Mini Babybel® wordt gemaakt van slechts vier ingrediënten: melk, zout, zuursel en stremsel. Mini Babybel bevat waardevolle calcium, is eiwitrijk en bevat geen toegevoegde conserveermiddelen.
De nieuwe Mini Babybel® Protein, rijk in protéines en vermindert in vet, is de perfecte boost om uw dag goed verder te gaan. Om verstikkingsgevaar voor kinderen onder 4 jaar te voorkomen, snijd in kleine stukjes. Ingrediënten: gepasteuriseerde melk, zout, zuursel (melk), vegetarisch stremsel.
De originele versie, een variant van Edammer kaas, wordt verpakt in rode was met een rode wikkel.
Even voor de goede orde: het waslaagje van een Babybel is niet eetbaar. Blijkbaar is dit minder vanzelfsprekend dan we dachten. Babybel-kaasjes zijn een prima snack, maar echt lekker zien ze er niet uit. Dat komt voornamelijk door de laag rode was die eromheen zit.
Hoe lang blijft Babybel goed? De Babybel is 20 gram per stuk verpakt en is zeer geschikt als tussendoortje tijdens de reis, school of kantoor of na het sporten. Buiten de koelkast is de verpakte kaas maximaal 10 dagen houdbaar.
In 1 grote (165 gram) banaan zit: 152 kcal energie. 0,5 gram vet. 0,2 gram verzadigd vet.
De waslaag van Mini Babybel® zorgt voor een beschermende laag rond de kaas, en behoudt de versheid ervan. De cellofaan verpakking is essentieel om twee redenen. Enerzijds dient het ter volledige bescherming van de kaas en voorkomt dat de waslaag ervan schade oploopt tijdens het vervoeren.
In plaats van traditioneel stremsel afkomstig van dieren, wordt het stremsel in Babybel® verkregen uit paddenstoelen, dus vegetariërs kunnen ook genieten!
Babybel Original mini reserveren | Albert Heijn.
Mini Babybel® kaas is een voedzame snack! Mini Babybel® kaas bevat belangrijke voedingsstoffen, zoals eiwitten, calcium en vitamine B12. Eiwitten en calcium ondersteunen de groei van spieren, botten en tanden, terwijl vitamine B12 een bijdrage levert aan het normaal functioneren van het immuunsysteem.
In 1 mini babybel zit 0,36 gram zout. Het voedingscentrum adviseert maximaal 4 gram zout per dag voor een kind van 4-6 jaar.
Bananen zijn, net als alle andere fruitsoorten, een gezonde keuze. Elke dag een banaan eten kan geen kwaad, maar ons advies is wel om een regenboog aan verschillende fruitsoorten (en groentesoorten!) te eten. Elk stuk fruit bevat namelijk zijn eigen mix aan voedingsstoffen.
Een tot drie bananen per dag is voor de meeste mensen waarschijnlijk wel goed. Zorg voor een evenwichtig voedingspatroon door ook andere voedingsmiddelen te eten met nutriënten die niet in bananen zitten.
Volgens diverse kaasspeciaalzaken kun je harde kazen, zoals Parmezaanse kaas, buiten de koelkast bewaren bij een kamertemperatuur van acht tot vijftien graden. Zachte kazen, zoals brie, kunnen beter in de koelkast bewaard worden.
Tijdslimiet. Als we Bon Appetit mogen geloven, zit je met een stuk kaas dat maximaal vier uur buiten de koelkast is gegarandeerd goed. In dat tijdsbestek hebben bacteriën niet noemenswaardig de kans gehad zich te ontwikkelen. De houdbaarheid na die vier uur is afhankelijk van de kaassoort.
Bewaar kaas ook zeker niet té koud, want van koude lucht droogt hij uit. De kou heeft bovendien een remmend effect op het rijpingsproces van de kaas. Het beste bewaar je kaas in het minst koude deel van de koelkast. Zoek in jouw eigen koelkast een plekje met een temperatuur van 7-10 graden.
In tegenstelling tot wat gedacht wordt, kan je kaas wel bewaren in de diepvries. Vooral harde kazen zijn daarvoor geschikt, maar het kan wel ten koste gaan van de smaak. De kaas blijft tot acht maanden goed in de diepvriezer. Zachte kazen vries je best niet in.
Kaas bevat vet. Je hebt verschillende gehaltes zoals 30+, 40+ en 50+. Het vet en het vocht in kaas worden bij temperaturen vanaf 20ºC vloeibaar en komen op de kaas te liggen. Hoe vetter de kaas, hoe meer 'zweet' deze produceert.
Tenminste houdbaar tot: kijk, ruik en proef ná datum
Geraspte kaas tot 2 maanden en mogelijk langer na de THT-datum, mits het er goed uitziet en de verpakking nog heel is.
Bij temperaturen boven de 20°C gaat de kaas 'zweten'. Hoe vetter de kaas is, hoe meer hij gaat zweten. Kaas die je buiten de koelkast bewaart is ook vatbaarder voor schimmels. Vacuümverpakte kaas blijft 1 tot 2 maanden goed.
Gevaren van beschimmelde kaas eten
coli, Listeria, Salmonella, en Brucella. Deze kunnen allemaal voedselvergiftiging veroorzaken (5, 6). De symptomen daarvan zijn onder meer braken, maagpijn en diarree. In ernstige gevallen kan het tot de dood leiden.