In-Ear koptelefoons zijn voorzien van oordopjes die je letterlijk in het oor stopt.
Het voordeel van earbud oortelefoons is dat je contact kan houden met je omgeving, je hoort nog wat er om je heen gebeurd. In-ear oortjes plaats je niet alleen in je oor maar gaan ook echt je gehoorgang in.
Als de zanger zichzelf goed wil horen, om zo niet vals of uit de maat te zingen, worden oordoppen gebruikt. Deze oordoppen worden ook wel in-ears gebruikt. Dit zijn op maat gemaakte oordoppen met een speaker erin. In plaats van dat de zanger via de boxen de geluiden hoort, hoort hij/zij dat nu via zijn oren.
Earbuds zijn het best te omschrijven als de traditionele oordopjes die niet volledig in het oor gestopt worden. Ze laten wat meer omgevingsgeluid binnen en dat is veiliger in het verkeer. Wel is de kans groter dat ze uit je oor vallen als de pasvorm niet volledig bij jouw oor past.
Sport oordopjes zijn zo ontworpen dat ze niet uit je oren vallen terwijl je intensief beweegt, wel zo handig! Daarnaast zijn ze vaak zweetbestendig en draadloos. De draadloze verbinding komt tot stand via bluetooth, hierdoor heb je alle bewegingsvrijheid zodat je maximaal kunt presteren!
De volledig draadloze Sport2x oordopjes komen als beste uit de test. Door het ergonomische ontwerp en een toegevoegd rubbertje dragen ze fijn. Hierdoor zitten de dopjes beter en zachter. Zo kun je lekker een lange tijd muziek luisteren tijdens het hardlopen met hoofdtelefoon zonder pijnlijke oren!
Om te zien wat de maat van een oorkussentje is, rolt u de rand af en kijkt u of er een S, M of L is geëtst aan de binnenkant van het oorkussentje, bij de bodem. Doe de AirPods met de middelgrote oorkussentjes in uw oren en zorg dat ze comfortabel en stevig zitten.
Draadloze oordopjes zijn heel populair. Niet zo vreemd, want ze zijn licht, klein en ze hebben meestal een microfoon. Dat is dus erg makkelijk voor onderweg.
In principe zijn iedere set oordopjes geschikt om onderweg van muziek te genieten. Heb je onderweg veel last van storende omgevingsgeluiden? Kijk dan voor oordopjes met noise cancelling. Let wel op: noise cancelling oordopjes dempen omgevingsgeluid veel minder goed dan noise cancelling koptelefoons.
Maar omdat de gehoorgang van een mens voortdurend verandert, is het mogelijk dat er na een aantal jaren toch geluid gaat "lekken". Het wordt daarom aangeraden om de In Ear Monitor of ER gehoorbeschermers elke drie tot vier jaar te vervangen.
Pak met de linker hand de bovenkant van uw oorschelp en trek deze omhoog en naar achteren. Druk de gehoorbeschermer (voorzichtig) met de rechter hand zo diep als mogelijk in de gehoorgang. Laat de oorschelp los en druk nogmaals na.
Dat zijn de monitoren, boxen eigenlijk. Daarmee kan de zanger/zangeres zichzelf en de anderen horen spelen en zingen. Zonder die monitoren kunnen ze dat niet goed horen. Het is namelijk een ontzettend lawaai, alle instrumenten zijn versterkt en dan hoor je jezelf niet meer zingen.
Conclusie. Als je wilt genieten van geluid van hoge kwaliteit zijn koptelefoons de beste keuze. Als je op de sportschool bent of onderweg bent, zijn oordopjes waarschijnlijk beter, vanwege hun lichte gewicht en draagbaarheid.
De oordoppen die op de gehoorgang liggen, worden over de gehoorgang aangebracht. Zij veroorzaken dus geen pijn aan de gehoorgang en zijn gemaakt van siliconen. Dit zachte materiaal is aan te passen aan de vorm van uw oorschelp.
Doe de deksel van de case dicht om de oortjes op te laden. Het opladen duurt in totaal zo'n 3 en half uur.
Geen wonder dat ze steeds uitvallen. De laatste oorzaak van oordopjes die uitvallen is dat de gebruiker ze simpelweg niet goed heeft in gedaan. Het algemene advies om oordopjes in te doen is: trek zachtjes aan je oorlel waardoor het oorkanaal wijder wordt. Doe dan de oordopjes in, en laat je oorlel weer los.
De meeste mensen dragen hun AirPods op zo'n manier dat de steeltjes naar de grond wijzen. Wanneer ze hierdoor snel uit je oren vallen, kun je de oordopjes natuurlijk een beetje draaien. Draai de AirPods bijvoorbeeld een beetje waardoor de steeltjes naar buiten wijzen, in plaats van naar de grond.
Ja, de Apple AirPods zijn geschikt voor hardlopers! Je kunt de AirPods rustig met je meenemen tijdens een run. Ze zitten comfortabel, geven je veel bewegingsvrijheid omdat ze volledig draadloos zijn, en ze blijven meestal prima in je oren zitten.
Oordoppen gemaakt van schuim kun je ongeveer drie tot vijf keer gebruiken. Siliconen oordoppen kun je ongeveer vijf keer gebruiken. Oordoppen gemaakt van thermoplastisch materiaal kun je tot wel honderd keer gebruiken.