Nee, Ymea is niet gevaarlijk. Wel wordt geadviseerd het aanbevolen gebruik niet te overschrijden. Alle producten van Ymea zijn geschikt voor langdurig gebruik. Wanneer je andere medicatie gebruikt, raden we aan om contact op te nemen met je huisarts.
Ymea 8-in-1 ondersteunt bij 8 veelvoorkomende overgangsverschijnselen. Zo helpt Ymea 8-in-1 onder anderen bij opvliegers en nachtelijk transpireren1*, het draagt bij aan de vetverbranding en gewichtsverlies3* én helpt moeheid te verminderen2*.
Lichaamsbeweging is belangrijk om de overgangsklachten te beperken. Sport regelmatig, pak de fiets of ga lekker wandelen. Probeer ook vaak buiten te bewegen, want zonlicht heeft een goede invloed op je botten en je lichaam. Een sport waar je aan zou kunnen denken, is yoga.
De perimenopauze duurt meestal tussen vijf en tien jaar. Ymea mag gedurende die hele periode gebruikt worden.
Antwoord: Van geen enkel vrij verkrijgbaar middel tegen overgangsklachten is aangetoond dat het minder klachten geeft dan een neppil (placebo). Ze bestaan vaak uit fyto-oestrogenen, vitaminen en/of zilverkaarsextracten. Fyto-oestrogenen zijn plantaardige stoffen met een oestrogeenachtige (hormonale) werking.
Er worden geen bijwerkingen of interacties genoemd. Recent ontving de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) een melding van maagklachten bij een patiënte die Ymea gebruikte tegen overgangsklachten.
Ymea is er om deze vrouwen te ondersteunen. Onze natuurlijke producten zijn speciaal samengesteld voor de unieke behoeften van vrouwen in de overgang. We gebruiken kruidenextracten die je lichaam ondersteunen bij overgangsverschijnselen zoals opvliegers1*, nachtzweten1* en stemmingswisselingen1*.
Door de hormoonschommelingen tijdens de overgang kan de stofwisseling veranderen, waardoor het soms moeilijker is om op gewicht te blijven. Daarnaast kan de verdeling van vet over het lichaam veranderen.
Artsen schrijven clonidine voor aan vrouwen die opvliegers hebben en geen hormonen mogen gebruiken, zoals bij vrouwen met borstkanker. Clonidine werkt alleen tegen de opvliegers en zweetaanvallen en niet tegen andere overgangsklachten. Het zorgt ervoor dat de opvliegers minder heftig zijn en minder vaak voorkomen.
De overgang is een aantal jaren rondom uw laatste ongesteldheid. U merkt dat er meer of minder tijd komt tussen uw ongesteldheid. Ook kunt u erger ongesteld worden met meer bloedverlies. U kunt het opeens heel warm krijgen en zweten.
Kunnen opvliegers op oudere leeftijd nog steeds voorkomen? Het antwoord is: ja. Veel vrouwen hebben tot lang ná de overgang nog last van opvliegers. En opvallend: ook mannen kunnen op latere leeftijd last hebben van opvliegers.
Waar zit oestrogeen in? Oestrogeen wordt dus onder andere aangemaakt in je eierstokken en vetcellen, maar kan ook uit je voeding worden gehaald. Dit wordt plantaardig oestrogeen, of fyto-oestrogeen, genoemd. Je vindt fyto oestrogeen onder andere in sojaproducten en diverse groenten, zoals asperges en broccoli.
Voor en na de menopauze is er een periode van enkele jaren waarin de hormonen een nieuw evenwicht zoeken. Deze periode noemen we de overgang. Dit is een natuurlijke fase in het leven van iedere vrouw. De overgang is geen aandoening, maar u kunt zich er wel ziek door voelen.
Gebruik van een zilverkaars(extract) van hoge kwaliteit is veilig en heeft geen significante bijwerkingen, zeker als de aanbevolen dosis wordt aangehouden voor het desbetreffende extract. Zilverkaars is veilig voor vrouwen met (behandelde) borstkanker.
Meestal duurt een opvlieger een paar seconden of minuten, maar de klachten kunnen ook een kwartier of halfuur aanwezig blijven. Vooral in gezelschap of wanneer alle aandacht op u gericht is, kan dit erg vervelend zijn. Opvliegers kunnen in de nacht optreden met flinke transpiratie-aanvallen.
De warmte zorgt er voor dat je meer last hebt van opvliegers en andere overgangsverschijnselen. Opvliegers worden meestal uitgelokt door een bepaalde prikkel of spanning. Ook stress, pittige voeding, alcohol, koffie kunnen opvliegers uitlokken en verergeren.
Laagopgeleide vrouwen, (ex-)rooksters en vrouwen met angst, stress en depressieve klachten lopen ook meer kans op langdurige opvliegers. Bij langdurige klachten dient men ook aan andere oorzaken te denken, zoals overmatig alcoholgebruik, medicatiebijwerkingen of een angst- of paniekstoornis.
De klachten duren vaak wel 8 jaar en 10% van de vrouwen heeft zelfs 12 jaar na de laatste menstruatie nog opvliegers. Het hormonaal behandelen van klachten dient zo kort mogelijk te zijn in verband met bijwerkingen. Het NHG-Standpunt Hormoongebruik in de overgang uit 2006 adviseert een halfjaar na aanvang te stoppen.
Wanneer het gehalte aan progesteron en oestrogeen afneemt in je lichaam, wordt er minder gal geproduceerd. Hierdoor gaat je spijsvertering trager werken, waardoor gassen zich gaan ophopen. Dit kan voor een opgeblazen gevoel, winderigheid en buikpijn zorgen.
Loop je op een gemiddelde wandelsnelheid van vijf kilometer per uur – dat is stevig wandelen, dus niet rustig – dan verbrand je al snel vier calorieën per kilogram lichaamsgewicht. Iemand van 60 kilogram kan na een uur dus maar liefst 240 calorieën afstrepen. Dat staat gelijk aan een roze koek of een saucijzenbroodje.
Sepia is een van de middelen die kan worden ingezet om de bijwerkingen van [langdurig]hormoongebruik te neutraliseren. Hierbij kun je denken aan langdurig pil gebruik, of het gebruik van een spiraaltje met hormonen of inhalers die corticosteroïden bevatten, een prednison kuur.
Bij milde klachten van overgang en depressie kunnen gesprekken met de huisarts of de praktijkondersteuner, psychotherapie of een gesprekstherapie een goede behandelaanpak zijn. Wanneer de klachten ernstiger zijn kan je behandelaar ook antidepressiva voorschrijven.