Het meel bevat net als tarwemeel ook langzame koolhydraten. Deze koolhydraten kun je best af en toe nemen. Maar pas op dat je het niet té lekker gaat vinden! Want naanbrood kan je beter niet te vaak eten.
Naan (Dari voor "brood", in het Nederlands ook wel - dubbelop - naanbrood genoemd) is een brood dat van tarwemeel wordt gemaakt. De naan is het belangrijkste bijgerecht bij de maaltijden in Centraal- en Zuid-Azië. In sommige talen wordt het nan genoemd; de Birmese naam is nanpya.
Naanbrood komt uit India.
Het lekkerste naanbrood kopen doet u bij asianfoodlovers.nl, je online toko. Op onze website vind u een ruim assortiment aan de lekkerste Aziatische producten, zoals bijvoorbeeld noedels, sojasaus, soep en snacks. Maar ook kunt u op onze website non-food artikelen vinden.
In de koelkast blijft dit naanbrood zeker 3 dagen goed. Je kunt het ook invriezen, dan houd je het zeker 3 maanden goed.
Je kan de gebakken naans ook in aluminiumfolie verpakken en in de koelkast bewaren. Om ze op te warmen, leg het hele pakketje een kwartiertje in een matig verwarmde oven. Wil je maar één naan opwarmen, besprenkel die dan met een water water en warm een minuutje op in de magnetron.
Naan is een platbrood op basis van tarwemeel en gist. Daarmee is naan meteen een uitzondering in de categorie platbroden, die gewoonlijk geen gist, desem of rijsmiddelen bevatten. Om het brood extra volume te geven wordt soms ook melk of yoghurt toegevoegd.
Focaccia is een Italiaans plat brood. Het komt oorspronkelijk uit Ligurië, de streek rond Genua, en de naam komt waarschijnlijk van het Latijnse focus (haard), zoals het werd genoemd door de Etrusken die het brood op hete stenen bakten.
Platbrood was reeds bekend in Sumer en het oude Egypte. Het is vermoedelijk de oudste methode om brood te bakken, omdat men met weinig ingrediënten op eenvoudige wijze platbrood kan maken op bijvoorbeeld een steenoven.
Zoals met zoveel soorten brood, kun je naanbrood beter niet in de koelkast bewaren. Wel kun je naanbrood als volgt bewaren: Keukenkast: 2-4 dagen te bewaren. Diepvries: tot 1 maand te bewaren.
Zo telt een snee wit brood met melk en water respectievelijk gemiddeld 74 en 77 kcal. Met een snee bruinbrood krijg je dan weer 83 kcal binnen. Een snee volkorenbrood bevat 82 kcal. En meergranenbrood bevat per boterham zo'n 91 kcal.
Wit brood is ontdaan van de extra vezels en voedingsstoffen en bevat hierdoor meer calorieën dan volkoren brood. Hieronder geven we de voedingswaarde mee van de verschillende broodsoorten per 100 gram en vervolgens per snede brood van 35 gram. Een gemiddelde boterham van 35 gram bevat dus ongeveer 90 kcal.
Zoals in Frankrijk het stokbrood niet weg te denken is, vind je in Italië overal de ciabatta: slof of pantoffel in de moedertaal. Grappig genoeg bakken juist de Italianen hun ciabattas met de Franse slag.
In Midden-Italië is pane integrale meestal zonder zout, maar er zijn ook soorten met zout. Wil je graag bruin brood met zout dan kun je vragen naar 'pane integrale con sale'. Je ziet ook weleens pane di farro (een soort spelt), pane multi-cereali (meergranen), pane di segale (met rogge).
Il pane comune
Brood en Italianen, dat gaat niet zonder elkaar. De Romeinen bakten al broodjes, en ze kenden de waarde ervan.
Is Arabisch brood gezond? In 1 stuk libanees platbrood zitten 272 kilocalorieën. 1 stuk libanees platbrood staat voor 85 gram. Deze hoeveelheid libanees platbrood bevat 7,667 gram eiwit en 1,0115 gram vet waarvan 0,136 gram verzadigd vet is.
Naanta, geïnspireerd op Naan & Pita
Een uniek ambachtelijk broodje met rustieke look. Snel en eenvoudig te vullen door voorgesneden opening. Door de flexibele korst en zachte kruim perfect voor allerlei soorten vullingen. Gemaakt van alleen maar natuurlijke ingrediënten, met vezels en laag in zout.
Hoe Bewaar Je Flatbread
Je kunt ze ook bewaren: Koelkast – in de koelkast kun je ze 3 a 4 dagen bewaren doe ze in een afsluitbare plastic vriezer zak. Vriezer – De flatbreads kun je ook prima invriezen doe ze ook in een vriezer zak.
Tip!! Je kunt dit platbrood ook prima invriezen. Voor gebruik rechtstreeks uit de diepvries 10 tot 15 minuten opwarmen in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Donker Fries roggebrood levert de minste calorieën en de meeste voedingsstoffen. Zuurdesembrood levert veel calorieën/koolhydraten maar ook veel voedingsstoffen. Op de vezels na zit er weinig verschil tussen wit en bruin brood. Donker Fries roggebrood levert de minste calorieën en de meeste voedingsstoffen.
Er zitten 64 kilocalorieën in 1 stuk (50 gram) hard gekookt ei. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'hard gekookt ei'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.