Plannen is dus een belangrijke vaardigheid die kinderen moeten beheersen om hun taken goed uit te kunnen voeren. Het gaat hierbij om het uitvoeren van dagelijkse taken, zoals op tijd zijn, maar bijvoorbeeld ook om het doen van huiswerktaken.
De competentie Plannen en organiseren geeft aan of je werkzaamheden overziet en organiseert, en of je daar doelen en prioriteiten in stelt. Een voorbeeld van deze competentie is: "Ik haal deadlines door gestructureerd en planmatig te werken". Schat in wat er aan tijd en middelen nodig is om een studieopdracht te maken.
Vanaf jonge leeftijd wordt van je verwacht dat je van alles plant. Je moet plannen wanneer je je proefwerken leert, wanneer je gaat sporten en zelfs het nadenken over hoe laat je van huis moet gaan om ergens op tijd te komen is plannen. Organiseren is het orderlijk bewaren en regelen van alles wat je doet.
Onder plannen (spreek uit 'plennen') verstaan we: uitgaande van de huidige situatie vaststellen van in de toekomst gewenste resultaten en de daarvoor benodigde activiteiten, mensen en middelen.
Wil je beter leren plannen dan is het belangrijk om je prioriteiten te bepalen. Pak daarom je takenlijst erbij en bepaal goed voor jezelf of de taken op de lijst je echt vooruit gaan helpen richting je dromen. Is dit niet het geval, schrap deze taken dan van je lijst.
Planning is vaak een onbewust en automatisch proces. Er zijn meerdere delen van de hersenen nodig om te kunnen plannen of organiseren en als er een deel beschadigd is, is dit van invloed op de hele handeling. Problemen met plannen is één van de kenmerken van niet aangeboren hersenletsel.
Je kunt door je dagelijkse planning gaan en A schrijven naast belangrijke items die eerst gedaan moeten worden, B naast items die voor morgen gedaan moeten worden, C naast items die vrijdag afgerond moeten zijn, enzovoorts. Plan een tijd voor elke taak. Schrijf hoe lang je verwacht te besteden aan elke taak.
De test rond planningsvaardigheden meet hoe je je eigen werk of de taken van je collega's inplant.
Effectief plannen betekent keuzes maken en beoordelen wat belangrijk is in je werk en wat dringend is. Prioriteiten stellen in je werk levert je een goed overzicht op waaraan jij je tijd in je werk wilt besteden. Je laat je minder afleiden door verstoringen (zoals telefoontjes, e-mails, collega's die langskomen).
Een planner, soms ook productieplanner genoemd, is een persoon die zich binnen een organisatie bezighoudt met het opstellen en beheren van planningen. Taken van een planner zijn onder meer het inplannen van personeel, het maken van logistieke planningen of het beheren en coördineren van bestaande planningen.
Hard skills zijn vaardigheden die je nodig hebt om de functie goed te kunnen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde technische vaardigheden zoals het beheersen van een computerprogramma.
Beter plannen zal ervoor zorgen dat je minder gaat uitstellen. Er komt een betere balans tussen leuke en minder leuke taken. Dit zorgt ervoor dat je jezelf na het afronden van een vervelende taak kunt belonen met het afronden van een leuke taak. Het werk wordt op deze manier zo veel leuker en effectiever!
Kwaliteitsgerichtheid wil zeggen dat je hoge eisen stelt aan je eigen werk en dat van anderen en voortdurend streeft naar verbetering ervan.
Een werkplan is een overzicht van een reeks doelen en processen waarmee een team die doelen kan bereiken, en het geeft de lezer een beter begrip van de omvang van het project. Werkplannen worden gebruikt in het zakelijke of academische leven en zorgen dat je georganiseerd blijft bij het werken aan projecten.
gemiddeld salaris van een planner
Als fulltime planner ga je gemiddeld tussen de 2.394 en 2.465 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat 31.480 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt.