Hoe lang gaat kunstgras mee? Mits kunstgras goed onderhouden wordt kan het gemakkelijk tot wel 10 jaar mee gaan.
Het mooie van kunstgrasmatten die je op het terras neerlegt, is het feit dat je er gerust een stoel, tafels en andere spullen op kunt zetten. Je hoeft niet bang te dat zijn de kunstgrasmat beschadigd raakt. De grasmat is namelijk goed bestand tegen gewicht en bewegende objecten als schuivende stoelen.
Het is dan ook begrijpelijk dat mensen ervoor kiezen om het kunstgras met heet water te reinigen. Dit is niet aan te raden. Heet water kan het kunstgras beschadigen en verlaagt de goede kwaliteit.
U kunt het kunstgras bijvoorbeeld schoonmaken met een mix van water en schoonmaakazijn. Daarnaast zijn er diverse biologisch afbreekbare middelen te koop, die speciaal zijn ontwikkeld om de geur van katten- en hondenurine te verwijderen. Deze anti-urine sprays zijn te koop in tuincentra en dierenzaken.
Je kunt ook worteldoek onder het kunstgras leggen, al is ons stabilisatiedoek een stuk steviger. Daarnaast zorgt een stabilisatiedoek ervoor dat er geen onkruid door het kunstgras groeit: echt mannen maaien niet!.
Een stevig zandbed en een stabilisatiedoek moeten onder het kunstgras. De opbouw van kunstgras is erg belangrijk. Zelfs zo belangrijk dat het kunstgras niet mooi ligt en blijft liggen wanneer de ondergrond niet in orde is.
Een ondergrond van kunstgras hoort tussen de 5 en 10 centimeter te zijn. Hoe vaster en minder waterdoorlatend de grond is waar u uw kunstgras op gaat plaatsen, hoe dikker de kunstgras ondergrond moet zijn. Een voorbeeld hiervan is klei.
Waar moet ik op letten voor het beste kunstgras
Allereerst is een goede vezelstructuur, die stevig is vastgelijmd op de ondergrond, erg belangrijk, want wanneer deze goed is, kan er niets afbreken. Ten tweede is het belangrijk dat de grasvezels er zoveel mogelijk uitzien als gras.
De vezeldichtheid is enorm belangrijk bij de kwaliteitsbepaling van kunstgras. Hoe hoger de de dichtheid van het kunstgras hoe hoger de kwaliteit. Een hoge dichtheid van de vezel zorgt voor mooier kunstgras en daarbij lijkt het ook heel erg op echt gras.
Voor de ondergrond voor kunstgras raden wij normaal een zandbed van 4 tot 5 cm straatzand, rijnzand brekerzand aan. Wanneer de ondergrond slecht water kan afvoeren dan is het raadzaam om 10-15cm zand aan te brengen of om gebruik te maken van drainagematten. Een ondergrond van gebroken puin of lavazand is ook mogelijk.
Kunstgras is een investering voor de toekomst. U verwacht het misschien niet, maar kunstgras is uiteindelijk goedkoper dan natuurgras. Dit heeft alles te maken met de lange levensduur én u bespaart tevens op onderhoudskosten.
#1 Als je kunstgras stoffig of vies is geworden
Zeker als het een tijdje niet geregend heeft, kan je merken dat je kunstgras wat stoffig of vies wordt. In dat geval is het kunstgras sproeien de makkelijkste en snelste manier om de boel weer lekker schoon en fris te krijgen.
Kunstgras dient vanaf de onderzijde/rug (zwarte kant) gesneden te worden. Snijd dan netjes langs de rijtjes met steken om de kunstgrassprieten niet te beschadigen en houd het Stanleymes een beetje schuin bij het snijden.
Een shockpad is een rubberproduct dat gedurende tientallen jaren bestand is tegen zeer zware belasting door trillingen en de spanningen die daarbij optreden. Een shockpad wordt ook wel vergeleken met een brugoplegging of oplegblok.
Het kunstgras kan bij harde wind opwaaien, maar met deze pinnen blijft je kunstgrasgazon goed liggen. Deze pinnen steek je in iedere hoek en om de 2 meter van de uiteinden van de aangelegde grasmat. Gebruik een rubberen hamer om de pinnen stevig in de grond vast te slaan.
Het zand valt tussen de kunstgrassprietjes en zorgt ervoor dat de vezels omhoog blijven staan. Het vertraagt het proces van platliggen. Het zand beschermt de grasmat en zorgt tevens voor stabiliteit, daardoor komen er geen vouwen of kreukels in het gras bij veelzijdig gebruik.
Net als op tegels is het goed mogelijk om kunstgras te leggen op een betonnen ondergrond. U kunt het kunstgras tapijt direct aanbrengen en vastplakken op het beton met kunstgras tape of met kunstgras lijm en band. Om het kunstgras vast te lijmen op betonband kunt u het beste gebruik maken van kunstgras kit.
Ja, je kunt kunstgras op tegels leggen, mits de tegels een egale, vlakke ondergrond vormen.
Er zit verschil in kosten kunstgras wat de locatie betreft. Gemiddeld ben je voor kunstgras leggen prijzen tussen de €8,50 per vierkante meter kwijt als je dit op een stuk doet waar je eerst ook grasveld had. De hovenier kan niet zomaar kunstgras aanleggen.