Als je tennist kun je gewoon je gravelschoenen aan doen, anderen kunnen ook prima vooruit met een hardloopschoen. Het dragen van binnenschoenen op een padelbaan wordt afgeraden, aangezien je daar niet genoeg grip mee hebt. Tot slot heb je nog een aantal eigenschappen nodig om padel goed te kunnen spelen.
Padelschoenen hebben een stijvere zool zodat je betere rotaties kunt maken. Ook zijn de groeven van zolen over het algemeen iets dieper, waardoor je meer grip hebt.
Omni wil zeggen dat de zool geschikt is voor alle outdoor activiteiten. Omni is de meest gebruikte zool voor tennissers in Nederland. Je kan er zowel mee op kunstgras als op gravel spelen.
PADELSCHOENEN KOOP JE BIJ DECATHLON
In onze winkel vind je de padelschoenen die het beste bij je passen. Bij Decathlon kan je kiezen uit een uitgebreid assortiment padelschoenen in diverse modellen en van meerdere merken, onder andere BULLPADEL, ASICS, HEAD, BABOLAT en ons eigen merk KUIKMA.
Om ervoor te zorgen dat je schoen goed zit neem je een halve maat groter dan je gewend bent maar niet veel groter dan dat.
Let op! Maatvoering van Babolat valt vrij klein gemiddeld vallen ze een maat kleiner. Deze Babolat V Pro 2 Clay schoen is een prettige tennisschoen met uitneembare binnenzool, samengesteld uit het synthetische leer met een licht ventilerende werking.
Om een indicatie te geven van de kosten voor een gemiddelde padelbaan (zonder extra zettings- en funderingsmaatregelen) moet je denken aan een prijs rond de 65.000 euro exclusief BTW (2021). Dit kan hoger of lager uitvallen afhankelijk van de locatie en uitgangspunten.
Padel is een wendbare sport en extra grip is belangrijk. Je wilt met je schoenen liever niet wegglijden. Helaas zijn er geen restricties voor de ondergrond. Er zijn banen gemaakt van gras, maar ook van gravel of beton.
Wat kost een gemiddelde prijs padel racket? Reken op 150 euro tot 300 euro voor een kwaliteit padel racket in de middenklasse. Zowel prijs als kwaliteit variëren in deze categorie, sommige padel rackets hebben een aanzienlijk betere prijs-kwaliteitverhouding dan andere.
Bij padelschoenen is het belangrijk dat ze alle schokken kunnen opvangen die veroorzaakt worden door de intensieve bewegingen die je maakt tijdens het padellen. Kies dus zeker voor schoenen met een die beschikken over een voldoende demping zodat je gewrichten niet overbelast worden.
Net als bij alle andere sporten is het bij padel vooral heel belangrijk dat je kleding draagt die lekker zit en waarin je je gemakkelijk kunt bewegen. Omdat padel ook qua bewegingen toch een beetje op tennis lijkt, kiezen veel padellers ervoor om tenniskleding te dragen.
Vaak vragen padelfanaten zich af waarom ze speciale schoenen nodig hebben voor hun sport. Het antwoord is simpel: schoenen die speciaal ontworpen zijn om padel te spelen, helpen blessures te voorkomen en maximaliseren je potentieel als padelspeler.
Padelballen hebben allemaal een verschillende levensduur. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de speler, het speelveld en de omgeving. Voor de gemiddelde speler die een paar keer per week speelt, hebben de meeste padelballen een levensduur van zo'n 4-5 wedstrijden, zo tussen de 6 en 10 uurtjes.
Padel schoenen verschillen vooral van tennisschoenen door de grip. De grip is noodzakelijk om veilig te kunnen padellen. Padel schoenen voor occasioneel gebruik zijn speciaal voor spelers die niet heel intensief bewegen. Ze moeten in eerste plaats comfort bieden.
Een tennisbaan die u het hele jaar kunt bespelen noemen we een all weather tennisbaan. Dit type baan is beter bestand tegen regen en vorst dan de traditionele gravelbanen. Met een all weather baan biedt u uw leden de gelegenheid om onder bijna alle weersomstandigheden te tennissen, ook in de winter.
Bij roodzand kunstgras kiest u voor rode infill op uw tennisbanen. De rode infill houdt de grassprieten mooi. De infill blijft namelijk op de kunstgrasvezel liggen. Het geeft de baan een hoge slijtvastheid.
Gravel tennisbanen zijn in Nederland de meest voorkomende banen. De banen hebben een toplaag van 2,3 cm aangewalst gravel, gravel is een mengsel van verschillende soorten gebroken puin.
'Dan verandert een padelbaan in een betonbaan en is het na vijf jaar intensieve bespeling gewoon klaar met die baan. Ik denk dat elke padelbaan binnen vijf tot acht jaar een keer van nieuw zand moet worden voorzien, afhankelijk van aanleg en onderhoud.
Uit onderzoek van de NSG blijkt dat padel tussen de 5 en 10 decibel meer geluid dan tennis oplevert. Het aantal slagen per minuut is ook hoger en spelbeleving is anders dan bij tennis.
De functie van zand is erg belangrijk voor padel. Het zand op een padelbaan zorgt voor een meer gecontroleerde en veilige speelervaring, omdat het verwondingen en uitglijden voorkomt. Daarnaast is zand gunstig voor de duurzaamheid van het kunstgras van de padel baan.
De meeste All Court buitenzolen zijn duurzaam en hebben een visgraat patroon erin verwerkt, vaak met extra lijnen door het profiel heen. Het profiel is over het algemeen iets minder diep dan een Gravel/HB of Omni schoen, dit maakt de All Court schoenen uitermate geschikt voor hardcourt banen.
Tegenwoordig zijn er steeds meer verschillende ondergronden voor tennisbanen en dit vraagt om de juiste schoenen. Waar je op gravel- en kunstgrasbanen wel wat extra grip kunt gebruiken, moet je op hardcourt- en indoorbanen juist oppassen dat je voeten niet 'vast' komen te staan.
Materiaal. Een tennisschoen mag niet te stug, maar ook niet te soepel zijn. Een erg soepele tennisschoen leidt vaak tot pijn aan de wreef en een veel te stugge tennisschoen leidt regelmatig tot blessures aan de knieën, enkels en tenen. De wat duurdere tennisschoen heeft vaak beter materiaal en gaan langer mee.