mond. Op de huid komen wondjes, rode of donkere plekjes of blaasjes met korstjes. Het komt door een bacterie. U kunt een crème krijgen waar een medicijn tegen bacteriën inzit.
Krentenbaard (impetigo) is een huidinfectie die vooral bij kinderen onder de 12 voorkomt. Maar ook volwassenen kunnen krentenbaard krijgen. Meestal kan het geen kwaad en geneest deze infectie vanzelf binnen 2 - 3 weken. Krentenbaard is erg besmettelijk voor andere kinderen in de omgeving.
Ongeveer drie dagen (maar dit kan ook veel langer duren!) na de besmetting door de bacterie, ontstaan er huidafwijkingen. Er ontstaan wondjes die niet pijnlijk zijn, maar moeilijk genezen. Ze zitten vaak rondom de neus en mond, maar kunnen ook elders op het lichaam ontstaan.
Krentenbaard geneest meestal vanzelf binnen één tot drie weken. Medicijnen kunnen dit proces wat versneller. De huisarts kan je kind verschillende middelen voorschrijven: Fusidinezuur-crème: deze crème smeer je drie keer per dag op de plekjes.
De bacterie wordt veelal overgedragen door contact met het vocht uit de blaasjes van iemand met krentenbaard. Krabben aan krentenbaardplekken kan leiden tot besmetting via handen of bijvoorbeeld speelgoed.
Krentenbaard is besmettelijk: u kunt de bacterie van iemand anders hebben gekregen via de handen. Bijvoorbeeld als uw kind ook krentenbaard heeft. U kunt de bacterie zo ook aan andere mensen doorgeven. De bacterie kan ook verspreiden via spullen waar die op zit.
Probeer niet te krabben of de uitslag aan te raken. Door aanraking loop je namelijk de kans om de bacterie die krentenbaard veroorzaakt over andere delen van het lichaam te verspreiden. Zo kunnen er op meer plekken klachten ontstaan.
Impetigo is een onschuldige, besmettelijke huidinfectie die op het hele lichaam voor kan komen. Meestal begint het met een blaasje met daaromheen een rode rand. Dit blaasje gaat kapot, er komt vocht uit en het droogt in tot geelbruine korstjes. Plekken met blaasjes en korstjes breiden zich snel uit.
De huidafwijkingen breiden zich snel uit. Bij pasgeborenen zijn de voorkeursplaatsen het luiergebied, oksels en rondom de navel. In sommige gevallen breidt de infectie zich uit waarbij grotere delen van de huid loslaten .
Krentenbaard is een ontsteking van de huid. Op de huid komen wondjes en rode of donkere plekken met blaasjes en korstjes. Meestal is dit rond de neus of mond. Maar het kan ook op andere plekken zitten.
Krentenbaard komt vooral voor bij jonge kinderen. Er komen rode vlekken of bultjes in het gezicht, vooral bij de neus en de mond. De plekken kunnen ook op andere delen van het lichaam zitten. De ontsteking begint soms op een plaats waar al een wondje zit.
Laat het kind niet aan de plekken krabben, om herbesmetting te voorkomen. Gebruik voor het kind een eigen handdoek. Plak de blaasjes niet af met een pleister. Het zal tot broei leiden die de infectie zal vergroten.
De huidaandoening wordt in veel gevallen via de handen of besmet speelgoed overgedragen. Bij volwassenen kan het ook via de mobiele telefoon of de computer worden overgedragen of via andere producten die u in de loop van de dag aanraakt.
Krentenbaard is een impetigo infectie in het gezicht. De huidinfectie komt door 2 bacteriën (streptokokken of stafylokokken) en is heel besmettelijk. Meestal kan het geen kwaad en geneest het vanzelf.
Impetigo is een huidinfectie (ook wel krentenbaard genoemd) die kan veroorzaakt worden door twee soorten bacteriën: stafylokokken (Staphylococcus aureus) en streptokokken (Groep A-bèta-hemolytische). Kinderen en volwassenen kunnen deze bacterie dragen (bijvoorbeeld in de neus) zonder zelf krentenbaard te krijgen.
De arts bepaalt hoelang uw kind dit medicijn moet gebruiken. Meestal duurt een kuur 1 tot 2 weken. Neem contact op met de arts als dit medicijn niet werkt of als de ziekte zich uitbreidt.
Fusidinezuur doodt bacteriën (antibioticum). Bij infecties van de huid, zoals krentenbaard, ontstoken eczeem (jeukende uitslag) en eikelontsteking. Fusidinezuur werkt binnen een paar dagen. Smeer de crème of zalf dun.
Uw kind kan niet zwemmen met krentenbaard. Krentenbaard is een zeer besmettelijke infectie en daarnaast is er ook een grote kans op extra infecties door het week worden van de huid, waardoor het zich alleen maar uitbreid in plaats van geneest.
Fucidin 2% Zalf | 15 g | PharmaMarket.
De bacterie kan dieper in het lichaam komen en verschillende ziektebeelden veroorzaken, zoals bloedvergiftiging, endocarditis (ontsteking aan de hartkleppen), abcessen, botontsteking, gewrichtsontsteking en longontsteking. Sommige Staphylococcus aureus-bacteriën kunnen giftige stoffen (toxinen) aanmaken.
"Eerst begint je huid licht te kloppen en een uur later zitten de plekken er meestal al. Vervolgens gaan de blaasjes trekken, jeuken en prikken. Na een aantal dagen barsten ze open en dan komen er korstjes op, die zo'n twee weken blijven zitten."
Krentenbaard is een besmettelijke infectie van de huid door een bacterie. Krentenbaard komt het meest voor bij kinderen onder de 12 jaar. De infectie zit meestal rond de neus of mond. Op de huid ontstaan wondjes, rode plekjes of blaasjes met gele korstjes, die soms jeuken.
Als u teveel van dit middel aanbrengt of per ongeluk doorslikt is het onwaarschijnlijk dat dit schadelijk is. Echter, als u eventuele effecten opmerkt of bezorgd bent, neem dan contact op met uw arts of apotheker. Neem contact op met uw arts als een zuigeling dit medicijn per ongeluk inslikt.
Uw arts bepaalt hoelang u dit middel moet gebruiken. Meestal duurt een kuur 1 tot 2 weken. Neem contact op met uw arts als dit medicijn niet werkt of als de ziekte zich uitbreidt.
De meest gerapporteerde bijwerkingen van Fucidin® zalf zijn huidreacties, zoals jeuk, huiduitslag en pijn en irritatie op de toedieningsplaats. De bijwerkingen zijn hieronder gerangschikt per orgaanklasse. Huid- en onderhuidaandoeningen Soms: huidontsteking, huiduitslag, jeuk, roodheid van de huid (erytheem).