Wat zijn spoedeisende klachten?

Een gezondheidsklacht is spoedeisend wanneer het levensbedreigend is of als de behandeling door een huisarts niet kan wachten tot de volgende dag of het volgende spreekuur. Bij spoedzorg heb je vaak te maken met verschillende zorgverleners.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op patientenfederatie.nl

Kan je zomaar naar spoed?

Waar dient de spoed wel voor? "Voor levensbedreigende aandoeningen! Zoals beroertes, fracturen, hartinfarcten, slagaderlijke bloedingen, grote brandwonden, ... Voor iedereen die met de ziekenwagen binnenkomt en als je huisarts je doorverwijst of als er redenen zijn om dringend onderzoek te willen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radio2.be

Wat valt onder de acute zorg?

In de acute zorgketen werken zorgaanbieders in de ambulancezorg, farmaceutische zorg, huisartsenzorg, medisch-specialistische zorg, kortdurende zorg, langdurige zorg en ggz samen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nza.nl

Wat is het verschil tussen huisartsenpost en spoedeisende hulp?

De huisartsenpost is er voor spoedeisende gezondheidsklachten, waarvoor u anders uw huisarts zou bellen. De Spoedeisende Hulp bij het ziekenhuis is bedoeld voor ernstige situaties, waarbij inzet van een medisch specialist nodig is. Bij twijfel belt u eerst de huisartsenpost.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huisartsenpostenamsterdam.nl

Wat is een spoedopname?

Er is sprake van spoedzorg of spoedopvang als u zelfstandig woont, plotseling (medische) zorg of opvang nodig heeft en de situatie binnen een of twee dagen onhoudbaar zal zijn. Er is dan dus een crisissituatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op regelhulp.nl

80% op de Spoedeisende Hulp heeft een Hersenschudding! | Rode Kruis EHBO

26 gerelateerde vragen gevonden

Wat is een spoedgeval huisarts?

Wat is 'met spoed?'

Spoed staat bij de huisartsenpost voor “een ziekte of letsel waarbij een eerste onderzoek of behandeling om medische redenen niet kan worden uitgesteld tot het eerstvolgende spreekuur van de eigen huisarts”.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huisartsenregioapeldoorn.nl

Hoe lang wachten op spoed?

Hoewel je vaak klachten hoort over lange wachttijden op een dienst spoedgevallen, stelt Test-Aankoop vast dat patiënten met een acuut probleem doorgaans binnen vijf minuten na aankomst worden voortgeholpen. Bij niet-dringende gevallen bedraagt de gemiddelde wachttijd een uur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op domusmedica.be

Is de spoedeisende hulp gratis?

Huisartsenpost gratis, spoedeisende hulp kost eigen risico

De zorg gaat niet ten koste van uw verplichte eigen risico. Dat geldt ook voor de zorg op een huisartsenpost. De zorg bij een spoedeisende hulppost heeft plaats in een ziekenhuis. Voor deze zorg geldt wel het verplichte eigen risico.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Kun je zomaar naar het ziekenhuis?

Je mag niet op eigen houtje zomaar naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis gaan. Daar heb je altijd een verwijzing voor nodig van de huisarts of huisartsenpost (HAP) De assistente aan de telefoon stelt je enkele vragen en beslist dan of je zelf iets kunt doen of dat je langs mag komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op punt5.nl

Wat kost een bezoek aan de spoedeisende hulp?

Wat zijn de kosten voor spoedeisende hulp? Ga je direct door naar de spoedeisende hulp, dan gaat dit ten alle tijden ten koste van je eigen risico van de zorgverzekering. De kosten voor alleen al een bezoek aan de Spoedeisende hulp zijn gemiddeld rond de 350,- euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zorgverzekeringwijzer.nl

Wat zijn acute situaties?

In acute situaties kan er sprake zijn van angst waarbij onrust, gejaagdheid en onzekerheid factoren kunnen zijn die de communicatie bemoeilijken. Niet alleen kunnen emoties bij de patiënt of naasten voelbaar zijn, maar kun je dit bij jezelf als arts ook herkennen in dergelijke situaties.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hovumc.nl

Wat is ongeplande zorg?

