De 'f1′ achter labradoodle f1 staat voor het type kruising. F1 geeft aan dat de labradoodle een raszuivere kruising is tussen een labrador retriever en een poedel. Dit is dus echt de eerste generatie. Een labradoodle is dus enkel f1 als zijn of haar ouders een labrador retriever en poedel zijn.
Simpel uitgelegd geeft de f bij een labradoodle de generatie aan. Een labradoodle F3 is dus een kruising uit de derde generatie. Als een labrador retriever direct met een poedel wordt gekruist, is de labradoodle die eruit komt een f1. Wanneer een f1 met een andere f1 wordt gemixt ontstaat er een f3.
F2 (tweede generatie ) deze Kruising is F1 x F1 een Labradoodle (F1 of hogere generatie). NB F1 x F1 waarschijnlijk zullen sommige pups buitengewoon labby of zeer poedelige vacht krijgen en wordt nooit aanbevolen, aan mensen met een hevige allergie.
Geschikt voor mensen met een zwaardere allergie. F1b (Back Cross) : Een F1b Goldendoodle is een kruising tussen een F1 Goldendoodle en een Poedel. De verhouding van een F1b is 25% Golden Retriever 75% Poedel. Een F1b Goldendoodle heeft over het algemeen meer en strakkere krullen in vergelijking met een F1.
Als je twee labradoodles van de eerste generatie met elkaar kruist, komt daar de tweede generatie, labradoodle F2, uit voort. Een F2 Labradoodle is bijvoorbeeld een F1b Labradoodle gekruist met een poedel. Het resultaat is in dit geval 87% poedel en 13% Labrador.
Een F1B Labradoodle is een eerste generatie poedelras kruising met een F1 Labradoodle. Het resultaat is een 75% poedel en een 25% labrador. Deze honden kunnen en mogen niet werpen (puppies maken).
F3 is het maximale gewicht van het samenstel dus auto plus aanhanger. Deze waarde is alleen ingevuld als de maximale massa van de combinatie lager is dan de maximale massa van de auto plus de maximale massa van de aanhanger.
De 'f' staat voor een generatie. Hoe hoger het cijfer achter de F, hoe verder de generatie van een labradoodle is. Een labradoodle f4 is dus bijvoorbeeld een hond van de vierde generatie.
Daarnaast is er de kwestie van het 'hypoallergeen' zijn. Helaas blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht dat er geen bewijs is dat de labradoodle hypoallergeen zou zijn. Sterker nog: de labradoodle blijkt meer allergie-opwekkende stoffen aan te maken dan bijvoorbeeld de labrador!
De 'f1′ achter labradoodle f1 staat voor het type kruising. F1 geeft aan dat de labradoodle een raszuivere kruising is tussen een labrador retriever en een poedel. Dit is dus echt de eerste generatie. Een labradoodle is dus enkel f1 als zijn of haar ouders een labrador retriever en poedel zijn.
Alt+F4 is misschien wel de meest bekende toetscombinatie. Hiermee wordt het programma (of venster) dat je voor je neus hebt gesloten. Deze toetscombinatie doet hetzelfde als het bekende Windows-kruisje, rechtsboven in je vensters/programma's. Met SuperF4 kun je ook vastgelopen programma's beëindigen.
Het is een hond met gevoel voor humor en veel energie. Ze zijn makkelijk te trainen en erg sportief. De Labradoodle is nog niet officieel erkend. Het is een kruising tussen een Poedel en een Labrador.
De Labradoodle mini is de kleinste en weegt tussen de 7 en de 13 kilo. De medium doodles wegen tussen de 13 en de 20 kg en de standaard doodles hebben een gewicht van 23 tot 30 kilo. Het is een heel beweeglijk ras, deze hond heeft dagelijks fysieke en geestelijke uitdaging nodig.
F2: dit is de tweede generatie, dus een F1 en een F1 die samen Goldendoodle pups krijgen; F1b en F2b: dit is een terugkruising van een Goldendoodle en een Poedel; F3: de derde generatie, waarbij F2 en F2 of F1b en F2 Goldendoodle pups krijgen.
Voor- en nadelen van de (Australian) Labradoodle
De hond zit vol met energie en die moet hij dagelijks kwijt. De hond doe je geen groter plezier met buiten rennen, voorwerpen laten zoeken en dingen te leren. Het nadeel van deze eigenschap is dat de hond zich snel gaat vervelen en kattenkwaad gaat uithalen.
Een labradoodle is een kruising tussen een poedel en een labrador retriever. Het is een gemakkelijke gezinshond; blij en gemakkelijk op te voeden. Hoewel er verschillende vachttypes voorkomen, hebben ze allemaal gemeen dat hun vacht nauwelijks verhaart. Ze moeten wel regelmatig worden geborsteld en getrimd.
Een Labradoodle is een mix van verschillende rassen. De meeste fokkers gaan erg zorgvuldig te werk, daarom kost een Labradoodle zo'n € 1.700,- tot € 2.500,-. Denk naast de aanschafkosten van de hond ook aan kosten voor voeding, de dierenarts, hondenbelasting en een puppycursus.
Het is inderdaad mogelijk om je Labradoodle te trainen om alleen thuis te blijven. Het is en blijft een gezelschapsdier, dus denk niet dat je hem aan kunt leren om 8 uur per dag alleen te zijn. Het wordt door experts aangeraden om je hond niet langer dan 4 á 5 uur alleen thuis te laten.
Deze honden raken opgewonden van dingen die andere honden niet eens zien of opvallen. Je hond is niet constant druk en opgewonden. Vaak is het maar een kort moment of een korte periode. Drukke honden hebben vaak een wilde, bijna paniekerige, blik in hun ogen.
De Labradoodle is erg slim en leergierig. Nieuwe kennis nemen ze snel op en iets nieuws hoeft ze vaak maar één keer verteld te worden. Het nadeel is dat je net zo snel ongewenst gedrag aanleert en dat eigen maakt. Daarom is training erg belangrijk.
Dit is waarom je nooit puppy's trappen moet laten lopen, springen, trainen en veel wandelen. Veel activiteit op jonge leeftijd kan op latere, of zelfs op jonge, leeftijd problemen als heupdysplasie en andere orthopedische problemen geven. Denk aan de puppy regel: voor elke maand 5 minuten meer activiteit.
Doodles zijn natuurlijk heel schattig, maar hebben ook een goede gezondheid, een hypoallergene en onderhoudsarme vacht, zijn intelligent en leren snel. De Labradoodle is een gewild familiehuisdier.
Qua rijstijl is de Formule 3 wel te vergelijken met de Formule 1, met het verschil dat de kracht en de snelheid in de Formule 1 een stuk hoger liggen. In tegenstelling tot de Formule 1 heeft de Formule 3 verschillende kampioenschappen. De belangrijkste is het FIA Formule 3-kampioenschap.
Deze kosten worden per auto op ongeveer $15,000 a $20,000 geschat. De nieuwe F3 2019 is een upgrade van de huidige GP3-auto die in 2016 haar introductie kende. Deze auto is in Frankrijk in 2015 uitgebreid getest door Giedo van der Garde.
Voor iedereen van eerder of later die het niet kent – het is een engels acroniem dat staat voor: What You See Is What You Get. Oftewel: wat je schrijft komt direct in de juiste opmaak te staan.