Het is natuurlijk ook geweldig voor zo'n kleintje als hij zelf zijn stukje taart mag eten. Kies voor taart die makkelijk te eten is, zoals een kwarktaart of taart met cakevulling. Je kunt ook kiezen voor een kindertaart en een aparte taart voor volwassenen.
Het gebruiken van een smash cake tijdens de eerste verjaardag is een traditie die is overgewaaid vanuit Amerika. Je kindje kan helemaal zelf zijn gang gaan en kennismaken met de verschillende structuren en smaken. Vaak gaat deze gebeurtenis gepaard met een (professionele) fotoshoot.
Een meptaart is een taart die alleen voor de baby is en waar zonder bemoeienis van de ouders van mag worden genoten.
Smash cakes kosten 40 € per stuk, ongeacht welk thema of afwerking .
Prijzen: - normale cakepops kosten 1,75 per stuk. - luxere cakepops kosten vanaf 2,25 per stuk.
Je hebt 330 gram biscuit mix nodig. Bak de onderkant op 50 minuten op 175 graden. De toef of 40 minuten op 175 graden. Dit is een indicatie elke oven werkt anders.
Bij het neerzetten van het decor houd je rekening met voldoende licht (liefst daglicht) en ruimte (een lege muur) maar ook de afstand die je nodig hebt om te kunnen fotograferen. Tip 2: De kleding. Je kunt hele leuke setjes kopen voor een cakesmash, maar bedenk wel dat kleding vies word.
De Cake Smash fotoshoot is een traditie uit Amerika die je langzaam steeds meer in Nederland ziet. Je viert hierbij de eerste verjaardag van je kindje met een taart waar hij/zij mee mag doen wat ie wil terwijl de camera alles vastlegt. Meestal wordt hier speciaal een soort 'set' opgebouwd met versiering.
een foto van je schone kindje en de kennismaking met de taart. een overzichtsfoto met een grotere ruimte om bijvoorbeeld later tekst op te plaatsen. een foto dat hij/zij vol in de taart duikt, actiefoto's dus. detailfoto's, bv van handjes of een gezichtje vol slagroom.
De cake smash is overgewaaid uit Amerika, waar kinderen een fotoshoot doen met een mooie taart ter ere van hun eerste verjaardag. Kinderen mogen lekker in de taart graaien, erop meppen en zich helemaal ondersmeren als ze willen.
Waarschijnlijk was de oventemperatuur te hoog. Daardoor is de buitenkant al mooi gekleurd, terwijl de cake van binnen nog niet goed gaar is. Verlaag de oventemperatuur de volgende keer en verleng de baktijd. Controleer de cake met een prikker voordat je hem uit de oven haalt (zie vorige vraag).
Bereken 20% - 30% van de directe kosten en tel deze op bij de directe kosten, als indirecte kosten. Reken per persoon die mee-eet van de taart €1.25 tot €1.50. Des te groter de taart, des te meer mensen er van kunnen eten dus hoe hoger het bedrag van het gebak.
End of interactive chart. Nederlanders eten gemiddeld 41 gram koek en gebak per dag. Mannen eten meer koek en gebak (44 g/dag) dan vrouwen (38 g/dag).
20 – 35 personen: twee lagen. 35 – 50 personen: drie lagen. 50 – 70 personen: vier lagen. 70 – 110 personen: vijf lagen.
Op deze manier kan de warmte van het blik niet als condens terugslaan op de cake. Daarnaast is het handig om de cake (in blik) op een rooster te plaatsen zodat de warmte óók van onderen weg kan glippen. Vergeet de cake niet af te dekken met een doek om uitdrogen te voorkomen.
Melk heeft een bindend effect op het eiwit in bloem en verhoogt hierdoor de 'hardheid' van het gebak. Melk beat lactose, dat bij een hoge temperatuur karameliseert een zo voor een lekkere korst zorgt. Ook voegt het voedingswaarde toe aan de cake en zorgt dat het niet te droog wordt.
Dat gaat prima. Je moet er alleen wel aan denken dat je niet 2 verschillende maten tegelijk bakt (andere baktijd) en je kunt ze eigenlijk ook niet onder elkaar zetten.
Niet lang genoeg gebakken
Wanneer de cake plakkerig van binnen is, dan is hij niet gaar en te kort gebakken. Elke oven is anders dus test altijd of je cake gaar is. Steek een sateprikker of breinaald in het midden van de cake, komt deze er droog uit, dan is de cake gaar.