Als koper betaalt u veilingkosten van 15% inclusief BTW over uw aankoop op Kunstveiling. Deze veilingkosten komen bovenop het bedrag dat u biedt en staan duidelijk bij het bieden aangegeven. Zodat u precies weet wat de aankoop u kost. De veilingkosten betaalt u aan de verkoper.
Een veiling is een markt waarbij één of meer objecten worden toegewezen aan bieders aan de hand van welgedefinieerde regels. Deze regels specificeren voor elke bieder welke objecten hij wint en hoeveel hij moet betalen, afhankelijk van zijn bod en de biedingen van andere bieders.
Ricardo, eBay en Qoop zijn volgens de Consumentenbond de drie beste veilingsites van dit moment. Kooplustige internetters hebben hier veruit de meeste keus wat betreft producten. Daarnaast bieden eBay en Ricardo verzekeringsmogelijkheden en aanvaarden zij aansprakelijkheid tot enkele honderden euro's.
Wat zijn de veilingkosten voor kopers? Hoe worden de veilingkosten bepaald? De veilingkosten (koperscommissie) bedragen 9% van het winnende bod en zijn inclusief btw (omzetbelasting). Kopers betalen de vergoeding aan ons en wij zorgen vervolgens voor de afdracht van btw aan de betreffende belastingdienst.
Je kunt met een gerust hart bieden en kopen op Catawiki. We hebben verschillende technische veiligheidsmaatregelen om onze bieders een veilige ervaring te geven. Een van deze maatregelen is bijvoorbeeld dat verkopers niet op hun eigen kavels kunnen bieden.
Kavels aanbieden voor de veiling is helemaal gratis en er is geen minimum en geen limiet op het aantal objecten dat je kunt aanbieden. En je betaalt pas commissie als je kavel verkocht wordt. Catawiki hanteert een veilige betaalmethode.
Wat gebeurt er als ik niet betaal? Als je het hoogste bod hebt uitgebracht en daarna niet gelijk betaalt, ontvang je van ons meerdere betalingsherinneringen per mail. Ook sturen we je een herinnering per SMS.
Deelnemers moeten eerst een account aanmaken op de betreffende website en credits kopen om mee te kunnen bieden. Elk bod dat uitgebracht wordt, kost een credit. Met elk bod gaat de prijs van de veiling met 1 cent omhoog. Deelnemers betalen dus per bod en de winnaar betaalt uiteindelijk het hoogste bod.
BVA Auction claimt de grootste veilingsite van Europa te zijn. Met een aanbod van meer dan 160.000 kavels per maand zijn ze zeker niet de kleinste.
De kosten van een executieveiling bedragen zo'n 8000 tot 12000 euro. Daarnaast krijg je nog te maken met het feit dat je veel minder voor je woning zult krijgen dan de marktwaarde van je woning. Dit zijn geen echte kosten maar het kost je uiteindelijk natuurlijk wel geld.
Opgeld/Veilingkosten: 16% van de Bieding(of zoveel meer of minder als BVA voorafgaand aan de veiling kenbaar maakt) als opgeld voor BVA (vermeerderd met de over dit bedrag aan opgeld verschuldigde BTW); m.
Je kunt je spullen ook laten veilen door een veilinghuis. Zo'n veilinghuis bereikt vaak een publiek dat meer wil betalen dan mensen op bijvoorbeeld de rommelmarkt. Verder neemt een veilinghuis al het werk uit handen. Je hoeft niet zelf achter betalingen aan en je hoeft geen vreemde mensen aan je deur te ontvangen.
Het openingsbod is altijd laag waardoor het interessant wordt om mee te doen. Je hebt eigenlijk ook niks te verliezen. Bied je mee dan kan je tickets voor een lage prijs kopen. Wordt je overboden, dan kost het je ook niks.
Op de veilingsites wordt altijd een startbod gegeven. Je moet je gegevens invullen en een paswoord en daarmee kun je inloggen. Pas dan kun je een bod uitbrengen. Wie het hoogste bod uitbrengt, zit aan de koop vast.
Het bieden start op € 1, 60% van de minimumprijs of op de minimumprijs, afhankelijk van waar jij als verkoper voor kiest. Aan het begin van de veiling starten alle kavels op één van deze drie mogelijkheden. Het is alleen mogelijk om een minimumprijs toe te voegen aan kavels met een hoge verwachte waarde.
Een groente- en fruitveiling is een veiling waar fruit en groenten verhandeld wordt. Het bieden gaat in dalende volgorde (bij afslag). Soms verhandelt een veiling alleen groenten of fruit.
SlaJesSlag is een veilingwebsite waar bezoekers de strijd aangaan om de leukste gadgets, woonitems, tickets en meer te winnen. Op deze website kun jij een betere deal scoren dan dat je het product wat jij op het oog hebt via een directe partij koopt. Gemiddeld worden er meer meer dan 3.000 veilingen per dag aangeboden.
Een internationaal veilingplatform met lokale kracht
AUCTIM brengt veilinghuizen, verkopers en kopers samen op één internationaal veilingwebsite. Met filialen in heel Europa is het contact en de expertise lokaal, maar het bereik internationaal.
Uw online aankoop is in deze gevallen bindend. Een openbare veiling is een veiling waarbij u zowel online als fysiek op locatie een bod kunt uitbrengen. Ook hiervoor geldt geen recht op bedenktijd. Zelfs niet als u de aankoop via de veilingsite hebt gedaan.
Ik heb mijn gewonnen veiling nog niet betaald, mag ik deze annuleren? Als je nog niet betaald hebt, kun je je waardebon of e-ticket annuleren binnen het herroepingsrecht van 14 dagen.
Het is helaas niet mogelijk om je reservering te wijzigen of annuleren via VakantieVeilingen.
Wil je iets verkopen op Catawiki? Een account en het aanbieden van een object is gratis, maar je betaalt wel 12,5% veilingkosten op het winnende bod wanneer jouw kavel wordt verkocht.
De veilingsite rekent commissiekosten voor zowel de koper (9 procent) als aan de verkoper (12,5 procent). Om dit te kunnen doen moet Catawiki vooraf expliciet toestemming vragen aan de particuliere koper om beide commissies in rekening te brengen.
Als de koper niet binnen de periode van 3 dagen betaalt, zullen we meerdere betalingsherinneringen sturen via e-mail. Als we de betaling nog steeds niet hebben ontvangen, wordt de koper geblokkeerd om verdere biedingen op Catawiki te plaatsen en wordt de verkoop vervolgens geannuleerd.