Het enige wat je nodig hebt voor Apple Pay is een geschikte iPhone of Apple Watch en een bankrekening bij een ondersteunende bank.
Neem contact op met uw kaartverstrekker om na te gaan of deze Apple Pay ondersteunt. Werk bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, watchOS of macOS. Controleer of u zich bevindt in een land of regio waar Apple Pay wordt ondersteund. Controleer of uw apparaat compatibel is met Apple Pay.
U kunt Apple Pay gebruiken als u een particuliere ABN AMRO klant bent met een betaalrekening, 16 jaar of ouder bent en een eigen iCloud-account zonder gezinsdeling gebruikt.
Kinderen die jonger zijn dan 13 jaar, kunnen Apple Pay niet gebruiken en kunnen geen kaart toevoegen in de Wallet-app.
U heeft een particuliere ABN AMRO bankrekening. U heeft de laatste versie van de ABN AMRO app. U heeft een geschikt apparaat voor Apple Pay (bekijk de complete lijst op Apple Support ) Uw apparaat is geüpdatet naar de nieuwste versie van iOS, watchOS of macOS.
Het gebruik van Apple Pay is eenvoudiger en veiliger dan een fysieke kaart. Als je je kaarten eenmaal hebt toegevoegd aan de Wallet-app , kun je met Apple Pay veilig betalen in winkels, voor het openbaar vervoer, in apps en op websites die Apple Pay ondersteunen.
Voor de meeste rekeningen is de limiet standaard €5.000,- per week. Heb je een Rabo JongerenRekening is het €500,- per week. Je kunt jouw limiet zelf aanpassen in de Rabo Bankieren-app. Voor de creditcard van Rabobank geldt geen apart limiet voor betalen met Apple Pay.
Apple Pay is onderdeel van de Wallet-app, de plek waar al je bankpassen opgeslagen zijn. Om de betaaldienst te kunnen gebruiken, moet de dienst wel beschikbaar zijn in jouw land. Apple Pay is sinds 11 juni 2019 te gebruiken in Nederland en daarnaast in ruim 30 andere landen, waaronder België, Duitsland en Frankrijk.
Betalen wordt makkelijker dan ooit met Apple Pay. Om Apple Pay te gebruiken voeg je je Betaalpas of Creditcard toe aan de Apple Wallet. Dit kan je zelf doen via de ING Mobiel Bankieren App of via de Apple Wallet. Hierna ben je klaar om bijvoorbeeld met je telefoon of je Apple Watch te betalen.
Let op: deze is gestopt! De Rabo Wallet is gestopt per 1 augustus 2022. Sinds die datum kun je geen gebruik meer maken van de Rabo Wallet en de daarbij horende functies. Mobiel betalen op je Android telefoon of smartwatch kan nu eenvoudig met Google Pay en parkeren is beschikbaar in de Rabo App.
Toevoegen van de ING-betaalpas gebeurt via de Wallet-app van Apple of via de ING-app en is helemaal gratis. Na activatie kunnen klanten met hun telefoon betalen bij elke winkel of service die contactloos betalen ondersteunt. Bankpassen zijn dus in theorie niet meer nodig.
Zijn er kosten aan het gebruik van Apple Pay? Nee. Apple rekent geen extra kosten voor het gebruik van Apple Pay in winkels, online of in apps.
ABN AMRO is gestopt met de Wallet app. U kunt de app daarom niet meer downloaden of gebruiken.
Waar kan ik met Apple Pay betalen? Je kunt je Mastercard of Maestro-kaart ook met Apple Pay gebruiken om overal ter wereld contactloos te betalen. Overal waar je contactloos kan betalen, bijvoorbeeld in restaurants of in winkels, kun je ook Apple Pay gebruiken.
Bied bij de kassa in de winkel je spaarkaart aan door je iPhone bij de contactloze kaartlezer te houden. Apple Pay schakelt vervolgens over naar je standaardkaart waarmee je voor je aankoop kunt betalen. In sommige winkels kun je in één stap zowel je spaarkaart als je betaalkaart gebruiken.
Zo betaal je met Apple Pay
Met Touch ID: Plaats je vinger op de Touch ID sensor (Home knop). Houd je iPhone of Apple Watch in een straal van 10 centimeter van de betaalautomaat. Je ziet een bevestiging op het betaalautomaat (Gereed) en je iPhone of Apple Watch (Vinkje) wanneer de betaling is voltooid.
Online of in apps betalen met Apple Pay
Indien nodig, voert u uw rekeningadres, verzendadres en contactgegevens in. Apple Pay bewaart deze gegevens, zodat u ze maar één keer hoeft op te geven. Bevestig de betaling. iPhone of iPad met Face ID: druk tweemaal op de zijknop en gebruik vervolgens Face ID of uw toegangscode.
De leeftijd (gebaseerd op de Apple ID van het kind) moet inderdaad 16 zijn wil je Pay voor je kind willen activeren. Apple staat niet toe dat je zelfstandig de huidige geboortedatum (het kind is nu dus 15 jaar of jonger) van de Apple ID van je kind wijzigt. Wel kan je dit doen mbv. Apple Support.
Kinderen jonger dan 13 jaar kunnen zelf geen Apple ID aanmaken. (Deze leeftijd verschilt per regio.) Maar als u het gezinshoofd of voogd bent, kunt u een Apple ID voor uw kind aanmaken.
De techniek achter Apple Pay: zo werkt draadloos betalen
In dat geval moet je de iPhone dicht bij de geldautomaat houden en vervolgens je identiteit bevestigen, waarna je kunt pinnen. Momenteel is dit echter nog niet mogelijk, omdat eerst alle Geldmaat-machines een speciale chiplezer nodig hebben.