Zachter kan het niet: de hotelkwaliteit extra zacht handdoeken van HEMA zijn de dikste en zachtste handdoeken in het assortiment! Deze handdoeken zijn gemaakt van 100% katoen en heel dicht geweven, namelijk 670 gram katoen per vierkante meter. De handdoeken zijn heel vochtsabsorberend en heerlijk zacht.
Kijk op het labeltje of de handdoek is gemaakt van 100% gekamd katoen, want dat blijft heel lang zacht. Bij gekamd katoen zijn de kortere draden verwijderd, waardoor de handdoek sterk blijft en je geen pluisjes krijgt. Kijk goed naar de dichtheid van de lusjes in het weefsel.
De 5 beste handdoeken in een oogopslag
Aquanova Badlakenset - Een set met drie superzachte handdoeken van zware kwaliteit. Walra Badgoedset - Niet alleen zacht, maar ook duurzaam. Seashell Luxor Hotel Handdoek - Breng je vakantie naar huis met deze handdoeken van Hotel kwaliteit.
Wanneer een handdoek extra dik is, wordt er gesproken van hotelkwaliteit. Dit zijn handdoeken vanaf 550/600 gram per vierkante meter.
In de praktijk is al meermaals bewezen dat ons organic badtextiel voor hotels gemiddeld 50% langer mooi blijft en in gebruik is dan reguliere handdoeken, een welbewuste keuze als je gaat voor efficiëntie hand in hand met hotelkwaliteit en minimale belasting voor het milieu.
Het gewicht van de stof wordt uitgedrukt in gram per m2. Hoe zwaarder het gewicht van de handdoek per vierkante meter, hoe beter de kwaliteit. De meeste handdoeken hebben een gewicht tussen de 400 gr/m2 en 500 gr/m2. Handdoeken met een middelzware kwaliteit zitten boven de 550 gr/m2.
Maar hier geldt hetzelfde: na twee jaar verban je die handdoeken best richting vuilnisbak en schaf je nieuwe aan. Als je verschillende sets hebt en regelmatig wisselt kan je ze uiteraard wel wat langer houden.
Hoe vaak moet je handdoeken wassen? Ook al kom je net schoon onder de douche vandaan, toch moet je je handdoeken regelmatig wassen. Ten minste een keer per week, maar het liefst nadat je de handdoek drie tot vijf keer gebruikt hebt. Elke keer dat je je afdroogt, komen er namelijk dode huidcellen in je handdoek terecht.
Het bekendere zachte badstof, waarmee normalerweise handdoeken, badjassen en beddengoed worden gemaakt, wordt walk-badstof genoemd.
Maar hoeveel kun je dan in je wasmachine stoppen om aan die maximum aantal kilo's te komen? Je kan het simpel houden en gewoon de 'vuistregel' aanhouden. Als vuistregel kun je namelijk zeggen dat je altijd een vuist tussen je was en de bovenkant van de trommel moet kunnen maken.
Was kouder. Voor de hele vuile was gebruik je een hogere temperatuur, maar in de meeste gevallen worden je handdoeken prima schoon op een temperatuur van 30°C tot 40°C. De handdoeken zullen langer hun kleur behouden en langer meegaan.
De perfecte kleurencombinaties bij handdoeken
Bij het combineren van verschillende kleuren handdoeken is het mooi als je een lichte kleur (zoals zand, wit of kiezel) combineert een uitsprekende of donkere kleur (zoals taupe, blauw, antraciet, roze of groen), hierdoor is het contrast goed te zien.
Wanneer handdoeken worden gestreken, komen de katoenvezels in aanraking met hoge temperaturen waardoor ze kunnen beschadigen. Het beschadigen van de katoenvezels zorgt ervoor dat jouw handdoeken kunnen gaan pluizen én dat het absorberend vermogen van de handdoek achteruit gaat.
Handdoeken die je zonder wasverzachter wast en aan de lucht laat drogen, worden vaak hard. Dit tot grote ergernis van velen. Onderzoekers hebben nu eindelijk een verklaring voor dit vervelende verschijnsel: er wordt een dun laagje water door het oppervlak van de handdoek opgenomen.
Kleding wordt meestal hard na het wassen als de trommel te vol is en het water de kleding niet goed bereikt. Andere oorzaken van harde kleding na het wassen zijn te veel wasmiddel, of juist te weinig wasmiddel. Bij te weinig wasmiddel zorgt kalk in het water voor harde was.
Eigenlijk is er geen verschil tussen badstof en katoen. Badstof is namelijk katoen. Het is alleen op een bepaalde manier geweven, zodat er lussen in de stof ontstaan en de stof dus wat ruwer wordt. Op zich is het ook mogelijk om andere materialen dan katoen te gebruiken om badstof te maken.
Badstof is een speciaal weefsel van katoen dat bestaat uit ingeweven lussen.
Een (groot) strandlaken koop je (online) bij Decathlon. We hebben grote en kleine strandlakens in één kleur of met print van ons surfmerk Olaian. Onze strandlakens kunnen door kinderen en volwassenen gebruikt worden.
Handdoeken kunnen harder slijten als je ze bij andere kleding mee wast, bovendien kunnen pluisjes van je handdoeken op je andere kleding terecht komen. Wil je een stapel handdoeken wassen? Doe ze dan apart in de wasmachine.
Handdoeken wassen op zo'n 30 – 40 graden is voldoende. Zo worden ze goed schoon en gaan ze langer mee. Bij nieuwe handdoeken en bij erg vuile handdoeken kunt u wel kiezen om ze op 60 graden te wassen.
Om de hygiëne te behouden is het wel aan te raden om een handdoek maximaal 3 keer te gebruiken en hem dan wel echt te wassen, de bacteriën zijn dan wel niet schadelijk maar hopen zich wel op, waardoor de handdoek op een gegeven moment niet zo fris meer is.
Voordat u nieuwe handdoeken wast en in gebruik neemt, kunt u deze het beste 24 uur laten weken in koud water. Dit zorgt er voor dat de katoen vezels zich openen en vocht beter geabsorbeerd wordt. Het zorgt er ook voor dat overtollige verfresten worden verwijderd.
Wanneer je je nieuwe handdoeken hebt gewassen, zal je ten eerste merken dat de handdoeken beter vocht absorberen. Bovendien is het belangrijk dat de handdoeken goed schoon zijn, voordat je ze gebruikt.