Bittergarnituur is een assortiment van kleine hartige hapjes die meestal geserveerd worden bij bedrijfsfeesten, borrels en evenementen. Deze hapjes kunnen onder andere bestaan uit bitterballen, mini-frikandellen, kaassoufflés, kipnuggets, mini-loempia's en nog veel meer.
Water, bloem (bevat tarwe), gekookt rundvlees 11%, plantaardige oliën (palm, zonnebloem, koolzaad), botervet (bevat melk), zout, ui, rundergelatine, suiker, plantaardig eiwithydrolysaat (raapzaad, maïs, soja), glucosestroop, gist, natuurlijke aroma's, gistextract, soja-eiwitisolaat, maltodextrine, kruiden en specerijen ...
Twee rondes koud bittergarnituur en twee rondes warm bittergarnituur. Prijs per persoon bedraagt € 5,50.
De originele bitterbal bestaat uit een stevig paneerlaagje met een vleesvulling. Je hebt er een stevig stuk soepvlees voor nodig dat lang kan trekken in een krachtige bouillon.
Een bitterbal is een gefrituurd klein (vlees)ragoutballetje van zo'n 3 à 5 cm doorsnee. Het is in feite een kleine, ronde versie van de vleeskroket, maar met een andere verhouding tussen korst en ragout.
Bittergarnituur is een assortiment van kleine hartige hapjes die meestal geserveerd worden bij bedrijfsfeesten, borrels en evenementen. Deze hapjes kunnen onder andere bestaan uit bitterballen, mini-frikandellen, kaassoufflés, kipnuggets, mini-loempia's en nog veel meer.
Bitterballen zijn een Nederlandse vleessnack. Ze worden gemaakt door een dikke stoofpot te maken die is gebonden met roux en runderbouillon en die is gevuld met vlees. De stoofpot wordt gekoeld tot deze stevig is en vervolgens worden de dikke ingrediënten tot ballen gerold. Deze worden vervolgens gepaneerd en gefrituurd.
Het mag duidelijk zijn dat bitterballen en kroketten niet tot de gezonde voedingsmiddelen behoren. Ze bevatten veel calorieën, vet en zout. Ondertussen is het gehalte aan vitamines, mineralen en spoorelementen – deze bestanddelen heeft het lichaam nodig om te functioneren – erg laag.
Albert Heijn is het gulst qua vulling: de ballen zitten bomvol mooie vleesstukjes. In de afsluitende smaakronde valt de rangschikking pas goed in de plooi. De weeïge, zelfs zurige smaak van Lidl blijkt een te bittere bal om te slikken. De ovenballen van Mora worden daarentegen unaniem als beste beoordeeld.
Ingrediënten Bitterballen: water, rundvlees* 24%, bloem (bevat tarwe), plantaardige oliën (palm, zonnebloem), zout, roomboter (bevat melk), rundergelatine, natuurlijke aroma's, verdikkingsmiddel: E466, rijsteiwit, lactose (bevat melk), specerijen, gist, azijnpoeder, smaakversterker: E621, dextrose, emulgator: E451, ...
Een schaal gevuld met rundvlees bitterballen van Van Dobbe. Inclusief mosterd, mayonaise en prikkers. De hapjes worden geleverd in een box met schaal. Wij raden meestal zo'n 4 hapjes per persoon aan.
Andere porties: 1 portie - 240kcal, 100 g - 240kcal, meer...
Bitterballen zijn zelf niet bitter. De naam verwijst naar het feit dat ze vroeger gegeten werden als hapje bij een bittertje: een glaasje sterke drank. Er bestaan verschillende soorten bitter(tjes).
Is er echt geen verschil tussen de kroket en de bitterbal? Qua vorm lijken ze niet echt op elkaar, maar eigenlijk zijn de bitterbal en de kroket precies hetzelfde.
Als je zelfgemaakte bitterballen of kroketten openklappen tijdens het frituren kan dat verschillende oorzaken hebben. De meestvoorkomende is het feit dat de vulling te heet wordt. Dit kan komen doordat de temperatuur van de olie te heet is. Vertrouw dan ook vooral niet blindelings op de temperatuurknop van je friteuse.
1 Verwarm de heteluchtoven voor op 220°C. 2 Plaats de bevroren bitterballen op een ovenrooster. Gebruik geen bakpapier of ovenschaal voor het beste bakresultaat en plaats een opvangplaat onderin de oven zodat de oven schoon blijft. 3 Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de bitterballen in 10-12 min.
Frikandellen, kroketten, bitterballen, mini snacks zijn allemaal te bereiden in de Airfryer. Belangrijk is wel om te weten dat je hier het beste Airfryer geschikte snacks voor kunt gebruiken. Deze komen er prachtig krokant en donker van kleur uit.
Chips bestaan voor 34 procent uit vet en een bitterbal voor 18 procent. Dat klinkt als een hele verbetering, maar wie eet er nu maar eentje? Een verantwoord tussendoortje zou uit ongeveer 100 calorieën moeten bestaan: een half bakje chips of anderhalve bitterbal.
Er zitten 62 kilocalorieën in 1 stuk (17 gram) bitterbal, gefrituurd. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'bitterbal, gefrituurd'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Een portie bitterbal, bereid komt overeen met 20 gram.
Bak ze op de juiste temperatuur. Wij raden 175/180ºC aan. Steek ook eens een thermometer in het vet.
Het zal niet verbazen dat een bitterbal niet tot de gezonde voedingsmiddelen behoort. Bitterballen bevatten erg veel calorieën, vet en zout. Ondertussen is het gehalte aan micronutriënten erg laag. Het is daarom verstandig bitterballen niet te vaak op het menu te zetten.
Een bitterbal is eigenlijk een kleine ronde kroket. Een heerlijke warme, hartige snack op basis van een ragout (vakterm: salpicon). Deze vulling zit in een laag paneermeel, waardoor de bitterbal lekker knapperig wordt wanneer je deze frituurt.