Want ongeplande acute zorg is niet te plannen, maar wel te organiseren. De acute zorg speelt met name in de avond, nacht en weekenden. Het organiseren van acute of onplanbare zorg is echter voor veel organisaties een groot vraagstuk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ongeplandeacutezorg.nl

Hoeveel ROAZ regio's?

De 11 ROAZ-regio's.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op regioatlas.nl

Wat doen ze op spoed?

Hij of zij gaat je klachten na en controleert je pols, zuurstofgehalte in het bloed, ademhaling, bloeddruk en temperatuur. Zo wordt ingeschat hoe dringend de behandeling is – iets wat we de triage noemen: alle patiënten op de Spoed worden behandeld in volgorde van medische dringendheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zna.be

Kun je met tandpijn naar de spoed?

Wat en wanneer is het spoed.

Ernstige pijn na het trekken van een tand of kies die met paracetamol niet weggaat. Ontstekingen van het tandvlees en pijn aan de kaakgewrichten, gezwollen wang. Nabloeding na een behandeling. Koorts na een behandeling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandarts.nl

Kun je switchen van ziekenhuis?

In de Nederlandse wet is daarom opgenomen dat patiënten het recht hebben om zelf een hulpverlener te kiezen en eventueel van hulpverlener te veranderen. Dat houdt in dat de patiënt bijvoorbeeld voor een ander ziekenhuis mag kiezen voor het uitvoeren van een bepaalde operatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zorgwijzer.nl

Kun je altijd naar de huisartsenpost?

Als je klacht niet levensbedreigend is, kun je op werkdagen het beste naar je eigen huisarts gaan. Als het nodig is kan de doktersassistente een spoedafspraak inplannen of de huisarts op visite laten komen. In de avond of in het weekend is de huisarts niet open, maar kun je kunt wel naar de huisartsenpost.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op independer.nl

Wie bellen bij pijn?

Pijn is vervelend, maar meestal niet gevaarlijk. Heeft u veel pijn of maakt u zich zorgen, bel uw huisarts. Bewegen is meestal goed. Ook bij pijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Wat als je niet bij huisarts terecht kan?

Heb je een medisch probleem als je vaste dokter er niet is? Dan bel je voortaan naar het nummer 1733. Dit nummer voor niet-dringende medische hulp wordt gekoppeld aan de lokale wachtdiensten. Dit noodnummer is ook te bereiken via het nummer 0032 2 524 98 89 (bv.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op health.belgium.be

Waar moet je heen als je geen huisarts hebt?

U kunt naar een willekeurige huisarts, apotheker of, in noodgevallen, naar een eerste hulppost bij u in de buurt. Een arts of zorgverlener moet alle medisch noodzakelijke en spoedeisende zorg bieden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op amsterdam.nl

Wie betaald spoedeisende hulp?

De spoedeisende hulp wordt altijd vergoed door de basisverzekering. Hier vallen zowel de spoedeisende hulp bij het ziekenhuis als een bezoek aan de huisarts en de huisartsenpost onder. U moet alleen wel een eigen risico betalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verzekering.nl

Waarom naar spoed gaan?

Waar dient de spoed wel voor? "Voor levensbedreigende aandoeningen! Zoals beroertes, fracturen, hartinfarcten, slagaderlijke bloedingen, grote brandwonden, ... Voor iedereen die met de ziekenwagen binnenkomt en als je huisarts je doorverwijst of als er redenen zijn om dringend onderzoek te willen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radio2.be

Is spoed een opname?

Laat AG weten dat je met spoed opgenomen bent in het ziekenhuis. Je hebt hiervoor 30 dagen de tijd. Je hoeft de spoedopname dus niet onmiddellijk te melden. Werd je niet overgebracht naar een ziekenhuiskamer maar bleef je op de spoedafdeling?

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aginsurance.be

Waarom zo lang wachten op spoed?

Het is een vraag die veel mensen zich stellen nadat ze uren hebben moeten wachten om geholpen te worden op een spoedafdeling in een ziekenhuis. Dat komt omdat ziekenhuizen met een triagesysteem werken. Patiënten worden gesorteerd volgens dringendheid. Wie de meest dringende hulp nodig heeft, komt eerst aan de beurt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrt.be

Populaire vragen