De Telegraaf heeft paaseitjes getest en daarbij zijn de Albert Heijn Excellent paaseitjes met een kleine voorsprong als beste paaseitjes uit de test gekomen. Welke paaseitjes zijn nog meer goed uit de chocolade paaseitjes test gekomen? Voor deze test werden de massieve melkchocolade paaseitjes getest.
Paaseitjes kopen doe je natuurlijk bij Jumbo: we hebben chocolade paaseitjes in meer dan 20 verschillende smaken. Maar ook grote, holle paaseieren vind je bij ons. De ene nog lekkerder dan de andere. Probeer daar maar eens vanaf te blijven.
Hoeveel Paaseitjes zitten er in een kilozak? Misschien heb je het jezelf weleens afgevraagd: "Hoeveel Paaseitjes zitten er in een kilo zak?" Onze Paaseitjes wegen ongeveer 7,5 -8 gram per stuk. Dit betekent dat in 5 kilo zo'n 660 chocolade eitjes gaan.
Paaseitjes kunnen van pure, melk of witte chocolade worden gemaakt. De pure variant zal echter niet snel van 72% cacao worden gemaakt. Meestal is het cacao gehalte lager en bevatten de paaseitjes meer suiker.
Geen zorgen als je meer dan drie eitjes per dag binnenspeelt, want om één kilo bij te komen moet je liefst 7.000 calorieën éxtra eten, of zo'n 150 paaseitjes. Wil je toch verantwoord snoepen, dan raadt de Nederlandse hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell aan om pure chocolade te eten.
Seidell: "Wie één of twee pure paaseitjes per dag eet, loopt zelfs een lager risico op hart- en vaatziekten, door de gunstige voedingsstoffen die erin zitten." "In de pure paaseitjes zit minder vet en suiker dan in de andere paaseitjes.
Het wordt afgeraden om meer chocolade te eten om hart- en vaatziekten te voorkomen. Naast gunstige stoffen bevat chocolade namelijk ook veel verzadigd vet. Dit verhoogt het risico op hart- en vaatziekten juist. Ook zitten er veel calorieën in chocolade.
Bij de Kruidvat koop je een kilo paaseitjes voor 8,95 euro en HEMA is met 9,25 euro ook behoorlijk duur. Maar Jumbo is in deze test het allerduurst: daar kost een kilo paaseitjes bijna een tientje.
Een daarvan is dat de figuur van de paashaas ontspringt van een volksverhaal van de Teutonen -een Germaanse stam- over Ostara. Deze godin van de vruchtbaarheid zou een gewond vogeltje veranderd hebben in een haas om het te genezen. Die haas zou ieder jaar terugkomen met eieren als teken van dankbaarheid.
Volgens Kieft horen bij Pasen vooral frisse en lichte smaken. ,,Pasen valt namelijk in het voorjaar. Ik kies daarom meestal voor taarten met citroen of lemoncurd, dat geeft mij echt een paasgevoel.” ,,Frisse smaken van fruit zoals citrus, mango en passievrucht passen goed bij de paasdagen”, vindt ook De Vries.
In de vastentijd tussen Aswoensdag en Pasen mochten er lang geleden geen vlees en geen eieren worden gegeten. Daarom beschilderden mensen de eieren die in die tijd werden gelegd. En op Paaszondag mochten er eindelijk weer eitjes worden gegeten.
De eerste is via bijvoorbeeld het melkpoeder dat in chocola zit en dat afkomstig is van dieren. Daarnaast kan de apparatuur die in een fabriek wordt gebruikt besmet zijn geraakt met salmonella, waarna de bacterie in de chocola terechtkomt.
12 extra grote paaseitjes in de smaken melk, puur, melk noga, melk hazelnoot, melk karamel zeezout en puur pecan kokos! De chocolade van Tony's ziet er altijd op z'n paasbest uit, maar deze eitjes in een leuk eierdoosje zijn helemaal om op te (vr)eten!
Dit zijn er 47. Waarschijnlijk ben je de tel inmiddels allang kwijt. Melkchocolade is de meest geliefde smaak. Als er paaseitjes op tafel staan, pakt 74% eerst alle paaseitjes in de smaken die hij of zij het lekkerst vindt.
6/ Dragee pralinée
Ook wel kievitseitjes genoemd door het kleurrijke suikerlaagje. Knapperig van buiten, pralinée van binnen. Wat opvalt? Het uiterlijk van dit paaseitje verschilt van alle andere chocolade eieren.
Elke dag een klein stukje chocolade eten kan absoluut geen kwaad, als je verder gewoon een gezond eetpatroon hebt. Je krijgt dan namelijk evengoed al je goede voedingsstoffen binnen. Een nadeel is dat we na het eten van een klein stukje chocolade vaak zin krijgen in meer.
Rauwe chocolade (raw chocolate) is het gezondst. Deze chocolade bevat veel meer cacao dan de 'gewone' chocolade. En doordat de bonen niet gebrand, maar koud gemalen zijn, zijn de gezonde stofjes beter bewaard gebleven. Ook zijn er geen suiker en andere smaakmakers aan toegevoegd.
Bovendien is het ook van belang om te weten hoeveel chocolade je moet eten om enig effect te hebben: tussen de 100 en 200 gram per dag voor een gemiddelde persoon, om precies te zijn.
"Een gemiddeld paasei bevat zo'n 40 kilocalorieën, dus dat betekent dat je meer dan 120 paaseieren kunt eten voordat je 1 kilo aankomt."
Als je zeker wilt weten dat je niet te veel of te weinig eet met Pasen, vervang je een tussendoortje, zoals een pakje liga's, met 4 of 5 paaseitjes. De rest van de dag eet je vervolgens normaal, dus drie hoofdmaaltijden en hiernaast nog twee andere tussendoortjes.
Mits goed opgeslagen is chocolade 1 jaar houdbaar. Dit geldt voor de producten zonder vulling: massieve chocolade, zoals tabletten en holle figuren zoals Paashazen en Paaseieren. Bonbons met pralinévulling zijn 6 maanden houdbaar, mits correct opgeslagen.
En van ongezond eten kom je aan. Maar één paaseitje van melkchocolade bevat gemiddeld 45 calorieën. En om één kilo aan te komen, moet je volgens hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell ongeveer 7000 calorieën extra eten. Dat komt neer op ongeveer 150 paaseitjes.
Er zitten 44 kilocalorieën in 1 stuk (8 gram) chocolade-eitjes. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'chocolade-eitjes'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.