Geen zin of tijd om zelf iets te bereiden? Snacks uit de oven of de frituur vallen goed in de smaak: denk aan bitterballen, kaasstengels of minipizza's.Ook stokbrood met dips kun je altijd op tafel zetten. Als je voor voldoende afwisseling zorgt, is er voor iedereen iets lekkers om te pakken.
Soms moet het ook niet meer zijn dan dat. Gezellig samen iets drinken met een knabbel erbij. Maar soms mag het ook iets meer zijn. Dan reken je op drie hapjes per persoon gedurende het eerste uur en daarna twee hapjes per persoon per uur.
Een richtlijn, gebaseerd op een gemiddeld aantal hapjes per persoon : - serveer het eerste uur ca. 4 hapjes per persoon en bouw dit aantal langzaam af. - dus in het tweede uur drie hapjes en in het derde en evt. vierde uur steeds twee hapjes per persoon.
PREPARING MINI-PARTY WANT... IK WORD 18!! *voorbereiden voor mijn feestje + outfits en versiering!*
41 gerelateerde vragen gevonden
Wat serveren op feestje?
Denk aan: plakjes Hollandse kaas, Franse zachte kaas, bacon, salami, ham, gehaktballetjes, rosbief, zalm, eiersalade, rucola, ijsbergsla, stukjes paprika, olijven.. eigenlijk is alles lekker.
Iedere borrelplank bevat altijd een paar lekkere dipsausjes of smeersels. Denk aan guacamole, (zelfgemaakte) kruidenboter, aioli en tapenade. Wat je erin dipt? Een vers stukje stokbrood, naanbrood, toastjes, chips of rauwkost.
Tapas zijn Spaanse voorgerechtjes die je zowel warm al koud kan opdienen. In Spanje kan je ze in de meeste bars krijgen. Bij ons komen ze meer en meer voor... ook als hapje om thuis te eten.
De kosten per persoon kunnen flink uiteenlopen. Je hebt goedkope hapjes voor €10 per persoon, een uitgebreid assortiment voor €15 p.p en luxe variatie hapjesschalen voor €20 per gast. Een cateraar kan vaak alles maken wat je wilt, maar let op dat maatwerk catering vaak extra duur is.
Voorbeelden voor hartig zijn knakworstjes in bladerdeeg, mini worstenbroodjes, tostipuntjes, mini broodjes met smeerkaas of pate. Bij zoet denk ik aan mini tompouce, mini cupcakes en soesjes. Leuk is om het eten op een etagère of in verschillende bakjes te zetten. Maak het helemaal af met ranja in theekopjes.
Reken tijdens het eerste uur op drie drankjes per feestganger. Daarna kan je rekenen op ongeveer twee drankjes per uur. Duurt het feestje bijvoorbeeld vier uur, reken dan op negen drankjes per persoon. Dat lijkt misschien veel, maar je hebt natuurlijk bij voorkeur iets te veel gekocht in plaats van te weinig.
Borrel: 2,5 glazen per persoon per uur. Receptie: 2 glazen per persoon per uur. Diner/buffet: 2 glazen per persoon per uur. Feest: 2-5 glazen per persoon per uur (zie kopje hierboven).